שתף קטע נבחר

שעון ה-Gear Fit:עוד לא הזמן שלו

כשעון כושר, הסמסונג Gear Fit נוח ומציג מידע שימושי מאוד לאימוני ריצה, הליכה ואופניים. כשעון חכם שמוסיף עוד מסך לסמארטפון, ל-Fit עדיין יש בעיות. כמכשיר שעובד רק עם סמסונג ועולה 1,100 שקלים, יש לו עוד דרך ארוכה לצעוד

ה-Gear Fit של סמסונג הוא שעון חכם שמנסה לשפר קצת את חיינו. ובמילה "חיינו" נכללים סיוע במדידות בזמן שעושים כושר ושהוא מוסיף עוד ממשק לסמארטפון וחוסך את הפעולה הקצרה של הוצאתו מהכיס.

 

 (צילום: אהוד קינן) (צילום: אהוד קינן)
(צילום: אהוד קינן)

 

השעון, יחד מתחריו מבית סוני, גוגל (שעתיד לצאת), ואפל (שעוד לא הוכרז), מהווים תת ז'אנר של מחשוב לביש שמנסה לצמוח כטרנד בעולם שבו הסמארטפונים מחדשים בעיקר בלהיות עם מסך גדול קצת יותר או מעבד חזק מקודמיהם.

 

פיטים

בהפעלה הראשונה של ה-Fit לאחר ענידתו על היד, מתקבלת הודעה, שעלינו להתקין בסמארטפון או טאבלט הסמסונג, את התוכנה המתאימה. השעון מתאים ל-S3 ומעלה בלבד, ולא יעבוד עם סמארטפונים של יצרנים אחרים. למה זה לא מתחבר פשוט לכל סמארטפון בבלוטות'? אולי כדי שסמסונג תוכל לספק מוצר יעיל ככל האפשר עם תמיכה במכשירים שהחברה מכירה במקום אינספור גירסאות אנדרואיד של אינספור מכשירים. הבלעדיות הזאת מציקה, בעיקר לאור העובדה שיש אפשרויות שלא מצריכות סמארטפון צמוד, כמו מדידות הכושר.

 

 (צילום: אהוד קינן) (צילום: אהוד קינן)
(צילום: אהוד קינן)

 

השעון הוא למעשה מסך מגע קטן וקמור, שמשתלב ברצועה גמישה. הוא די נוח על היד. בשעון יש כפתור אחד בלבד ולאחר הסנכרון עם הסמארטפון בבלוטות', ההפעלה שלו יחסית קלה ואינטואיטיבית: לחיצה על הכפתור למסך הראשי, לחיצה כפולה להגעה למסך בשעון שנקבע מראש (נניח להתראות), וכל השאר על ידי מגע או החלקה מעלה/מטה או ימינה/ שמאלה.

 

בדומה לסמארטפון. המסך נראה בהיר למדי, אך באור שמש ישיר קצת קשה לקרוא אותו. מסך השעון כבה על פי זמן שהגדרתם בשביל לחסוך בסוללה. כדי לצפות בו, אפשר להדליק את המסך על ידי לחיצה על הכפתור, או הנפת היד בתנועה טבעית לכיוון הגוף. אלא שהשעון לא מכוייל כל כך טוב, כך שצריך לעתים להניף את היד יותר מפעם אחת.

 

כל ההודעות

לאחר הסנכרון, השעון (שמראה גם את מזג האוויר) יכול להציג הודעות והתראות כמעט מכל היישומים בסמארטפון שלכם. זה כולל סמסים, הודעות מייל, פייסבוק, ווטסאפ, צ'ט וכדומה. הוא יכול גם לכלול הודעות פוש מיישומים שונים, וכן התראות על סטטוסים ותגובות בפייסבוק.

 

עניין אחד שהפריע בנוגע להודעות הוא שהן מוצגות לרוחב המסך, וכאשר עונדים את השעון ומביטים, כשהיד מקבילה לגוף הטקסט ניצב אלינו ופחות קריא, וכך כל טקסט שמופיע על השעון. זאת בניגוד לכל שעון אחר שיצא בעולם אי פעם כבר עשרות שנים, כולל אחיו של ה-Fit, ה-Gear 2 שטרם קיבלנו לסקירה.

 

אפשר אמנם לסובב את התצוגה, אך אז דברים בסיסיים כמו מה השעה נראים מוזר ושונה מכל שעון אחר - כאשר ספרות הדקות מופיעות מתחת לספרות השעות, וכן כל ההודעות שמוצגות במכשיר

יציגו מילה

או שתיים בכל

שורה - לא

נוח לקרוא,

במיוחד אם רוצים

לקרוא מיילים

או הודעות

ווטסאפ למשל.

