שתף קטע נבחר

תקופת המבחנים: איך ללמוד ביעילות?

הסטודנטים החדשים והוותיקים עומדים בפני תקופת המבחנים הדחוסה והלחוצה. ריכזנו עבורכם שאלות ותשובות על מנת לסייע: מתי כדאי להתחיל ללמוד, מה היתרון של סיכומים בכתב יד ואיך להתכונן ללמידה קבוצתית

עוד לא הספקנו להתרגל לחזרה לספסל הלימודים ולמערכת השעות העמוסה וכבר הגיעה תקופת המבחנים. על מנת להקל על סטודנטים חדשים וותיקים כאחד ביקשנו משרית שובל, בעלים של אתר ללימודים אקדמיים המתמחה בלימוד יעיל ופרקטי לפני הבחינות, להשיב על שאלות הנוגעות להכנה לקראת הבחינות.

 

עוד בערוץ הלימודים :

שיעורים פרטיים: מה המקצוע היקר ביותר?

בר-אילן: תוזל עלות הצפייה במחברת בחינה

איך שורד סטודנט עולה? עם עזרה מחברים

 

אז מתי כדאי להתחיל ללמוד, מה היתרונות של למידה קבוצתית והאם יש טעם להתחיל ללמוד יומיים לפני מועד הבחינה? בהחלט לגזור ולשמור.

 

תלמדו מוקדם ותלכו לשיעור החזרה למבחן

כמה זמן לפני הבחינה כדאי להתחיל וללמוד?

אם נשים בצד את הרגלי הלמידה של כל אחד ואת יכולת הקליטה של כל אחד, אז ברור שעדיף להתחיל להתכונן כמה שיותר זמן מראש. הלמידה המוקדמת מאפשרת להטמיע את החומר, להבין אותו בצורה יסודית. אך חשוב מכל, היא מאפשרת לנצל את הזמן כדי לעבור על סגנון שאלות רב ולהכין עצמנו ל"מוקשים" שאוהבים לשאול בבחינות. אני מציעה להתחיל ללמוד כבר לקראת סוף הסמסטר, כשתהליך איסוף החומר יחל שבועיים-שלושה לפני הבחינה עצמה.

 

מה החשיבות של שיעור החזרה למבחן?

בדרך כלל, שיעור החזרה למבחן נקבע אחרי שהמרצה כבר הכין את הבחינה. לכן, סביר כי הטיפים שייתן בשיעור יהיו ממוקדים יותר וירמזו על הסגנון והשאלות שכנראה יופיעו בבחינה. גם אדם שלא נכח בשיעורים במהלך כל הסמסטר ואף לא מבין על מה מדובר, חשוב שילך לשיעור חזרה ופשוט יכתוב הכל.

 

איך להתכונן ללמידה קבוצתית?

אם נניח להבדלי יכולות הלמידה בין אנשים אז עדיף להתחיל בקבוצה כדי להיכנס לקצב וכשאתם מסוגלים להתמודד עם החומר, להמשיך לבד. אבל אם החלטתם ללמוד בקבוצה התחילו לעבור על החומר עוד קודם מכיוון שלימוד בקבוצה בדרך כלל אורך זמן רב יותר. חשוב שקבוצות הלמידה יהיו קטנות ככל האפשר ושהלימודים יהיו עם מישהו ברמה שלכם או אף יותר.

 

יומיים לפני המבחן ולא התחלתי ללמוד. מאיפה מתחילים?

אם נותרו לכם רק יומיים ללמוד אז החלק החשוב בזמן הזה הוא לנסות ולהקדיש כמה שיותר זמן לתרגול וחשיפה לכמה שיותר בחינות ופתרונות. בשלב הזה יש כמה פתרונות שיכולים לעזור: מצאו מורה פרטי מצויין שיכול לתמצת לכם את כל החומר של הסמסטר במספר שעות, תגיעו אליו מוכנים עם בחינות ותתעקשו לפתור אותן בזמן השיעור.

 

 (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
(צילום: עידו ארז)

 

ישנם גם סרטוני לימוד באינטרנט

לא הייתי ברוב ההרצאות במהלך הסמסטר. כיצד כדאי לי ללמוד?

מומלץ להשיג מחברת אחת איכותית ובחינות עם פתרונות, עדיף של המרצה שכותב את הבחינה שלכם וזהו. תעברו נושא אחר נושא ופתרו שאלות ממוקדות משיעורי הבית ומהבחינות. חשוב לכסות בצורה יסודית כל נושא בנפרד לפני שאתם עוברים לנושא הבא.

 

מהי דרך הלמידה הממולצת לסטודנטים במקצועות ריאליים?

תלוי כמה זמן נותר לבחינה ומה אופי השאלות שהמרצה נוהג לשאול בבחינות. בכל מקרה, רצוי תחילה לעבור באופן שטחי על המבחנים ולראות במה המרצה מתמקד. אם הוא אוהב לשאול על הוכחות של נוסחאות אז רצוי לעבור על המחברת וללמוד הוכחות או ללמוד איך מוכיחים. כך לא תבזבזו זמן על לימוד מיותר של חומר.

 

מה חשוב יותר: לפתור מבחנים או לשנן חומר?

במקצועות הריאליים מאוד חשוב לא לשנן את החומר אלא להבין אותו. זה יאפשר לכם ללמוד מהר יותר את החומר מכיוון שלא תצטרכו לשנן את כל מקרי הקצה הקיימים. אם תבינו את החומר, דברים יתחברו לכם, תפתחו אינטואיציה ויהיה קשה יותר להתקיל אתכם בבחינה. במקצועות ההומניים תאלצו לשנן את החומר אך גם כאן יש המון שיטות וטכניקות שמאפשרות לדחוס חומר רב בזמן קצר.

 

איך כדאי לאסוף את החומר לקראת הלמידה?

רוב הסטודנטים אוגרים חומרים. הטיפוס האוגר יבזבז שעות על איסוף חומר וברגע האמת לא יהיה לו זמן להסתכל על הערימה שאסף. הפתרון הוא להשיג מחברת אחת טובה ואיכותית ובחינות שפתר המרצה שלכם.

 

מה יעיל יותר: סיכומים בלפטופ או בכתב יד?

מה שחשוב, כאמור, זו מחברת טובה, שמכילה את כל החומר עם דגשים של המרצה בשיעורים. קשה למצוא סיכומי לפטופ טובים שמכילים את כל הגרפים וסיכומים רציניים ואיכותים מהשיעור. אך הניסיון מלמד שהדרך הפשוטה ביותר היא פשוט לגשת לחרשנית מהשורה הראשונה עם המחברת המקושטת ופשוט לבקש לצלם ממנה.

 


פורסם לראשונה 22/01/2014 18:09

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים