שתף קטע נבחר

כשהמחשב יהיה חלק מגופנו

התקני מיחשוב לביש הם כבר לא מדע בדיוני. יכולת המזעור תוביל לכך שבשנים הקרובות מחשבים יוטמעו כמעט בכל חפץ שמקיף אותנו. באינטל ישראל מסבירים למה העתיד ממש לא מפחיד כמו שהוא נשמע

ככל שהטכנולוגיה מתפתחת ועונה על הצרכים שלנו, כך אנו נעשים תלויים בה יותר ויותר עד שאפילו כמה שעות ללא הטלפון הנייד מוציאות אותנו משלוותנו. דמיינו לעצמכם שבעוד עשר שנים לא תצטרכו להוציא את הסמארטפון מהכיס כדי להציץ בו; הטכנולוגיה תהיה כבר עלינו - אנחנו נלבש אותה. נשמע כמו סיפור מדע בדיוני? ממש לא. ההתקדמות כיום בהיקפי החישובים, מהירות העיבוד וטכנולוגיית החיישנים יוצרים בפעם הראשונה אפשרות ריאלית לפיתוחים מסעירים בתחום המיחשוב הלביש – טכנולוגיה שנענוד או נלבש ותהפוך לחלק אינטגרלי מאיתנו.

 

 

לפי דובר אינטל ישראל, גיא גרימלנד, העתיד של טכנולוגיה המשולבת לתוך בני אדם רחוק מלהיות דיסטופי. הוא רואה את העתיד הזה כמציע את האפשרות המדהימה של החלפה או תיקון המגבלות שנגרמות עקב התנוונות או חסרונות גופניים ומנטליים אחרים. ״בני האדם הרי משפרים את עצמם ואת יכולותיהם באמצעות כלים כבר מאות שנים. הכלים שבהם אנו משתמשים הפכו ל׳שלוחות׳ שלנו, ואף ספגו את האנושיות שלנו, את ערכינו ואת תרבותנו. כאשר הכלים האלה הופכים לחלק מגופנו, אנו מתחילים להבין אותם טוב יותר, ומשמעות הדבר שהם הופכים את חיינו לטובים יותר״.

 

באינטל ישראל מאמינים כי כלים כאלה עשויים לתקן את מה שאבד לנו או לשפר משהו שאנו צריכים לשפר. לחילופין הם מעניקים לנו דברים שלא העניקו בעבר, למשל בכל הקשור לבריאות או ביטוי עצמי. ״אם נחשוב על כתובות קעקע למשל: מדוע לא להכניס דיו אל מתחת לעור על מנת לאפשר ביטוי עצמי בכל עת? בקצה אחד של הסקלה יש לנו את האדם המשותק בשתי גפיים המשתמש בטכנולוגיה על מנת להקל על חייו; מהצד השני יש לנו אנשים שחורטים כתובות קעקע בגופם כדרך של ביטוי עצמי. הטווח רחב מאוד״, אומר גרימלנד.

 

חפצים חכמים 

ככל שאנו מתקרבים לשנת 2020, ההיקף הפיזי של העוצמה החישובית הולך וקטן, מה שמאפשר להפוך כל דבר למחשב. אנחנו מגיעים לרגע שבו לא נצטרך לשאול את עצמנו "האם ניתן יהיה למחשב חפץ מסוים מבחינת חומרה?" אלא "מה נרצה לעשות עם חפץ זה באמצעות הטכנולוגיה?". לא מדובר רק בהטמעת שבב מסוים; החפצים שמסביבנו יכללו אוסף של שבבים, חיישנים ועוד רכיבים שימצאו על גופנו או בחפץ שנענוד על גופנו.

 

לדברי גרימלנד, קפיצת המדרגה הטכנולוגית תתרחש בעיקר בזכות יכולת המיזעור. ככל שמעבדי המחשבים – המוח שמפעיל כל טאבלט וסמארטפון - הופכים קטנים יותר, כך ניתן לשלב אותם כמעט בכל חפץ שמקיף אותנו. המשמעות היא שמיליארדי מחשבים זעירים יהיו מוטמעים בתוך המכוניות שלנו, ארוגים לתוך הבגדים שאנו לובשים, משולבים בתוך הרהיטים בבית, במוצרי החשמל הביתיים, בשלטים, במכונות ממכר המזון וכן הלאה.

