שתף קטע נבחר

אדוני השופט, מגיע לך ערך בוויקיפדיה

הנהלת בתי המשפט פועלת לטפל מקצועית בערכים על השופטים באנציקלופדיה החופשית ובהמשך מתכננת להקים ערכים לכלל השופטים. מה הם אומרים על זה?

זאת האמת וכל האמת? כ-680 שופטים מכהנים כיום במדינת ישראל. רק כמה עשרות, במיוחד המוכרים שבהם, מתהדרים בערך באנציקלופדיה הגדולה והנפוצה ביותר בעולם - ויקיפדיה. יוזמה של הנהלת בתי המשפט שיוצאת לדרך בימים אלה צפויה לשנות את המצב ולהביא לכך ששופטי ישראל יוכלו להפנות לא רק לפסיקה המנומקת, אלא גם לערך על שמם באנציקלופדיה האינטרנטית.

 

עוד בחדשות:

בכיר בלשכת מרקל נפגש עם נטורי קרתא

תינוקות בסין: במקום בנות - נוטשים מוגבלים

 

בוויקיפדיה בשפה העברית יותר מ-150 אלף ערכים. כמה מהם עוסקים בשופטי העליון המכהנים וכן בשופטים שונים מרחבי הארץ - רובם מוכרים הן בשל תפקידים בכירים והן בשל פרשות שהעלו אותם לכותרות. מרבית הערכים נכתבו ככל הנראה בידי הציבור הרחב, הם אינם אחידים ורובם אינם מכילים תמונות.

הערך של נשיא בית המשפט העליון, אשר גרוניס ()
הערך של נשיא בית המשפט העליון, אשר גרוניס

הערך של נשיאת המחוזי בתל אביב, דבורה ברלינר ()
הערך של נשיאת המחוזי בתל אביב, דבורה ברלינר
 

לנוכח הרצון להנגיש את המידע על אודות השופטים לציבור הרחב שעושה שימוש גדול בוויקיפדיה, והרצון לסדר ודיוק בערכי השופטים, הועלתה הצעה שמטרתה הסדרת ערכי ויקיפדיה קיימים והקמת ערכים לשופטים שיחפצו בכך.

 

במסגרת היוזמה צפויה הדוברות לפנות לשופטים השונים בהליך מסודר ולהציע לאלה שיש להם ערך ויקיפדיה להסדירו. ליתר השופטים יוצע ליצור ערכים כאלה, כך שבסופו של תהליך יוכל להחזיק כל שופט שיחפוץ בכך בערך מוסדר על שמו בוויקיפדיה, שיכלול את פרטיו האישיים - שמו, תפקידו, תמונתו, קורות חייו, תפקידיו השונים כשופט ופסיקה בולטת שלו.

 

יש עליי ערך? באמת?

בימים אלה כבר נעשות פניות לשופטים שישנם ערכים קיימים על שמם, בהצעה להסדיר את הערכים ולהעמיד דברים על דיוקם. חלקם כלל לא מודעים לערך על שמם, חלקם מתלהבים מהיוזמה ואילו אחרים מעדיפים לוותר על החשיפה.

הערך של נשיאת העליון בדימוס, דורית ביניש ()
הערך של נשיאת העליון בדימוס, דורית ביניש
 

השלב הבא של הקמת הערכים תלוי באישור הדרגים הגבוהים במערכת, בכוח האדם שמצריכה עבודה כזו, וכן בשיתוף פעולה של שופטים, שיתבקשו להעביר אינפורמציה שיראו לנכון שתיכלל בערך.

 

היוזמה נובעת גם מרצון הרשות השופטת להתאים עצמה לעולם הממוחשב והדינמי. היתרונות שרואים במערכת במעשה ובתחזוק הערכים, הם העברת מידע מדויק ומלא על אודות השופטים, מידע שיובא באור חיובי, ויתרום לתדמית חיובית לשופטים.

 

בדרך זו ובפיקוח קבוע על האתר הפופולרי, מאמינים במערכת בתי המשפט כי יתגברו גם על הפן השלילי שבערכי הוויקיפדיה - הנגישות לעריכתם, מה שמביא לא פעם להטמעת ביקורת עניינית על אודות מושא הערך במקרה הטוב, ובמקרה הטוב פחות לשילוב מידע פוגעני ושגוי.

 

איציק אדרי, יו"ר ודובר "ויקימדיה ישראל", מסר בתגובה: "כמו בכל פעם שגוף בישראל מעוניין לתרום ולהרחיב ערכים בוויקיפדיה, ויקימדיה ישראל מברכת על היוזמה ועל החשיבות שרואה הציבור בוויקיפדיה - האנציקלופדיה החופשית הגדולה בעולם. ראוי לציין שהקריטריונים לאילו אנשים ובכללם שופטים מגיע ערך ולמי לא נקבעים על ידי עורכי ויקיפדיה, וכי היא מפקחת על הערכים השונים, תוך כמובן שמירה על מגוון דעות. מטבע הדברים ערכים כוללים לעיתים גם ביקורת על מושא הערך, באם הדבר רלוונטי. נשמח לשתף פעולה עם הנהלת בתי המשפט וכל גוף אחר, בהתאם לנהלים ולדרך העבודה בה מתנהלת ויקיפדיה בהצלחה יתרה בעשר השנים האחרונות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים