שתף קטע נבחר

רצים בת"א: כל הפרטים והרחובות הסגורים

מזג האוויר הפעם אמור להיות נוח, אבל למי שלא משתתף במרתון השנתי לא כדאי להיכנס לעיר הגדולה. ביטול הלימודים עורר מחאה

נקודת הסיום של מרתון תל אביב בשנה שעברה נראתה לכמה שעות כמו שדה קרב. על הקרקע בין האמבולנסים שכבו עשרות רצים - מעולפים, מורדמים או מונשמים - וקיבלו טיפול מכוחות ההצלה. בחום הכבד קרס גופו של מיכאל מיכאלוביץ' שמת בבית החולים. מחר (ו') יתקיים מרתון 2014, והפעם, במזג אוויר נעים הרבה יותר, כולם מקווים שהכול ירוץ כמתוכנן.

 

הפרטים המלאים – באתר מרתון תל אביב


מרתון תל אביב. הפעם צפוי מזג אוויר נוח (צילום: רונן טופלברג) (צילום: רונן טופלברג)
מרתון תל אביב. הפעם צפוי מזג אוויר נוח(צילום: רונן טופלברג)

מיכאל מיכאלוביץ' ז"ל. מת במרתון 2013 ()
מיכאל מיכאלוביץ' ז"ל. מת במרתון 2013

אז מה עשו עיריית תל אביב ומשרד הבריאות כדי שהאסון לא יחזור על עצמו גם השנה? בעקבות מרתון 2013 הוקמה ועדה של משרד הבריאות והיא המליצה לבטל אירועי ספורט המוניים כשהטמפרטורות מגיעות ל-28 מעלות ומעלה, להגביר פיקוח והנחיות, ולפרוס תחנות שתייה לפחות כל שלושה קילומטרים.

 

מחברת "מטאו-טק" נמסר שביום שישי בשעות הבוקר צפוי מזג אוויר נוח, הטמפרטורה המקסימלית תהיה 20 מעלות ולא צפוי עומס חום.

 

בעיריית תל אביב שידרו השבוע ביטחון ורוגע על רקע התחזית האופטימית של מזג האוויר: "העירייה תפעל בהתאם להנחיות משרד הבריאות והרופא המומחה המלווה את המרתון. המארגנים ערוכים להפסיק אותו בכל שלב אם עומס החום יעלה על מה שאישרה הוועדה בהינתן חוות דעת הרופא המומחה. בנוסף תוגברו כמויות המים המחולקות לרצים הרבה מעבר לכמות שדרשה הוועדה".

 

מד"א: הכי חשוב – לא להסתכן

בנקודת סיום המסלול יוקם אוהל-מרפאה בשילוב כוחות מד"א ורופאים מאיכילוב. כמו כן יוקמו שלושה אוהלים לטיפול בנפגעים קלים.

 

בהקשר של ההתמודדות עם מזג האוויר ניתן משקל לאחריותם של הרצים עצמם. מאיר קנר, מאמן ויועץ בענפי ספורט סבולת, מסביר שהשתתפות במרתון תלויה בהכנה דקדקנית. המינימום, לדבריו, הוא שישה חודשי הכנה.

פינוי הפצועים במהלך המרתון בשנה שעברה (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
פינוי הפצועים במהלך המרתון בשנה שעברה(צילום: מוטי קמחי)

"יש כאלה שמתאמנים לפני איך שנראה להם והתוצאה היא הרבה מאוד פציעות", הוא אומר. "בעיה נוספת היא אנשים שאומרים 'העיקר לסיים'. יש גם אנשים שקופצים מהר מדי וגבוה מדי ללא הכנה נכונה. בנוסף, אחרי שפעת מומלץ לא לרוץ, או לפחות להתאים את הקצב. מי שמרגיש לא טוב - שיעבור להליכה, יגיע לתחנת רענון, לנוח קצת ולבדוק דופק. הכי חשוב לא להסתכן. צריך לצנן את הגוף ולהקשיב לתחושת הצמא".

 

מנהל מרחב דן במד"א, מגן יוסי כהן, מסביר כי בשטח יתפרסו עשרות פרמדיקים, חובשים בכירים ומגישי עזרה ראשונה: "הכוחות נערכים לכל תרחיש ויעניקו מענה מלא לכל צורך רפואי. אני קורא למשתתפי המרתון: אם אתם לא מרגישים טוב, האטו את הקצב, עצרו בצד והזעיקו את מד"א".

 

מרתון לפני חינוך

לקראת המרתון קיבלה עיריית תל אביב החלטה שנויה במחלוקת: לבטל את הלימודים בגנים ובבתי הספר ביום שישי בגלל המרתון. במקביל נשקלה האפשרות להחזיר את יום הלימודים האבוד בסוף חופשת פסח, אבל ארגוני המורים התנגדו וכנראה במימונה לא יתקיימו לימודים.

 

חברת מועצת העיר ציפי ברנד-פרנק, מסיעת "שימו לב הורים", היא אימא לארבעה ילדים, וההחלטה לבטל את הלימודים עוררה את זעמה: "יותר מ-70 אחוזים מתלמידי הגנים ובתי הספר נמצאים במרחק הליכה ממוסדות החינוך. זו החלטה שערורייתית לבטל יום לימודים בשל אירוע מסחרי ופריצת סכר לזילות של שנת הלימודים בכל הארץ".

