שתף קטע נבחר

איש העסקים מת - השותף התחמק מהאלמנה

שותפות ישראלית שעסקה בשיווק, ייבוא והפצה של כספות בארצות הברית, הגיעה לסיומה כשאחד החברים נפטר. אשתו ביקשה את חלקו בהכנסות, אבל זכתה לכתף קרה. מה קבע בית המשפט?

איש עסקים שהשותף שלו בחברה לכספות נפטר, סירב לתת לאלמנה את החלק של בעלה המנוח בכספים שנצברו בעסק. רק בתום הליך משפטי סבוך קבע בית המשפט המחוזי בלוד שהיא זכאית למחצית ההכנסות, ובסך הכול יועברו לה יותר ממיליון שקל.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

בינואר 2006 הקימו שני אנשי העסקים שותפות לשיווק, ייבוא והפצה של כספות. השותפות פעלה בארה"ב והתקשרה עם חברות שונות, בהן "בר-טק", המספקת מיני-ברים לכמה מהמלונות הגדולים בצפון אמריקה. לימים טענו השותפים הישראלים כי בר-טק הפרה את ההסכם עמם והגישו נגדה תביעה. באוגוסט 2010, בתום הליכים משפטיים שהתנהלו בארה"ב, ניתן פסק הדין המורה לבר-טק לשלם לחברה הישראלית כמיליון דולר.

 

אלא שבעוד ההליכים המשפטיים מתנהלים, הלך אחד השותפים לעולמו. אלמנתו, שביקשה לממש את צוואתו, נתקלה בקשיים - לטענתה משום ששותפו של בעלה המנוח השתלט על נכסי השותפות. היא הגישה נגד השותף והחברה תביעה באמצעות עורכי הדין אמיר אלטשולר וסטיב גרוס, ודרשה כספים שלטענתה מגיעים לה מכוח הפעילות העסקית של בעלה המנוח בשותפות.

 

עמדת ההגנה, שיוצגה על ידי עורכי הדין רמי בלומנפלד ורותם שור, הייתה שהשותפות בין המנוח לחברו התפרקה עוד טרם פטירתו, וממילא הסתכמה רק בהפצת הכספות. עוד נטען, כי למנוח לא היו כל זכויות בחברות הנוספות של שותפו, ולכן אלמנתו אינה זכאית לדבר.

 

הנתבעים טענו שהמנוח משך את כל הסכומים שעמדו לזכותו, לרבות כספים עתידיים, ועל פי פסק הדין האמריקאי, הזכות לכספי הפיצוי היא לשתי החברות שבבעלות השותף. בנוסף הגישו הנתבעים תביעה נגדית, שבה טענו כי האלמנה חייבת להם כמיליון שקל עבור הוצאות התביעה בארה"ב ולכיסוי הלוואה שנטל המנוח משותפו לאחר שנקלע לקשיים כלכליים.

 

התובעת, שהכחישה את טענות הנתבעים, טענה כי הוצאות התביעה בארה"ב שולמו מכספי הזכייה, ובכל מקרה התביעה כבר התיישנה.

 

זכאית להכנסות החברה המשותפת

השופטת ורדה פלאוט קבעה שגם לאחר מותו של השותף המשיך הנתבע לשווק את הכספות בהצלחה, הרבה בזכות פעילות המנוח בחייו.

 

משכך פסקה השופטת כי התובעת אמנם לא זכאית לזכויות ולרווחים של החברות שבבעלותו הבלעדית של השותף, אולם אין ספק שהיא זכאית לחלקו של בעלה המנוח בהכנסות השותפות.

 

השופטת הוסיפה כי מהראיות שהוצגו בפניה עולה כי המנוח ושותפו הסכימו מלכתחילה לחלוק בכספי הזכייה של התביעה בארה"ב ובהוצאותיה. משכך קבעה כי התובעת זכאית למחצית כספי הזכייה, בקיזוז הוצאות התביעה.

 

לבסוף, ובהתייחס לתביעה הנגדית, קבעה השופטת כי הנתבעים לא הצליחו להוכיח שהמנוח נטל מהם הלוואה כלשהי. משכך, השופטת חייבה את הנתבעים לשלם לתובעת 1,068,974 שקל. לא נפסקו הוצאות.

 

באי כוח הנתבעים סירבו להגיב לפסק הדין.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים