שתף קטע נבחר

הפרת זכויות המונדיאל: מיליון שקל לצ'רלטון

במהלך משחקי הגביע העולמי ב-2006 מכרה חברת טלראן כרטיסים שאפשרו לבעלי לוויין לקלוט שידורים מערוצים ערבים. אחרי כמעט שמונה שנים הגיע הסכם פשרה. צ'רלטון: "נמשיך לתבוע את מפרי הזכויות"

כמעט שמונה שנים חלפו מאז משחק הגמר של מונדיאל 2006 בגרמניה, אבל רק לאחרונה הסתיים קרב משפטי סביב זכויות השידור של משחקי הגביע העולמי ההוא: חברת צ'רלטון, שהחזיקה בזכויות לשידור המשחקים, תקבל כמיליון שקל מחברת התקשורת הלוויינית טלראן, שאפשרה למחזיקי צלחות לוויין לראות את הטורניר באמצעות שידורים ממדינות ערב.

 

פסקי דין מענייניים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

צ'רלטון תבעה את טלראן בבית המשפט המחוזי בתל אביב בטענה שמכרה במגזר הערבי כרטיסים שאפשרו לבעלי הלוויינים את הצפייה במשחקים. את התובעת ייצג עו"ד ליאור להב ממשרד "כצנלסון-להב", שטען שמי שצופה בביתו בערוץ ערבי שנקלט בישראל רק באמצעות צלחת לווין פרטית, פוגע בזכויותיה של צ'רלטון. הוא ביקש לעקל את הכספים שהרוויחה טלראן ממכירת הכרטיסים, אבל נדחה על ידי בית המשפט.

 

 

ההליך המשיך והגיע לבסוף לסגנית הנשיאה, השופטת דרורה פלפל. היא הורתה לחייב את טלראן לשלם לתובעת כ-1.25 מיליון שקל, אף שלא עלה בידי צ'רלטון להוכיח למי נמכרו כרטיסי הצפייה, באיזו כמות ובאיזה מחיר.

 

טלראן ערערה על פסק הדין לבית המשפט העליון, שהסכים שלא הייתה במקרה זה הפרת זכויות יוצרים, אך הורה להחזיר את התיק למחוזי כדי לבחון אם טלראן התעשרה ממכירת הכרטיסים חרף העובדה שהזכויות בישראל היו של צ'רלטון.

 

בשלב זה הגיעו הצדדים לפשרה ולפיה תשלם טלראן לצ'רלטון 875 אלף שקל בתוספת מע"מ. עו"ד להב טען לאחר מכן כי בשוק פועלות חברות אחרות באופן הדומה לזה של טלראן, וצ'רלטון צפויה לתבוע גם אותן.

 

"כפי שידענו להגיע לבתי עסק רבים ששידרו ללקוחותיהם ללא רישיון, ולגבות מהם פיצויים, כך נגיע גם לגורמים המשווקים אמצעים לנטילת תכנים מוגנים ללא היתר", הוסיף עו"ד להב. "בסכום ששילמה טלראן אנו רואים רף תחתון בתביעות אלו. אנחנו שואפים להגדיל את סכום הפיצוי בתביעות הבאות שיוגשו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גטי אימג'ס
הגביע העולמי
צילום: גטי אימג'ס
מומלצים