 

״כל החפצים הללו יהיו אז ׳חכמים׳ יותר: הם יזהו אותנו, את פנינו ואת הסביבה בה אנו נמצאים, ילמדו את העדפותינו האישיות, יתקשרו בינם לבין עצמם באופן עצמאי, ינחשו מה אנו מתכוונים לעשות עוד לפני שנבקש, יספקו לנו מידע או יבצעו פעולות באופן שלא הורגלנו אליו. זה לא מדע בדיוני; זה יקרה החל בשנת 2014 ויימשך ביתר שאת בשנים הבאות״, אומר גרימלנד.

 

״התקני מיחשוב לביש, המשולבים במערך של התקנים חכמים ומקושרים לאינטרנט בבית יוכלו לשנות לחלוטין את מצבכם הבריאותי״, אומר גרימלנד. ״זה יכול לכלול משקל חכם שיעקוב אחר משקל הגוף, או אסלה חכמה שתנתח את ההפרשות שלכם ותמליץ על תוספת ויטמינים. חיישנים בהתקנים שבתוך הבגדים ימדדו באופן קבוע את מצב הבריאות שלכם וישלחו נתונים - לרבות לחץ דם וחום - היישר למחשב של הרופא. כשתגיעו אליו לבדיקה תקופתית, כבר תופיע אצלו על המסך תצוגה של מצבכם הבריאותי שתעזור לו להגיע לאבחנה מדויקת יותר והוא יוכל לרשום תרופות שעובדות באופן מיטבי עם הפרופיל הגנטי שלכם״.

 

לדבריו, ״מה שאנו רואים היום, ונמשיך לראות בשנים הקרובות, הוא את האופן בו בני אדם משנים את הסיפור על האופן שבו יחיו בעזרת טכנולוגיה חדשה. העתיד אינו נקודה קבועה באופק שכולנו רצים לקראתה ללא כל יכולת להשפיע עליה; העתיד נבנה על ידי בני אדם מדי יום. כשמשנים את הסיפור שבני אדם מספרים על העתיד שבו יחיו – משנים גם את העתיד. לכן ככל שהסיפור ישתנה והאינטראקציה של בני האדם עם הטכנולוגיה תתפתח - כך יפותחו התקנים חדשים שיתאמו לצרכים החדשים, וכך הלאה. אנחנו רק צריכים לדמיין את העתיד; המהנדסים ידאגו להגשים אותו״.

 

אינטל קוראת לכם לפתח המצאות בתחום המיחשוב הלביש 

לרגל יום המדע הישראלי של משרד המדע, הטכנולוגיה והחלל, חברת אינטל קוראת לכם לקחת חלק בתחרות גלובלית חדשה בתחום המיחשוב הלביש - Make it Wearable. התחרות נועדה לתמוך בהתפתחות תחום המיחשוב הלביש המלהיב והמרתק, והיא מספקת הזדמנות מאתגרת למוחות המבריקים והיצירתיים ביותר בעולם לקחת חלק בעיצוב הדרך שבה נתקשר עם מחשבים בעתיד.

 

התחרות פתוחה לסטודנטים, מעצבים, יזמים, ממציאים ויוצרים (makers) באחד משני מסלולי השתתפות: לחלום בגדול - מסלול בעלי החזון (VISIONARY) יתגמל חשיבה עתידנית. אינטל תביע הכרה ותעניק תמיכה לרעיונות שיש להם פוטנציאל לשנות את נקודת המבט האוניברסלית ולשפר את העולם בדרך מלאת משמעות. המסלול כולל חמישה סיבובים, כאשר בכל סיבוב נבחנות כל העבודות שהוגשו ונבחרות חמש העבודות המובילות. מתוכן תיבחר העבודה המנצחת. המשתתפים שהגיעו לשלב הגמר ייזכו בהכרה על הרעיונות המרתקים שהציגו.

 

לפרוץ גבולות - מסלול הפיתוח (DEVELOPMENT) מתמקד ברעיונות שהינם גם חדשניים באופן מסעיר וגם ברי-ביצוע, כאלה המותחים את גבולות המוכר והאפשרי ומשלבים בין יצירתיות לביצוע. במסלול זה שלושה סיבובים. כל הרעיונות שהוגשו נבחנים בסיבוב הראשון ו-40 מהם יעלו לסיבוב השני (חצי גמר). עשרה יעפילו לסיבוב השלישי (הגמר) ומתוכם ייבחרו שלושה זוכים. המשתתפים שהגיעו לשלבי חצי הגמר והגמר יקבלו סיוע ממומחים ואת ההשכלה הדרושה בכדי להפוך את ההצעות לפיתוחים ותוכניות עסקיות מגובשים. אינטל תעניק לזוכים בתחרות פרסים בשווי 1.3 מיליון דולר

 

לפרטים נוספים ולהרשמה 

  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים