שתף קטע נבחר

צילום: דובר צה"ל, מתן צורי, נילי וזאב טרכטמן

קמרון מבקר ומגנה: הירי - התנהגות ברברית

הנשיא פרס עדכן את ראש ממשלת בריטניה בהתפתחויות בדרום, ואחד מידידיה הטובים של ישראל מיהר לגנות בכל תוקף: "זו תזכורת עד כמה ההגנה על ישראל חשובה. יש לכם את תמיכת בריטניה"

אחד מידידיה הטובים ביותר של ישראל מבקר בארץ בזמן מתקפת הרקטות המסיבית ביותר זה יותר משנה, ולא שותק אל מול הירי. "בריטניה מגנה בכל תוקף את ירי הטילים על ישראל, התקפה על אוכלוסייה אזרחית היא התנהגות ברברית", הצהיר ראש ממשלת בריטניה דיוויד קמרון בפגישת עבודה עם נשיא המדינה שמעון פרס. לאחר הפגישה, קיים קמרון מסיבת עיתונאים עם ראש הממשלה בנימין נתניהו.

 

עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו

 

הנשיא פרס עם קמרון. "אלימות לא תביא להסכם" (צילום: מארק ניימן, לע"מ) (צילום: מארק ניימן, לע
הנשיא פרס עם קמרון. "אלימות לא תביא להסכם"(צילום: מארק ניימן, לע"מ)

קמרון ונתניהו מוקדם יותר בכנסת (צילום: חיים צח, לע"מ) (צילום: חיים צח, לע
קמרון ונתניהו מוקדם יותר בכנסת(צילום: חיים צח, לע"מ)
 

בפגישה עם הנשיא פרס אמר עוד קמרון: "הירי הוא תזכורת עד כמה חשובה ההגנה על עתיד מדינת ישראל וביטחונה - יש לכם את תמיכת בריטניה. הקהילה הבינלאומית מאמינה כי לא ניתן להגיע להסכם בדרך אלימה, אלא רק באמצעות הידברות".

 

בפתח הפגישה הדגיש נשיא המדינה כי ישראל לא תשב בחיבוק ידיים נוכח מתקפת הטילים. פרס, שעודכן בזמן אמת ממזכירו הצבאי על פעולות צה"ל - ירי טנקים כתגובה ראשונית למטח שכלל עשרות רקטות - עדכן את ראש ממשלת בריטניה על ההתרחשות.

 

"מתקפת הטילים כלפי אזרחי ישראל אינה מתקבלת על הדעת", הדגיש פרס. "בדרום אלפי אימהות וילדים במקלטים - על ארגוני הטרור בעזה להחליט אם הם רוצים בשלום או באלימות. ישראל אינה יכולה לנהוג כאילו דבר לא קורה. ננקוט באמצעים קשים נגד יורי הרקטות. ישראל שוחרת שלום ורוצה שלום, אך אנו חייבים קודם לכן לעצור את הטרור".

 (צילום: אלי מנדלבאום) (צילום: אלי מנדלבאום)
(צילום: אלי מנדלבאום)

 (צילום: מארק ניימן, לע"מ) (צילום: מארק ניימן, לע
(צילום: מארק ניימן, לע"מ)
 

גם נתניהו התייחס להסלמה ברצועה בפגישתו עם קמרון ואמר: "אם לא יהיה שקט בדרום יהיה רעש בעזה, וזה בלשון המעטה. זה לילה של ממטרים לצערנו, לא רק של גשם אלא גם של רקטות על דרום ישראל. אנחנו רואים היום את התמיכה האיראנית בקבוצות טרור, שמספקת להם טילים שנורים על אזרחים תמימים. זה משהו שאף מדינה לא יכולה לסבול".

 

קמרון, מצדו, אמר: "אני בא לכאן כחבר חזק של ישראל, אבל גם

כמישהו שרוצה לעזור ולצייר תמונה ורודה של מה שהמדינה הזו והאזור הזה יוכלו לייצג אם פתרון שתי המדינות יתקדם. לדעתי, לפעמים אנחנו הולכים לאיבוד בתהליך ושוכחים מהו הפרס - הביטחון של ישראל בגבולותיה ומדינה פלסטינית לצדה כשכנה טובה, עם כל החופש הכלכלי והתנאים הביטחוניים שזה יביא".

 

מוקדם יותר היה קמרון עד לדרמה בכנסת: הח"כים מהמפלגות הערביות כלל לא הגיעו לדיון בנוכחותו ואילו חברי הכנסת מיהדות התורה וש"ס יצאו כשנתניהו החל לנאום. בנאומו אמר ראש הממשלה קמרון: "השגריר הזהיר אותי שאנשים ייצאו, יעזבו, ושאני אולי אלמד את המילה 'בלגן'. אני לא חושב שהגענו לזה כל כך. הרשו לי לומר זאת: אנחנו נחשוב על כל אלה שאין להם פרלמנט, שאין להם דמוקרטיה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלי מנדלבאום
"באתי כחבר חזק של ישראל"
צילום: אלי מנדלבאום
צילום: גיל יוחנן
קמרון ונתניהו, היום
צילום: גיל יוחנן
מומלצים