שתף קטע נבחר

סקר חושף: מה העיר הכי 'סוכרתית' בישראל?

בת ים נושאת את התואר המפוקפק - העיר הסוכרתית ביותר בישראל. רמת השרון, גבעתיים וקריית טבעון נהנות משיעור נמוך של משקי בית המוגדרים סוכרתיים. סקר חדש מגלה היכן נמצאים יותר חולים - וכמה כסף זה עולה להם בכל חודש

עד כמה מעמיקה מגפת הסוכרת בישראל? סקר חדש ומקיף מגלה מי הן הערים הנחשבות "סוכרתיות" ביותר בארץ ומי הן הערים ה"בריאות". על פי נתוני הסקר, 25% מכלל משקי הבית בישראל נחשבים "סוכרתיים" - תחלואה שעולה לנו לא פחות מארבעה מיליארד שקל בשנה.

 

כאשר מגדירים משק בית כ"סוכרתי", הכוונה לכך שהוא מוציא בממוצע בגין מחלת הסוכרת - כולל תרופות, ביקורי רופאים ותזונה מיוחדת - כ-650 שקלים בחודש, שהם כשליש מההוצאה הממוצעת על מזון. אחד מכל ארבעה משקי בית בישראל - סוכרתי.

 

 

חיים עם סוכרת:

 

20% משקי בית סוכרתיים בתל אביב

על פי נתוני הסקר, שנערך על ידי קבוצת גיאוגרטוגרפיה בראשות פרופ' אבי דגני עבור עמותת מהיום- הפורום הישראלי לאורח חיים בריא, כ-506,600 חולי סוכרת חיים כיום בישראל, והערים הנחשבות "סוכרתיות" ביותר הן בת ים, נצרת עילית ואבן יהודה. בבת ים, 46.2% ממשקי הבית מוגדרים סוכרתיים, ולאחר מכן נצרת עילית עם 38% ואבן יהודה עם 37.3%.

 

בירושלים מדובר על 31.5% משקי בית סוכרתיים, בבני ברק 20%, בתל אביב 18.8% וברמת גן 17.7%.

 

 

לעומת אלו, רמת השרון, גבעתיים וקריית טבעון נחשבות "בריאות" ובהן שיעור משקי הבית ה"סוכרתיים" הוא הנמוך ביותר. ברמת השרון שיעור משקי הבית הסוכרתיים עומד על 12.7% בלבד, בגבעתיים 16.7% ובקריית טבעון 16.7%.

 

 

 

יוצאי בריה"מ - חולים יותר

מנתוני הסקר, אשר יוצגו לראשונה היום (ג') בכנס הסוכרת של עמותת מהיום - הפורום הישראלי לאורח חיים בריא, שייערך בהרצליה, עולה כי השיעור הגבוה ביותר של חולי סוכרת נמצא בקרב גמלאים, עם כ-38% חולים. קבוצה זו מהווה 14% מכלל חולי הסוכרת בישראל.

 

"המחקר חושף לראשונה את היקפיה העצומים של מגפת הסוכרת במדינה וצריך להוות תמרור אזהרה שמתריע מפני הסבל הקשה והתמותה הרבה – ממנה סובלים מעל לחצי מיליון מאזרחי ישראל, אומרפרופ' איתמר רז, יו"ר העמותה, "אחרי הכל, הפתרון למיגור המחלה נמצא אך ורק בידינו באמצעות שמירה על אורח חיים בריא. אני מקווה שהערים בהן אחוז חולי הסוכרת הוא גבוה- ישנסו מתניים ויעלו את המודעות בתחומן כדי לבלום את מימדי הענק של המחלה".

 

בקרב בעלי מעמד סוציו-אקונומי נמוך ועובדי "צווארון כחול" יש כ-33% חולים, ובקרב יוצאי ברית המועצות לשעבר - כ-30% חולים. ממוצע החולים בכלל האוכלוסייה עומד על כ-25%.

  

חולי הסוכרת נפגעים קשות לא רק בבריאותם, אלא גם בכיסם: סך כל ההוצאה החודשית למשקי בית "סוכרתיים" עומד על כ-330 מיליון שקל בחודש, וכארבעה מיליארד שקל בשנה.

 

על פי הסקר, ההוצאה החודשית בגין מחלת הסוכרת בקרב אלה הנהנים מ"נוחות כלכלית" גבוהה בהרבה מהממוצע (כ-1,280 שקל בחודש), וכך גם בקרב חרדים ועובדי צווארון כחול (כ-790 שקל לחודש בכל קבוצה). קבוצות המוציאות פחות מהממוצע בגין המחלה הם יוצאי ברית המועצות לשעבר, למשל, עם כ-200 שקלים בחודש.




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
הערים הכי בריאות: רמת השרון וגבעתיים
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים