שתף קטע נבחר

הטכנולוגיות מהסרטים כבר כאן

מסקייפ ועד לאייפד ולשואבים הרובוטיים: לא מעט מהתחזיות הטכנולוגיות שהופיעו בסרטים ההוליוודיים התגשמו במציאות. מה יהיה הדבר הבא?

אם חשקה נפשכם להגיע למקום מסוים במהירות הבזק, סביר להניח שסינון המשפט "שגר אותי סקוטי" לדש חולצתכם באמצע יום בהיר לא יועיל במיוחד, אולי מלבד גרימת גיחוך ומבטי תמיהה מעוברי אורח או לחילופין מבטי הערצה מ"טרקרים" קשישים. אולם למרות העובדה העצובה כי מכשירים לשיגור בני אדם עדיין לא הומצאו, אנחנו חיים כיום במציאות שבה טכנולוגיות רבות שהוצגו על ידי טווי החלומות בהוליווד אכן התגשמו, במיוחד בשני העשורים האחרונים. הצטרפו אלינו לסקירה של מספר המצאות וגאדג'טים אשר הוצגו בעבר על המסך הגדול והקטן, והתגשמו במציאות הכמעט דמיונית של המאה ה-21.

 

מחשוב לביש

"בחזרה לעתיד 2" הציג חזון מרתק על אודות העתיד הרחוק של 2015: גירסה משוכללת ובעיקר מעופפת של שנות ה-80. ובעוד שלצערנו מכונית וסקייטבורד מעופפים עדיין לא קיימים, למרות שכריסטופר לויד ששיחק את דוק בראון שיקר לנו ואמר שכן. משקפי מציאות רבודה או מדומה, כפי שמוצג בסצנה בבית משפחת מקפליי, קיימים בהחלט ואף ניכר כי עומדים להיות הלהיט הטכנולוגי החם של השנים הקרובות- כך המשקפיים של גוגל ושל המתחרות שלה, וכך קסדת אוקיולוס ריפט שנקנתה על ידי פייסבוק. יחד עם הווסט המתנפח ומתייבש ונעלי הנייק הנשרכות בעצמן (אשר עומדות, אולי , אם הפעם לא משקרים לנו, לצאת בגירסה מסחרית), בחזרה לעתיד 2 הציג תחזית מדויקת למדי של עולם המחשוב הלביש.

 

 

מכוניות רובוטיות

"זכרון גורלי", סרט המדע הבדיוני  בגירסתו משנת 1990, הציג חזון דיסטופי, עגום וביזארי למדי של החיים האנושיים על כוכב מאדים. אמצעי התחבורה הנפוץ ביותר על הכוכב האדום הינן מוניות רובוטיות אשר עליהם אמונים אנדרואידים ספק חביבים, ספק פסיכוטיים, בשם Johnny Cabs. כיום, רבות מחברות הרכב עובדות על מכוניות עצמאיות, כאשר גם ענקית הטכנולוגיה גוגל היא תומכת הגדולה ביותר של מכוניות כאלה , ואף מתכננת ליצור צי של מוניות רובוטיות שיחליף בעתיד את מערכת התחבורה הציבורית הנוכחית.

 

 

 

סקייפ

סרטים הוליוודיים, סדרות טלוויזיה וספרי מדע בדיוני רבים הציגו בגירסה כזו או אחרת טכנולוגיות שמאפשרות לבני שיח לצפות אחד בשני בזמן שהם מדברים. בסרט החלוצי 2001: אודיסיאה בחלל של סטלני קובריק מ-1968, שנכתב בשיתוף פעולה סופר המדע בדיוני ארתור סי קלארק, מוצגת אחת ההדגמות המשכנעות לטכנולוגיה שכזו, הרבה לפני שהיא היתה אפשרית. כיום, תוכנות כמו סקייפ ואחרות, הפכו אופציה זו לשגרתית בחיי היום יום שלנו.

 

 

  

ממשק מגע

בכל פעם שמדברים על מקורותיה של טכנולוגיית מסכי המגע, יש אזכור לסרט המדע הבדיוני המצוין "דו"ח מיוחד". סצנת הפתיחה של הסרט עיצבה למעשה חזון טכנולוגי וגאדג'טים של דור שלם, כגון בחירת תפריטים באמצעות מגע, הגדלת תמונות באמצעות הזזת האצבעות ושליטה במידע באמצעות מחוות תנועה כגון "Swipe" ו-"Slide". אבל הוא שולט מהאוויר, תגידו. ובכן, גם זה קיים.  למרבה המזל, שאר הטכנולוגיות שהוצגו בסרט, כגון עכבישים רובוטים רצחניים וילדים שמנבאים פשעים טרם התגשמו. 

 

 

 

שואב אבק רובוטי

זוכרים את הסדרה המאוירת משנות ה-60, ה-Jetsons, או "משפחת סילוני"? אז בדומה ל"בחזרה לעתיד", אנחנו עדיין לא מתניידים במכוניות מעופפות, אולם הסדרה התמימה חזתה טכנולוגיות רבות, כגון שיחות ווידאו, דלתות אוטומטיות, מסועים, וכן גירסה מצוירת וחמודה של שואב אבק רובוטי, מה שהפך בימינו לשואבי אבק ביתיים כגון הרומבה. אנחנו עדיין מעדיפים את הממוטה הגמדית הוורודה שואבת האבק ממשפחת קדמוני.

 

 

 

פרס למפעל חיים: "מסע בין כוכבים"

כפי שהזכרנו, עדיין אין בידינו את היכולת לפרק את גופנו לחלקיקים ולהרכיב אותם מחדש בצד השני של הגלקסיה. ועדיין, "מסע בין כוכבים" על גרסותיה השונות חזתה יותר טכנולוגיות מרוב יצירות המדע הבדיוני הקולנועיות גם יחד. רשימה קצרה תכלול את ה-Tricoder, מכשיר ידני מתוחכם לעיבוד מידע, שהתגשם היום בתצורת הטלפון החכם; המשקפיים (Visor) של ג'ורדי, אשר התגשמו היום בדמותן של משקפי מציאות רבודה או עזרי ראייה ביוניים; הפייזר הנוסטלגי, כלי הנשק הרב תכליתי שהיה יכול להמם או לפרק אדם לחלקיקים ראשוניים, אמנם לא קיים היום, אולם קיימים כלי נשק רבים שמסוגלים לגרום לשיתוק ללא פגיעה קטלנית, או לחילופין להשמיד טילים במעופם באמצעות קרני לייזר; הטכנולוגיה להמצאת ה"הולודק", חדר מציאות וירטואלית בו התאמנו צוות הספינה בתרחישים מסמרי שיער, כבר קיימת היום בדמותן של קסדת מציאות מדומה כגון האוקיולוס ריפט ואולי האילומירום של מיקרוסופט שמתקרב לרעיון; ולמרות שבניגוד למיתוס, דלתות הזזה אוטומטיות לא הומצאו על הסט של מדע בין כוכבים, הן בהחלט הפכו את הרעיון לפופולרי הרבה יותר.

 

 

 

מכירים עוד טכנולוגיות שנחזו בסרטים? שתפו אותנו!

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים