שתף קטע נבחר

שטויות במיץ עגבניות: שני רטבים שילדים אוהבים

השף ניב יעקובוביץ' מכין שני רטבים מזינים, קרמיים, מחממים ומפנקים לאהובת הילדים - הקציצה. בוא ללמוד איך לחסוך זמן ומאמץ ובעיקר איך אפשר להינות מפעילות משותפת עם הילדים

ילדים קטנים, בתמימותם, הם המבקרים הכי קשוחים שלנו. מאחר ועדיין לא עשו היכרות עם עולם הדיפלומטיה, רבים גורסים כי מפי ילד תישמע רק האמת. אם ילד לא אוהב משהו, הוא יתקשה להסתיר זאת ואף יוסיף ויאמר:  "לא רוצה את החולצה, היא לא נוחה", "לא רוצה שיותם יבוא אלי. אני לא חבר שלו", "לא אוהב את האוכל של סבתא, הוא לא טעים" ועוד ועוד. כמו בתחומים רבים, ילדים ביקורתיים גם במטבח ובאמת, יש מעט מאוד מאכלים שילדים אוכלים. הורים רבים נתקלים בבית באכלנים בררניים שישיבו שוב ושוב "שניצל" או "קציצות" לשאלה הנצחית "מה תרצה לאכול?". הצורך לגוון בא בעיקר מההורים ופחות מהילדים הצעירים, שניהנים מהמנה האהובה.

 

 

השף ניב יעקובוביץ' מציע להורים שני רטבים מהירים שיגוונו וישדרגו את האהובה הקבועה - הקציצה, ומציג מתכונים שאפשר ואף רצוי להכין יחד עם הילדים.

  

 

קרם אפונה

מצרכים:

1 חבילה של אפונה טרייה קפואה

3-4 כפות של חלב קוקוס

1 בצל בינוני קצוץ

2 כפות שמן זית

2 שיניי שום קטנות קצוצות

1/2 כוס של ציר ירקות או מרק עוף

מלח

פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את הבצל 3-4 דקות על אש גבוהה, מוסיפים את השום והאפונה ביחד ומבשלים שתי דקות נוספות.
  2. מוסיפים את הנוזלים (ציר ירקות וחלב קוקוס) ומביאים לרתיחה למשך שתי דקות בלבד.
  3. מעבירים לכלי טחינה או לסיר עמוק - וטוחנים עם מיקסר ידני עד לקבלת מרקם חלק. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.
  4. מוסיפים את הקציצות, מבשלים עוד 10 דקות ומגישים

 

משתכשכות בכיף. קציצות בקרם אפונה (צילום: אבי חי) (צילום: אבי חי)
משתכשכות בכיף. קציצות בקרם אפונה(צילום: אבי חי)
 

רוטב עגבניות לקציצות

מצרכים:

1 חבילת קציצות של עוף טוב קלאסיות

1 בצל בינוני קצוץ

1 גזר בינוני חצוי וחתוך דק

1 קישוא חתוך גס

1 חופן של כוסברה קצוצה

1 קופסא עגבניות שרי מקולפות או עגבניות קוביות מקולפות

1 כוס ציר ירקות או מרק עוף

2 שיניי שום קצוצות

1 כף סוכר חום

2-3 כפות שמן זית

1/2 כפית ראס אל חנות

פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את הבצל והגזר 3-4 דקות על אש גבוהה, מוסיפים את הקישואים והשום לשתי דקות נוספות ומנמיכים את הלהבה.
  2. מוסיפים את הסוכר ואת הראס אל חנות לשתי דקות נוספות ומוסיפים את העגבניות, את ציר הירקות, מלח ופלפל שחור גרוס - ומבשלים כ-5 דקות.
  3. מוסיפים את הקציצות והכוסברה ומבשלים ביחד 10 דקות נוספות - ומגישים.

 

 

עשיר ומזין. קציצות במיץ עגבניות (צילום: אבי חי) (צילום: אבי חי)
עשיר ומזין. קציצות במיץ עגבניות(צילום: אבי חי)

 

לכל הרעיונות, המתכונים והפעילויות - היכנסו למתחם חורף חם


פורסם לראשונה 20/02/2014 11:41

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי חי
קלאסי עם טוויסט. קציצות ברוטב עגבניות
צילום: אבי חי
צילום: אבי חי
קרמי ומתקתק. קציצות בקרם אפונה
צילום: אבי חי
צילום: אבי חי
השף ניב יעקובוביץ
צילום: אבי חי
מומלצים