שתף קטע נבחר

חשד שאנשי קבע מכרו אמל"ח: 900 שקל לטיל

המשטרה חשפה פרשה חמורה בצה"ל: 3 נגדים נעצרו בחשד שמכרו טילי לאו, לבנות חבלה ורימוני רסס לעבריינים בדרום. גורם בימ"ר: אנחנו מניחים שבשנה האחרונה הועברו עשרות פריטים לארגוני פשיעה. נעצר גם חייל בסדיר

היום (א') הותרה לפרסום פרשה חמורה של גניבת כלי נשק בתוך צה"ל : המשטרה עצרה לאחרונה שמונה בני אדם ובהם אנשי קבע בחשד שגנבו מבסיסי צה"ל 10 טילי לאו, לבנות חבלה ורימוני רסס, שהגיעו בסופו של דבר לעבריינים בדרום הארץ. במשטרה מעריכים שאמצעי חבלה שימשו עבריינים לביצוע מעשי רצח באזור.

 

 

אנשי הקבע - נגדים בגדוד סדיר - גבו עבור אמצעי הלחימה מחירים מגוחכים. טיל לאו נמכר ב-900 שקל בלבד, והעבריין ביקש למכור אותם בשוק לאחר מכן ב-25 אלף שקל כל אחד. כל לבנת חבלה נמכרה ב-200 שקל, והעבריין היה מוכר אותן לאחר מכן לארגוני פשיעה ב-5,000 שקל ליחידה. רימוני רסס עלו 100 שקל ליחידה וכל אחד מהם נמכר בכ-5,000 שקל.

 

האמל"ח שנתפס על ידי המשטרה (צילום: דוברות מחוז דרום) (צילום: דוברות מחוז דרום)
האמל"ח שנתפס על ידי המשטרה(צילום: דוברות מחוז דרום)

המעצרים בוצעו לאחר חקירה שניהלה ימ"ר נגב בשל מידע מודיעיני ולפיו אנשי קבע בצה"ל סוחרים באמצעי לחימה ומוכרים אותם לעבריינים. החקירה הובילה את המשטרה לאיתי יהודה, נגד בגדוד סיור תושב דימונה, אשר נהג למכור אמל"ח למאור מלכה, יעד משטרתי שגם הוא תושב העיר. יהודה נתפס כשהיה בדרכו למלכה כשברשותו 10 טילי לאו.

 

בחקירתו טען יהודה שקיבל את התיק מאחד הנגדים האחרים שנעצרו, מאיר חבר, ולא ידע מה יש בתוכו. לדבריו, רק בדיעבד התברר לו שמדובר בטילים. סנגורו עו"ד אורי דייגי: "מרשי מכחיש את מרבית החשדות כנגדו. הדברים שעשה לא בוצעו בתמורה לתשלום. אנחנו מקווים שהמשטרה תתמקד בחקר האמת ופחות בניסיון להשיג כותרות".

 

בפרשה נעצרו שלושה נגדים נוספים (תושבי פתח תקווה, דימונה ונתיבות, שבמסגרת תפקידם אחראים על תחמושת), וכן חייל אחד בסדיר ועוד שלושה אזרחים, בהם גם אביו של מלכה.

 

על פי החשד, הגניבות מהבסיסים נמשכו באין מפריע כמעט שנה, שבמהלכה הועברו למלכה עשרות לבנות חבלה ורימונים. העבריין משוייך לארגון פשיעה דרומי, אך בימ"ר יודעים כי היה לו קשר גם עם ארגונים אחרים בארץ.

 (צילום: דוברות מחוז דרום) (צילום: דוברות מחוז דרום)
(צילום: דוברות מחוז דרום)

 (צילום: דוברות מחוז דרום) (צילום: דוברות מחוז דרום)
(צילום: דוברות מחוז דרום)

מפקד מחוז דרום, ניצב יורם הלוי: "סיכלנו פיגועים פליליים. שמנו את ידינו על טילי הלאו דקות ספורות לפני שעשו את דרכם לארגוני הפשיעה לטובת חיסולים. שימוש בטילים היה גורם לאבדות רבות בנפש ולנפגעים רבים".

 

גורם בימ"ר ציין כי "במהלך החקירה עד כה עלה כי העבירו לאותו עבריין עשרות אמצעי לחימה שונים במהלך השנה האחרונה. אנו מניחים שחלק גדול מפריטי האמל"ח האלה הגיעו לידי גורמים עבריינים בארגוני פשיעה".

 

גורם צבאי אמר שהנגדים, שמתוקף תפקידם עוסקים באמצעי לחימה, אמרו בחקירתם שהתפתו למעשים בשל שכר נמוך ולחץ כלכלי. עו"ד שרון וקנין, סנגורו של הנגד שלישי, ארז ביטון מנתיבות (היה נגד לוגיסטיקה בנשקייה בבלי"ש), אמר: "כל מה שנמסר, נמסר לנגד אחר בצבא, חבר ילדות שלו, אשר אחראי על בונקר של גדוד אחר. זה נמסר במסגרת העברת ציוד מותרת בתוך הצבא עצמו ולא מחוצה לו".

 

את העבריין מלכה מייצגים ארז שלו ונועם אליגון. עו"ד שלו: "מדובר בראשיתה של חקירה שלעת הזו כל החומר נמצא תחת מעטפת חיסיון ומרשנו מכחיש את המיוחס לו".

 

עו"ד אהרון רוזה, פרקליטו של החייל הסדיר בפרשה, אמר כי "בדיון להארכת מעצרו אמרה השופטת כי החשד נגדו בסיסי ביותר. לחייל מעולם לא היה קשר עם אף גורם אזרחי באשר להעברת אמצעי לחימה או מכירתם". עו"ד ליאור שטלצר, המייצג חשוד אחר: "החקירה נמצאת בראשיתה, אך לאחר שתושלם ויתפזר הערפל יהיה ברור כי החשדות ביחס למרשי הם מינוריים ביותר. הוא לא היה בקשר עם שום גורם עברייני ואינו מכיר איש מהמעורבים בפרשה, למעט נגד מיחידתו שבאמצעות תחבולות ואיומים גרם לו לסייע באופן נקודתי ושולי להוצאת תחמושת, והכל מבלי שידע במה הוא מעורב ומבלי שקיבל כל תמורה על כך".

 

את יתר החשודים מייצגים עורך הדין שלומי פצ'בסקי, שי ברגר ואורי דייגי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דוברות מחוז דרום
טילי לאו שנתפסו על ידי הימ"ר
צילום: דוברות מחוז דרום
צילום: הרצל יוסף
עו"ד שי ברגר
צילום: הרצל יוסף
עו"ד שרון וקנין
מומלצים