שתף קטע נבחר

השעיה של 3.5 שנים: הוקל העונש לעו"ד המטריד

עו"ד רוני אילן הטריד עו"ד במשרדו, ובין השאר שלח הערות שלטענתה היו משפילות. הוא הורשע בבית הדין המשמעתי של הלשכה אבל הערעור שלו צלח

עורכת דין שכירה במשרדו של עו"ד רוני אילן נאלצה להתמודד עם הערות בעלות אופי מיני ולבסוף החליטה להגיש נגדו תלונה. תיק החקירה הפלילי נסגר על ידי הפרקליטות מחמת חוסר ראיות מספיקות לביסוס הרשעה בפלילים, אך בסיפא להחלטת הפרקליטות בעניין זה צוין: "יחד עם זאת, נראה כי התיק עשוי להצדיק בירור במישור המשמעתי, שכן עולה ממנו יותר מחשד להתנהגות בלתי הולמת מצד החשוד". בהליך המשמעתי שהתנהל נגדו הוא הורשע בעבירות על כללי האתיקה. אבל בתום שני הליכי ערעור הועמד עונשו על 42 חודשי השעיה בפועל מלשכת עורכי הדין ו-18 חודשי השעיה על תנאי בלבד.

 

פסקי דין מענייניים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

ב-2009 הורשע עו"ד אילן בידי בית הדין המשמעתי המחוזי של לשכת עורכי הדין בעבירות של מעשים הפוגעים בכבוד המקצוע והתנהגות שאינה הולמת אותו. בתלונה שהגישה עורכת הדין השכירה עלו תיאורים קשים בדבר התנהגותו. לדבריה, בין השאר הוא הציע לה להתלוות אליו לנסיעת עסקים בניו יורק כדי שיוכלו לבלות יחדיו בערבים. עוד לפי תלונתה, הוא נהג להעיר לה בנוגע ללבושה ולהשפיל אותה, לעיתים בנוכחות אחרים.

 

בסופו של דבר ניהלה עורכת הדין שיחה קשה עם עו"ד אילן, שבמהלכה הטיחה בו את האשמותיה. בסוף השיחה הסכימו השניים כי מוטב שתסיים את עבודתה במשרד. אלא שלטענתה, יומיים לפני מועד סיום ההעסקה המוסכם, הודיע לה עו"ד אילן כי אינה רצויה במשרד ומנע ממנה את הכניסה למקום לשם איסוף חפציה האישיים.

 

בית הדין המשמעתי החליט להטיל עליו את העונש החמור: הוצאה מלשכת עורכי הדין לצמיתות. עו"ד אילן ערער לבית הדין המשמעתי הארצי, וטען שבעקבות פרסום המקרה נאלץ לסגור את משרדו המשגשג. בית הדין קיבל את הערעור והמיר את העונש להשעיה של 60 חודשים, מהם 42 בפועל.

 

אלא שגם את העונש הזה סירב עו"ד אילן לקבל, והגיש ערעור לבית המשפט המחוזי בירושלים. הוא טען כי לא היה כל בסיס להרשעתו וכי נפלו טעויות רבות בהכרעת הדין. הוא ביקש לבטל את הרשעתו או לחלופין להקל בעונשו ולהסתפק בתקופת השעיה קצרה יותר. לטענתו, מאחר שמדובר בהערות בלבד, שלא כללו מגע פיזי, ונמשכו על פני תקופה קצרה ביותר - הרי שחומרת מעשיו היא ברף נמוך ביותר.

 

למה בחר בית המשפט להקל?

לשכת עורכי הדין ערערה אף היא על ההקלה בעונשו של עורך הדין והתעקשה שעונשו יהיה הוצאה מהלשכה לצמיתות. לטענתה, עונש זה מתחייב לשם הגנה על טוהר המקצוע ושמירת אמון הציבור בעורכי הדין ובלשכה.

 

השופט יורם נועם ציין כי בנסיבות שבהן הורשע עו"ד אילן אין מקום להתערב בעונש שהטיל עליו בית הדין המשמעתי. השופט קבע כי במקרה זה לא סטה בית הדין מתכלית הענישה המשמעתית ומרף הענישה הראוי, וניכר כי העונש שהושת על עורך הדין הוא ראוי ומידתי.

 

לפיכך, השופט לא מצא מקום להתערב בפסק דינו של בית הדין המשמעתי הארצי, ודחה את הערעורים ההדדיים.

  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים