שתף קטע נבחר

עיצומים בכיל: הכניסה נאסרה על עובדי הקבלן

ועדי העובדים חסמו את הכניסה של כ-3,000 עובדים המועסקים באמצעות קבלנים בפרויקטים במפעלי הקבוצה. המשמעות: עובדי הקבלן צפויים שלא לקבל שכר עבור יום העבודה. ראשי הוועדים: "ההנהלה ממשיכה בצעדי התייעלות בכוח, על אף ההצהרות שיישבו איתנו"

ועדי העובדים של מפעלי קבוצת כיל (כימיקלים לישראל) חזרו לנקוט בצעדים נגד תוכנית הקיצוצים המתוכננת בחברה : היום (א') אסרו הוועדים על עובדי קבלן, המועסקים בפרויקטים שונים של החברה, להיכנס למתחמי ששת מפעליה. אבנר בן סניור, יו"ר ועד עובדי מפעל תרכובות ברום השייך לקבוצה, מסר ל-ynet כי מדובר בכ-3,000 עובדי קבלן שעבודתם הופסקה היום.

 

עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו

 

בתגובה על הפסקת עבודתם, כ-70 עובדי קבלן המועסקים במפעלי ים המלח, השייכים לקבוצת כי"ל, מחו על הפסקת עבודתם וחסמו לשעה את כביש 90.

עובדי הקבלן מחוץ למפעלי ים המלח ( ) ( )
עובדי הקבלן מחוץ למפעלי ים המלח

 

יו"ר מועצת העובדים של מפעלי ים המלח, ארמונד לנקרי, מסר ל-ynet כי ההחלטה על צעדים אלו התקבלה בפגישה שערכו בסוף השבוע ראשי ועדי עובדי מפעלי הקבוצה. זאת לטענתו, בעקבות צעדים חד-צדדים של ההנהלה ליישום תוכנית הקיצוצים עליה הודיעה לפני מספר חודשים. 

 

לנקרי הוסיף כי בכוונתם להחרים פגישה שתוכננה היום עם ההנהלה, בה אמורים היו להציג בפניהם את תוכנית הקיצוצים המפורטת. "ההנהלה ממשיכה בצעדי התייעלות בכוח וללא מו"מ איתנו, זאת על אף ההצהרות שיישבו איתנו", אמר. "בסיכומה של תוכנית ההתייעלות, ההנהלה רוצה לפטר מעל 1,000 עובדים. אנחנו לא רואים לכך הצדקה ולא ניתן לכך יד".

 

אין זו הפעם הראשונה בה עובדי הקבלן - שאינם מאוגדים בוועדי העובדים במפעלי החברה - משלמים את המחיר במאבק נגד תוכנית ההתייעלות: בחודש ינואר חסמו עובדי מפעל רותם אמפרט את הכניסה לכ-200 עובדי קבלן, שהפסידו כתוצאה מכך שכר של יום עבודה. עובדי רותם אמפרט המשיכו לעבוד באותו יום וקבילו שכר כרגיל.

 

תוכנית קיצוצים נרחבת

כיל הודיעה לפני מספר חודשים כי בכוונתה ליישם תוכנית התייעלות במפעליה. האות ניתן בשלב הראשון במפעל רותם אמפרט, עם הודעה על תוכנית להפחית בשכר העובדים ולפטר כ-127 עובדים, חלקם בפרישה מוקדמת.  

 

רכבי עובדי הקבלן מחוץ למפעלי ים המלח ( ) ( )
רכבי עובדי הקבלן מחוץ למפעלי ים המלח

 

העובדים דרשו כי התוכנית תיערך בתיאום עימם והגיבו בעיצומים. אלו הופסקו לאחר שההנהלה הסכימה לקיים עימם מו"מ בנושא – שהתפוצץ בינתיים. גם עובדי שאר מפעלי הקבוצה הכריזו על סכסוכי עבודה: פריקלאס, תרכובות ברום, מגנזיום ים המלח, מפעלי תובלה וכן מפעלי ים המלח - שאף להם כבר הוצגה תוכנית קיצוצים.

 

ועדי העובדים של מפעלי הקבוצה החליטו לשלב כוחות במאבק נגד התוכנית. לנקרי התייחס היום גם לתוכניות ההייעלות שהציגה בפניהם ההנהלה וטטען כי הן כוללת את איחוד המטות של הקבוצה ופיטורי כ-1,000 עובדים בסך הכל, מתוך 5,000 עובדיה. "כיל מעסיקה עשרות אלפי עובדים במעגל השני והשלישי", אמר.  "בסופו של דבר, כל הנגב יפגע מההתייעלות הזו, גם עובדי הקבלן".

 

יו"ר ועד עובדי תרכובות ברום, בן סניור מסר כי "יש תוכניות בכל מפעלי החברה. אנחנו יודעים שהחברה מתחילה כעת בתוכניות להוציא עובדים לפרישה מוקדמת, אך בשלב הבא הם יאחדו מפעלים ויוציאו עבודה לחו"ל. לא יכול להיות שבחברה שהרוויחה השנה מעל 3 מיליארד שקל, יחשבו בכלל על פיטורי עובדים. אנחנו מוכנים להתייעלות ושישבו איתנו - אבל פיטורים זה מילת גנאי מבחינתנו".  

 

הנהלת כיל: "זו התנהגות חסרת אחריות"

מכיל נמסר בתגובה: "כיל מתמודדת עם מציאות בעייתית ודחופה הנובעת מהמשבר בשווקים בהם היא פעילה, מירידת כושר התחרותיות של המפעלים בישראל ומגזירות שממשלת ישראל הנחיתה עליה. מחויבות חוקית, לצד אחריות לעתיד החברה ופרנסת העובדים, מחייבים את הנהלת החברה לגבש תכנית מיידית להתמודדות עם המשבר בשווקים וירידת כושר התחרותיות של החברה".  

 

לאחר פגישה עם מנכ"ל כיל לפני מספר שבועות, וועדי העובדים הוזמנו היום לישיבות עם הנהלות המפעלים מתוך כוונה להציג בפניהם את התוכנית המתגבשת לאיחוד מטות בישראל ולהזמין אותם להיות שותפים בגיבוש התוכנית והוצאתה אל הפועל. במקום זאת בחרו הוועדים להחרים את הפגישות, לשבש את העבודה ולפגוע בעובדים של קבלני משנה ובפרנסתם.

 

"מעבר לעובדה שהתנהגות הוועדים מפתיעה ומאכזבת, היא אף חסרת אחריות כלפי העובדים ועתיד החברה, ומעלה סימן שאלה בנוגע לרצונם של הוועדים לקחת חלק בדיאלוג אמיתי ורציני לקראת גיבוש ומימוש התוכנית".

 

בהכנת הידיעה השתתפה אילנה קוריאל

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הכניסה הסגורה למפעל
מפעלי ים המלח עיצומים
מומלצים