שתף קטע נבחר

חשיפה: דו"ח כשלי הבריכה בווינגייט

לא ניתן לקיים תחרויות גדולות, אין במות גישה ויש לבנות מחדש את חדרי ההלבשה. וגם: שחיין בעל רגל תותבת לא יכול כיום לעלות לאדן הזינוק. תמונת מצב חמורה ביותר עולה מבדיקת מומחה שנעשתה במקום

הדו"ח הראשון של המומחה היווני שבדק את בעיות הנגישות בבריכה החדשה שקמה במכון וינגייט הוגש הבוקר (ג') לוועדה לפניות הציבור של הכנסת. מהדו"ח עולה תמונת מצב חמורה ביותר, כשבמצבה הנוכחי של הבריכה לא ניתן לקיים בה תחרויות בקנה מידה גדול ותחרויות פאראלימפיות.

 

תולדות הפרשה:

 

בדיקה זו הגיעה בעקבות חשיפת ynet ספורט על כך שהבריכה החדשה, שעלות השקעתה 90 מיליון שקל, אינה מותאמת לצרכים של השחיינים הנכים. לאחר מכן התקיים דיון בכנסת שקיימה ח"כ עדי קול ובעקבות זאת הגישה היום (ג') דו"ח מומחה בינ"ל את מסקנותיו.

 

הבריכה האולימפית החדשה. מחדל בהקמת המתקן (צילום: ראובן שוורץ ) (צילום: ראובן שוורץ )
הבריכה האולימפית החדשה. מחדל בהקמת המתקן(צילום: ראובן שוורץ )

 

המומחה היווני אפוסטולוס ריגס בדק בשבועות האחרונים את הליקויים. בין היתר התברר ששחיין בעל רגל תותבת, שרוצה לעלות לאדני הזינוק, אינו מסוגל לבצע זאת, מאחר שהאדנים נמצאים על מדרגה גבוהה שמפריעה לגישה. משימה זו הופכת לקשה על אחת כמה וכמה עבור שחיינים בעלי כיסא גלגלים.

 

כמו כן, בכדי להיכנס למים, ישנם ספורטאים נכים הזקוקים למעלית שתעזור להם. מעלית זו לא קיימת במקום ובנוסף, למרות שיש מקלחות לנשים וגברים, הן לא הותאמו לספורטאים הנכים.

 

המומחה היווני הקדיש שבועות לבדיקת הליקויים (צילום מתוך דו"ח הבדיקה) (צילום מתוך דו
המומחה היווני הקדיש שבועות לבדיקת הליקויים(צילום מתוך דו"ח הבדיקה)

 

הכשלים שפורטו בדו"ח שהוגש, הפרוסים על פני 40 עמודים, נוגעים לבעיות הנגישות בלבד ונאמדות בכ-1.2 מליון שקל. בין הכשלים וההמלצות לתיקונם נכתב שיש לבנות מתקני הנפה נוספים ובמות גישה מצידי הבריכה, וכן מעלית בחלקו המערבי של הבריכה, על מנת שתאפשר העברה אנכית בין מפלס הבריכה למפלס הראשון.

 

כמו כן, יש לבנות מחדש את השטח הפנימי ואת תאי ההלבשה הנוכחיים, הממוקמים במסדרון ליד הבריכה. השטח אמור לכלול שירותים, מקלחת וספסל, בהם יותקן מתקן הנפה.

 

בשירותי הצופים הממוקמים בצד המזרחי יש לבנות מחדש את הקיר, שאינו מאפשר לצופים הנעזרים בכיסאות גלגלים גישה אליו, אלא רק דרך מפלס הבריכה. יש למצוא פתרון לאזור שישמש את הורדת הספורטאים או איסופם מהצד המערבי, כיוון שהתוואי הנוכחי תלול מידי.

 

דרכי הגישה. גם הם טעונים שיפור (צילום מתוך דו"ח הבדיקה) (צילום מתוך דו
דרכי הגישה. גם הם טעונים שיפור(צילום מתוך דו"ח הבדיקה)

 

את מתקני המים לשתיה קרה יש להנמיך עד לגובה של 750 מ"מ מעל הקרקע, ועליו להיות עם לחצני הפעלה ארוכים להפעלתו, כדי לאפשר גם לאנשים בעלי לקות בגפיים להשתמש בו. בדלתות הראשיות יש להתקין מנגנוני פתיחה אוטומטיים, בגלל משקלם הכבד המכביד על המשתמש.

 

אחת ההמלצות הנוספות היא להסיר את מקומות הישיבה בשורות העליונות בצד המערבי, כדי לאפשר נגישות למקומות ישיבה. על פי הנחיות הוועד האולימפי הבינלאומי, לפחות אחוז אחד מכלל מקומות הישיבה צריך להיות בעל נגישות, עם מקום ישיבה למלווה לצידו.

 

בעוד מספר חודשים יוגש לח"כ עדי קול דו"ח הכשלים השני, הנוגע למבנה הבריכה ותחזוקה. ח"כ קול: "דו"ח המומחה שהוגש לי הבוקר מעלה תמונת כשלים חמורה מאין כמוה. כיצד יתכן שפרויקט, שעלה עשרות מליוני שקלים בחריגה תקציבית כה גדולה, אינו נגיש לספורטאים בעלי מוגבלויות? חבל לי שהדברים לא נעשו עד להתערבותה של הוועדה לפניות הציבור בכנסת, אך זהו צעד ראשון וחשוב, מתוך קשת צעדים שבכוונתי לנקוט לפתרון הכשלים והנגישת לבריכה.

 

צפו: הסל המדהים מחצי מגרש של מעודדת

האתגר הגדול של מאריו באלוטלי. לא לפספס

חובב טניס על ארבע

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורן אהרוני
הבריכה האולימפית בווינגייט
צילום: אורן אהרוני
מומלצים