שתף קטע נבחר

נתניהו עצר את שיתוף הפעולה עם הפלסטינים

משרדי הממשלה הכלכליים והאזרחיים הונחו שלא להיפגש עם פלסטינים. ההנחיה לא כוללת את פעילות ציפי לבני ואת התיאום הביטחוני בין הצדדים

החרפה נוספת ביחסי ישראל והרשות הפלסטינית: ראש הממשלה בנימין נתניהו הנחה הבוקר (יום ד') את משרדי הממשלה להימנע לחלוטין מפגישות עם פלסטינים ועצר בכך את שיתופי הפעולה הכלכליים והאזרחיים עמם. ההנחיה לא כוללת את פעילות ציפי לבני, השרה האחראית על המשא ומתן. התיאום הביטחוני והאזרחי מול משרדי הממשלה הפלסטינית יתקיימו לעת עתה באמצעות מתאם הפעולות בשטחים.

 

עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו

 

שיתוף הפעולה בין ישראל לרשות נשען על פעילות יומיומית משותפת של משרדי הממשלה השונים בשני הצדדים, ומושפע תדירות מהתנודות ביחסים המדיניים ביניהם. לאחר ההכרזה על הרשות כעל מדינה משקיפה באו"ם, למשל, הטילה ישראל סנקציות כלכליות עליה ומנעה לזמן מוגבל העברת כספי מסים שנגבו עבורה.

 

מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי האשים אתמול את ישראל באחריות למשבר החריף במשא ומתן מול הפלסטינים. "האסירים היו אמורים להשתחרר בשבת. יום עבר, עוד יום עבר, ואז ביום השלישי בצהריים נמסרה הודעה על בניית 700 יחידות דיור בירושלים - ופוף", הסביר.

 

במהלך שימוע שנערך לו בוועדת החוץ של הסנאט, הדגיש קרי את המעורבות העמוקה שלו במשא ומתן, ואמר כי לשלום במזרח התיכון תהיה השפעה על כל העולם, כולל על ארצות הברית. "אף אחד בעולם לא אמר לי שיהיה קל יותר מחר או בשנה הבאה או בעוד שנתיים, אם אמריקה לא תהיה מעורבת עכשיו", הסביר, תוך שהוא מבקר את הפלסטינים על פנייתם לאו"ם.

 

דברי מזכיר המדינה נאמרו בעיצומו של משבר מדיני מתמשך בין ישראל לרשות, שליבתו נעוצה בביטול הפעימה הרביעית של שחרור האסירים ובהצטרפות הפלסטינית לאמנות בינלאומיות רבות. "צעדים חד-צדדיים מצד הפלסטינים ייענו בצעדים חד-צדדיים מצדנו", אמר בתחילת השבוע נתניהו בפתח ישיבת הממשלה. "הפלסטינים ישיגו מדינה רק במשא ומתן ולא בהצהרות ריקות מתוכן וגם לא במהלכים חד-צדדיים שרק ירחיקו את הסדר השלום".

 

המהלך הפלסטיני גרר הפעלת סנקציות שונות נגד הרשות, ובהן ביטול הטבות והקלות שכבר אושרו והיו על סף יישום, או כאלה שהיו בשלבי אישור סופיים. הרשימה כוללת, בין היתר, את ביטול האישור להקמת תשתית דור 3 לרשתות הסלולר הפלסטיניות בגדה המערבית, ביטול האישור להרחבת פעילותה של חברת הסלולר הפלסטינית "ווטאניה" לרצועת עזה, הקפאת 19 תוכניות מתאר שכבר אושרו לקהילות פלסטיניות באזור C שנמצא בשליטה ישראלית מלאה והקפאת תוכנית בשיתוף עם ארגונים בינלאומיים להקצאת 14,000 דונם באזור C והפיכתם לשטחים חקלאיים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלי מנדלבאום
בנימין נתניהו
צילום: אלי מנדלבאום
מומלצים