 

התנועה תקיים אירוע הורים אלטרנטיבי בגינת דובנוב בזמן שעות הלימודים. בעיריית תל אביב דוחים את הביקורת על הסף: "ההחלטה נלקחה בכובד ראש על סמך ניסיון העבר שהוכיח כי לא ניתן לקיים לימודים כסדרם במהלך המרתון. ההחלטה התקבלה בהתייעצות עם כל הגורמים, לרבות עם ארגוני המורים, ולכן הנחיית הארגונים תמוהה".

רון חולדאי. העירייה: "אי אפשר לקיים לימודים" (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
רון חולדאי. העירייה: "אי אפשר לקיים לימודים"(צילום: מוטי קמחי)

יו"ר ארגון המורים, רן ארז, אמר השבוע ל-ynet: "אנחנו לא מוכנים לעבוד במימונה. זה יום חופש ואין סיבה שהדבר ישתנה בגלל שחולדאי מקיים מרתון בעיר". גם מזכ"ל הסתדרות המורים, יוסי וסרמן, הורה שלא לעבוד בסוף הפסח.

 

ממשרד החינוך נמסר בתגובה: "ההחלטה לאשר החלפת ימי לימוד התבססה על הסכמות מפורשות שנתנו נציגי ארגוני המורים שחזרו בהם מהסכמתם בזמן שהיה מאוחר מדי לבטל את המרתון. המשרד ייתן מענה נקודתי במוסדות החינוך ככל שיידרש. בשנת הלימודים הבאה לא יינתנו אישורים להחלפת ימי לימוד בעקבות המרתון".

 

הסדרי תנועה

בזמן המרתון צפויים שיבושי תנועה קשים מאוד בתל אביב ומומלץ להיכנס לעיר בתחבורה ציבורית. על פי אתר העירייה, מ-4:00 עד 13:00 ייאסרו לסירוגין החניה ותנועת כלי רכב בשני הכיוונים במסלולי הריצה כדלקמן:

 

בצפון: שדרות רוקח, רחוב התערוכה, רחוב לוי אשכול, רחוב ש"י עגנון, רחוב יוניצמן, נמל תל אביב, כביש 2040 וצומת גלילות.

 

במערב: רחוב הירקון, טיילת הרברט סמואל, רחוב קויפמן, רחוב גולדמן.

 

במרכז: רחוב דיזנגוף, רחוב אלנבי, שדרות רוטשילד, רחוב תרס"ט, שדרות בן גוריון, דרך מנחם בגין, רחוב קפלן, רחוב החשמונאים, רחוב אבן גבירול ורחוב מרמורק.

 

בדרום וביפו: שדרות ירושלים, רחוב הרצל, רחוב אליפלט ורחוב העלייה השנייה.


לחצו להגדלה לצפייה במפה במלואה

 

נוסף על כך, ייחסמו לתנועת כלי רכב כל הרחובות הגובלים ברחובות אלה והרחובות החוצים אותם.

 

דרך נמיר/מנחם בגין ייסגרו לתנועה מ-7:30 עד 10:30 בין צומת גלילות לצומת תנובה. כביש 20 (נתיבי איילון) יישאר פתוח לאורך המרוץ, אבל לא יתאפשרו עליות וירידות במחלפים הבאים:

 

מחלף רוקח מצפון ומדרום ייחסם מ-4:00 עד 13:00; מחלף ההלכה מצפון ומדרום ייחסם מ-7:30 ועד 10:30; מחלף השלום מצפון ומדרום ייחסם מ-7:30 עד 10:30.

 

בעירייה אומרים שיש להימנע מחניה בצירי הריצה מהיום (חמישי) ב-18:00. משתתפי המרוץ והמעודדים מתבקשים להגיע מרחוב בני אפרים.

 

הפרטים המלאים באתר המרתון

 

הטיפים של מד"א לריצה נכונה ובריאה:

הקפידו לצרוך את ארוחת הבוקר ביום המרתון כשלוש שעות לפני הזינוק. מומלץ לאכול כריך עם ביצה או טונה,

או צלחת פסטה וחזה עוף. גם קערת דייסת שיבולת שועל (קוואקר) העשויה על בסיס מים עם מעט דבש, תאפשר לרצים ריצה נעימה ולא תכביד על מערכת העיכול.

 

בבוקר המרתון מומלץ להימנע מאכילת פירות ומוצרי חלב, שכן מזונות אלה מתעכלים בקושי רב ועלולים לגרום לאי נוחות במערכת העיכול ולכאבי בטן.

 

במהלך המרתון יש להקפיד לאכול ולשתות לפי תזמון מדויק ולא על פי החשק, ובמטרה לספק אנרגיה זמינה לשרירים לאורך כל התחרות ולמנוע התייבשות. למהלך המרתון יתאימו ג'לים, משקאות איזוטוניים וחטיפי אנרגיה שיספקו לגוף פחמימות ויחזירו מלחים ונוזלים האובדים במהלך הריצה.

 

בהכנת הידיעה השתתף אורן אהרוני
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רונן טופלברג
מרתון תל אביב
צילום: רונן טופלברג
צילום: אורית פניני
חברת המועצה ציפי ברנד. "ביטול הלימודים - שערורייתי"
צילום: אורית פניני
מומלצים