שתף קטע נבחר

15 מיליון ש' קנס לבעלי פאואר סנטר בפ"ת

עמוס לוזון ושאר בעלי מתחם ירקונים, שהוקם ללא היתר על שטח חקלאי, ישלמו קנסות כבדים לאחר שהורשעו לפני כשנה וחצי בעבירות תכנון ובנייה. בנוסף, הוציא בית המשפט צו להפסקת השימוש במתחם ולהריסתו: "בלב קרקע חקלאית קם לו קניון רחב ידיים אשר הניב ועודנו מניב רווח נאה לבעליו, והכל על חשבון הציבור הרחב"

בית משפט השלום בכפר סבא גזר היום (ה') קנס מצטבר של 15 מיליון שקל על הבעלים של קבוצת הכדורגל מכבי פתח תקווה, עמוס לוזון, וכן על אפרים מאיר, לוי שטרית וחברות שבבעלותם. זאת, לאחר שהורשעו לפני כשנה וחצי בעבירות תכנון ובנייה ובהפעלת מתחם "פאואר סנטר ירקונים" שבפתח תקווה על שטח חקלאי ללא היתר.

 

 

כתב האישום שהוגש לפני כשבע שנים נגד הנאשמים, חברות הבנייה ומנהליהן, כלל גם את ראש העיר פתח תקווה לשעבר, גיורא לב, ואת מהנדסת העיר לשעבר, מדלן אונגיל. כתב האישום המקורי אף ייחס ללב ולאונגיל עבירות של מרמה והפרת אמונים ומתן היתר בנייה שלא כדין ללוזון ולשותפיו, שהקימו והפעילו את מתחם הפאוור סנטר בירקונים על קרקע חקלאית.

 

לוזון, לצד מאיר ושטרית, הואשם בביצוע עבירות של בנייה ללא היתר, שימוש בקרקע חקלאית שלא כדין, שימוש במבנה בסטייה מהיתר בנייה ואי קיום צווים מנהליים ושיטפוטיים.

 

ביולי 2012 הושג הסדר טיעון שבמסגרתו הודו הנאשמים בעבירות תכנון ובנייה ובהפעלת מתחם ירקונים ללא היתרים. בעקבות ההסדר, שבמסגרתו הופרד עניינם של לב ואונגיל, הורשעו לוזון ושותפיו בביצוע עבירות של הקמת מבנים, שימוש במקרקעין בלא היתר בנייה, שימוש בקרקע חקלאית בניגוד לחוק התכנון והבנייה ועבירות בנייה נוספות.

 

"עבירות על חוקי בנייה הפכו למכת מדינה"

"עבירות על חוקי התכנון והבנייה הפכו זה מכבר למכת מדינה", כתב השופט מיכאל קרשן בגזר הדין. "תוצאותיהן קשות ליחיד ולחברה. אמצעים רבים שמפעילה המדינה ומפעילות רשויות התכנון נמצאו בלתי יעילים על מנת לבלום את התפשטות התופעה". 

 

לפי גזר הדין, שימווש מסחרי בקרקע חקלאית מוכרזת גורם תקלה משמעותית במיוחד לציבור והוא מגביל את יכולתן של רשויות התכנון לפעול במקרקעין באופן שנועד להטיב עם הציבור בכללותו. לפי בית המשפט, שימוש מסחרי במקרקעין כאלה למטרות מסחר שולל את ייעודם המיוחד ומונע מהם את ההגנה שפרש עליהם החוק.

 

"הקמת הפאוור סנטר במתחם ירקונים", נכתב עוד בגזר הדין, "על קרקע חקלאית מוכרזת, בניגוד לעמדות מוסדות התכנון המחוזיים והארציים, בלב 'הריאה הירוקה של גוש דן', השפיעה שלא כדין על תכנון האזור כולו".

 

לצד קנסות כבדים על כלל המורשעים בפרשה המצטברים לסכום של 15 מיליון שקל, הוציא בית המשפט צו להפסקת השימוש במתחם שייכנס לתוקפו ביולי 2015 וצו הריסה לכ-2,000 מ"ר שייכנסו לתוקף באפריל 2016. בית המשפט קבע כי המורשעים בפרשה יחתמו על התחייבות כספית משמעותית בגובה של 1 מיליון שקל לכל אחד, וזאת מתוך האינטרס הציבורי בדבר הרתעת הנאשמים מביצוע עבירות דומות בעתיד.

 

"העבירות אותן ביצעו הנאשמים הן עבירות כלכליות", נימק השופט את החלטתו. "לא מתוך מצוקה פעלו הנאשמים אלא למען בצע כסף. קופתם של הנאשמים התעשרה כתוצאה מביצוע העבירות בהן הורשעו. בלב קרקע חקלאית קם לו קניון רחב ידיים אשר הניב (ועודנו מניב) רווח נאה לבעליו, והכל על חשבון הציבור הרחב".

 

לוזון, שטרית ומאיר, וכן החברות שבבעלותם, יוצגו באמצעות עו"ד איל מאמו ומירי כהן ממשרד אגמון ושות' רוזנברג הכהן ושות', המדינה יוצגה על ידי עוה"ד דנה נאמן, ליאת מנור ושחר הררי מפרקליטות מחוז ת"א (מיסוי וכלכלה).

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ראובן שוורץ
עמוס לוזון
צילום: ראובן שוורץ
מומלצים