שתף קטע נבחר

לקראת העונה החמה: לטפל בכפות הרגליים

הנעליים הסגורות מפנות את מקומן לכפכפים ולסנדלים לקראת מזג האוויר החם שלפנינו. איך להכין את הרגליים ליציאה שלהן לאור מהנעליים הסגורות - 5 השלבים שכדאי לא לוותר עליהם

איך לטפל בכפות הרגליים לקראת עונת הסנדלים? כל שנה בסוף החורף, הנעליים הסגורות מפנות מקומן לכפכפים ולסנדלים הפתוחים, אבל רגע לפני, כדאי לטפל בכפות הרגליים שיוצאות לנשום אוויר.

 

עוד סיפורים חמים – בפייסבוק שלנו

 

ד"ר רון יניב, מומחה לרפואת עור ומין, מוסיף כי בחורף, "העור הופך להיות יבש מאוד, ולכן עם פרוץ האביב, אנחנו צריכים למלא אותו בהמון לחות  שהייתה חסרה לו שתעזור לטיפוח ולמראה של כפות הרגליים".

 

עוד כתבות בריאות בערוץ פארם נט

צפו: לעבור את החג בלי צרבות ועלייה במשקל

אלרגיה של אביב: מה הטיפול שיעלים?

עייפים כל הזמן? למה זה קורה ומה הטיפול

 

הכנה מקדימה לפני עונת הכפכפים (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
הכנה מקדימה לפני עונת הכפכפים(צילום: shutterstock)

 

להכין את הרגליים לעונת הכפכפים

חנה עטיה, מדריכה ראשית ברשת "נייל סטודיו" רשת בתי הספר למקצועות היופי, מסבירה כי לאחר חודשים בלי אוויר כפות הרגליים צריכות לעבור תהליך של שיקום. מהם השלבים שכדאי לא לוותר עליהם?

 

1. ניקוי בסבון אנטיספטי

יהיה השלב הראשון שהרגליים יצטרכו לעבור. ההמלצה היא לשכשך את הרגליים יום יום בבועות הסבון המחטא, כשעדיפות גבוהה במיוחד לסבון על בסיס שמן עץ התה.

 

2. ייבוש וניגוב ביסודיות

מומלץ להקפיד לייבש את הרגליים בניגוב מסיבי עד שאין ולו טיפת מים אחת עליהן. לאחר הייבוש, חשוב למרוח קרם הזנה לרגליים על בסיס סיליקון, כשהסיבה לסיליקון היא שהוא יוצר הגנה מרבית מפני יתר הלחות בחוץ.

 

3. פילינג וריכוך של העור

כדאי להשקיע בפילינג של העור. רצוי להשתמש בפילינג אנטיאייג'ינג המכיל חומצות אלפא הידרוקסיות, שמן זית ותוצרים מזינים נוספים. שירלי קטרון, רוקחת סופר-פארם, מסבירה כי חשוב מאוד להסתיר את התאים המתים לאחר החורף.

 

בין החומרים שיכולים לעזור: קרם גרגרים לעור יבש של אקילן, קרם פילינג של אוריאל, פילינג וקרם רגליים של שיק תמרוקים, קרם רגליים קלנדולה לעור קשה סדוק ויבש של תפוח טכנולוגיות, כפתן של מורז לריכוך העור הקשה, וקרם של קמילוטרקט.

  

4. לחות, לחות, לחות

העור הקשה שנוצר ברגליים, הוא בעצם תהליך טבעי. הגוף שלנו מצמיח את העור הזה בייחוד באזור העקב כי אלו הם האזורים שזרימת דם היא לא הצד החזק שלהם. למי שסובל מהנטייה לצמיחה מהירה של "עור קשה" שנקרא  "קאלוס", יזכה לעור מחוספס ועבה במיוחד.

 

קטרון מסבירה כי טיפול יומיומי בקרם לחות, בדיוק כמו בפנים הוא הכרח. "רוב הקרמים להזנת הרגל מכילים מרכיבים צמחיים בעלי פעולה טיפולית. כמו למשל: רול און מסדרת "ביוטי-פיט" של חלאבין, קרם אובליפיחה מבית שיק להזנה עמוקה של כף הרגל וקרם הזנה משקם של ג'ויה.כמו כן, ניתן להשתמש בפלקסיטול איזי סטיק לכף הרגל, מוצר בצורת סטיק לטיפול בעור יבש, קשה ומחוספס בכפות הרגליים, עקבים, ועור מעובה (מרפקים וברכיים)".

 

קטרון מסבירה כי בין הקרמים היעילים ניתן למצוא גם: קרם אקילן סופראקטיבי, קרם של לייף לריכוך העור, אקסרה פוט, יולקטין, חמאת גוף של קליניק המיועדת להזנת וריכוך העור היבש ביותר, יו-קייר, קרם מסדרת מורז וקרם יו - לקטין, המיועד בעיקר לחולי סוכרת. "כל אלה מרככים את העור ומאפשרים הסרת העור הגס והקשה בקלות".

 

היא מוסיפה ואומרת כי "לטיפול מניעתי, כדאי פעם בשבוע לפחות לגרוב גרבי כותנה לאחר מריחת הקרם ולהשאיר את הגרביים למשך כל הלילה".

 

5. טיפול מניעתי קבוע

טיפול קבוע ותחזוקה של כפות הרגליים במהלך הקיץ הוא בעצם התשובה לכל הבעיות שעלולות לקרות. בכל מקרה, אם אתם הולכים לטיפולי פדיקור הקפידו שהטיפול ייעשה בכלים נקיים. חשוב גם להקפיד שהכלים יהיו אישיים ומומלץ לשים לב שהם אישיים ולא עוברים מאדם לאדם.

 

בנוסף, חשוב לא להזניח בעיות שמתפרצות. אם מתחילות צרות כמו עור יבש, יבלות, פטריות - טפלו בהן מיד. הבעיות לט תסתדרנה מעצמן ואף עלולות להחמיר.





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
רגליים מוכנות ליציאה מהנעליים הסגורות
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים