שתף קטע נבחר

הרופאים שיבשו עבודתם: "הפקירו אותנו"

הרופאים מחו על שלא נענים לתביעותיהם בנוגע לאבטחתם, ובמשך שעתיים שיבשו את העבודה בבתי החולים: "כשתוקפים אותנו אנחנו לא יכולים לטפל"

לטענת הרופאים האלימות שמופנית כלפיהם לא זוכה למענה ראוי. לכן הם השביתו הבוקר (יום א') את עבודתם למשך שעתיים בכל בתי החולים. בחלקם התקיימו אסיפות הסברה ובהן קראו לצוותים להגיש תלונה במקרה של תקיפה. לממשלת ישראל קראו לנקוט צעדים. מנהל אסף הרופא: "אני לא מבין למה מחכים. בעבר היו פה שלושה שוטרים בכל שעות היממה אבל בגלל בעיות כלכליות זה ירד לשוטר אחד בלבד".

 

 

כותרות נוספות בחדשות ynet:

הרופאה שהותקפה: אחרי הדקירה הייתי המומה

חכו בתור: דור של רופאים עומד לפרוש

 

"אנחנו עדים בשבועות האחרונים לגל אלימות שאין לו הסבר", אמר ד"ר אייל יחזקאלי, יו"ר ועד הרופאים בבית החולים אסף הרופא. "אנחנו מבקשים מממשלת ישראל לעזור. אנחנו לא יכולים לעבוד באווירה של אלימות. ברגע שתוקפים אותנו אנחנו לא יכולים להמשיך לטפל". יחזקאלי סיפר כי כבר בחודש אוגוסט סיכמו אנשי הוועד עם הרשויות על תהליך שכולל מתן סמכויות למאבטחים, הצבת שוטרים, הסברה והגברת אכיפה, "אבל שום דבר לא נעשה. אני קורא לממשלה לטפל בנושא כי הדבר בנפשנו", הדגיש.

 

אסיפת הסברה באסף הרופא (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
אסיפת הסברה באסף הרופא(צילום: ירון ברנר)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

 

מחאה בקפלן, רחובות (צילום: בית חולים קפלן) (צילום: בית חולים קפלן)
מחאה בקפלן, רחובות(צילום: בית חולים קפלן)

באסיפה נשא דברים גם יו"ר ועד האחיות באסף הרופא ויו"ר חטיבת בתי החולים והסתדרות האחיות שאול סקיפ: "אני לא רואה הבדל בין רופא לאחות לסניטר או מאבטח. אנחנו מרגישים שהפקירו אותנו. אלימות מילולית הפכה טריוויאלית ושומעים על אלימות פיזית חדשות לבקרים. אנחנו קמים בבוקר לטפל באזרחים ורוצים לעשות זאת הכי טוב שאפשר, אבל לא נהיה שק חבטות של אף אחד. אני מבקש מכם לא לחשוש להגיש תלונה. אל תגישו את הלחי השנייה".

 

מנהל בית החולים אסף הרופא ד"ר בני דוידזון קרא לממשלה ליישם את התוכנית למאבק באלימות נגד צוותים רפואיים: "זו בערך הפעם ה-12 שאנו מקיימים את הטקס הזה, מאז שאני מנהל בית החולים. כל פעם אנחנו מוציאים את הזעם שלנו ונפגשים שוב כעבור כמה חודשים. אני לא מבין למה מחכים. בעבר היו פה שלושה שוטרים במשך כל שעות היממה אבל בגלל בעיות כלכליות זה ירד לשוטר אחד בלבד". הוא הציע: "צריך לעשות זאת עכשיו אחרת נבכה שלא עשינו בזמן".

 

דוידזון הביע תקווה "שהפנייה הזו לא תיפול על אוזניים ערלות. אין מילים להסביר את אוזלת היד. בשבוע שעבר ראינו תוך פחות מ-24 שעות תקיפה של רופא ושל אחות. חדר המיון עמוס באנשים מחכים ובישראל קיימת אווירה ידועה של אלימות, אבל הפגנת אלימות נגד הצוות היא עוולה גדולה. אנו פה כדי לתת טיפול ולא כדי להסתכן".

 

"רשימה שחורה של מטופלים"

ד"ר נדב שושני, רופא במרפאת עיניים באסף הרופא, הותקף לפני כמה חודשים וסיפר ל-ynet: "המקרה שלי התרחש בזמן שבדקתי ילד במרפאת עיניים עם ההורים לצדו. תוך כדי עניתי לשיחת טלפון שבה אמרתי, 'אני מצטער, אני לא יכול לדבר כרגע', וניתקתי. האימא צעקה שאני חוצפן שמדבר בטלפון והאבא קם וסטר לי". הוא הדגיש: "לא הייתה כאן סיטואציה מזלזלת. אני מקפיד על יחס אישי וחם למטופלים. אני לא חושב שלאף רופא מגיע לחוות אלימות ואני לא עשיתי שום פרובוקציה שגרמה לכך שזה הגיע לי". 

 

גם הוא שותף לתחושה שלא נעשה מספיק כדי למנוע אלימות נגד רופאים. "אני לא חושב שצריך להעיף חולים שנוהגים באלימות, אבל החקיקה צריכה להשתנות כך שתאפשר ליצור רשימה שחורה של מטופלים שנהגו באלימות, ואלו יתקבלו רק במקרים דחופים בבית החולים שבהם נהגו באלימות".

 

גם בבית החולים קפלן התכנסו אנשי הצוות הרפואי להבעת מחאה. פרופ' ציון חגי, יו"ר ועד רופאי בית החולים ויו"ר ארגון רופאי בתי החולים של שירותי בריאות כללית, אמר כי המחאה מכוונת "נגד האלימות הגואה לאחרונה, פיסית ומילולית, כלפי צוותים רפואיים בכלל וכלפי רופאים בפרט, בעוד אנו משרתים את ציבור החולים ימים ולילות ועוסקים כל העת בהצלת חיים".

 

לדבריו, כל תקיפה של איש או עובד ציבור בכלל וצוותים רפואיים בפרט היא "אלימות מדרגה ראשונה. אנחנו קוראים למחוקקים לנקוט יד קשה על מנת להשיב את הסדר הציבורי לכנו. אנו, הרופאים, נמשיך לבצע את המוטל עלינו - שמירה על בריאותו של הציבור, טיפול רפואי מסור ואנושי בחולים והצלת חיים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
הרופאים באסיפת הסברה
צילום: ירון ברנר
מומלצים