 

 (צילום: אהוד קינן) (צילום: אהוד קינן)
(צילום: אהוד קינן)

 

האפשרות האחרת היא להשאיר את התצוגה לרוחב השעון ואז להציב את היד באלכסון או בניצב לגוף. זו בחירה עיצובית מאוד לא ברורה, שאפשר להתרגל אליה, אבל למטרת קריאת הודעות - עדיף שעון עם מסך ריבועי יותר.

 

השעון לא משמיע רעש או מצלצל אלא רק רוטט ומציג את ההודעה על המסך, או רק רוטט - אם לא רוצים שהודעה תופיע אוטומטית בפני כל הסביבה. אפשר גם לדפדף אחורה להודעות שנשמרו וזה לא הכי קריא בגלל כיוון המסך.

 

 (צילום: אהוד קינן) (צילום: אהוד קינן)
(צילום: אהוד קינן)

ה-Fit מציג גם התראות של השעון המעורר, והתראות מהיומן שאפשר לסגור או לעשות להם Snooz. השעון גם יציג שיחות, שאפשר לדחות ולסגור, או לדחות עם הודעות שנקבעו מראש ואי אפשר לערוך או להוסיף להן, אך אי אפשר לענות. כשהולכים לישון, אפשר לכבות את ההתראות הללו, שלא יציקו במהלך השינה.בשעון יש תמיכה מלאה בעברית.

 

 (צילום: אהוד קינן) (צילום: אהוד קינן)
(צילום: אהוד קינן)

 

שעון כושר שמודד כושר

שימושו העיקרי של ה-Fit הוא למדידות כושר. הוא מתבסס על דופק, צעדים ומרחקים, בשילוב הערכת שריפת הקלוריות על פי גיל, מין, גובה ומשקל. אפשר לבסס את המדידה על ה-GPS שבסמארטפון, ואפשר גם להשאירו בבית ולהסתפק במדידת הצעדים.

 

 (צילום: אהוד קינן) (צילום: אהוד קינן)
(צילום: אהוד קינן)

 

המכשיר מאפשר לקבוע יעד למספר הצעדים שעושים מדי יום, והשעון ידווח כשמגיעים למחצית וכשמסיימים. אפשר גם לקבוע תוכניות כושר שונות שהשעון ימליץ אליהן, חלק גדול מהמידע מופיע על המסך של השעון, כולל מרחק ההליכה, שריפת הקלוריות (המוערכת), המהירות והתראות על עליה של דופק מעבר לרצוי. זה יכול מאוד לעזור, אבל חשוב לא לסמוך על זה בלבד.

 

כשהולכים לישון, אפשר למדוד כמה ישנתם זזתם תוך כדי שינה. בשעון יוצג אחוז. אני למשל ישנתי לילה אחד 77 אחוז ללא תזוזה, ולאחר מכן 80 אחוז ללא תזוזה, מפורטים לפי שעות עגולות בלילה. ביישום לשעון ולסמארטפון של השינה, אין מידע  נוסף שמודיע אם מדובר בנורמה, וכיצד לתכנן שינה טובה יותר. בלילה השלישי כבר אי אפשר היה למדוד שינה, כי הסוללה נגמרה והסמארטפון היה בטעינה.

 

סוללה

לאחר הטענה השעון מחזיק בממוצע כיומיים ויותר, כאשר אפשר בהגדרות לראות כמה סוללה נשארה. המטען עצמו קצת מסורבל. מדובר בתפס קטן שבו שקע למטען USB רגיל שאנחנו מכירים מרוב הסמארטפונים שאינם אייפון. התפס מתלבש על גב השעון ומטעין אותו, כאשר הכבל בולט כלפי מעלה, אלא אם מוציאים אותו מהרצועה - היה אולי עדיף לו היה חיבור שקע בשעון עצמו.

 

ברור שמטעמי מזעור השעון נדרש חלק חיצוני וברור שבשל אורך חיי הסוללה, הטעינה אינם יום-יומית כמו סמארטפון. אך עדיין מדובר בתפס קטן מאד, ואם לא תשאירו אותו במטען הוא עלול להתגלגל לעולם שכולו טוב מתחת למיטה, ואם תרצו לארוז אותו לקראת טיול תצטרכו לדאוג שהוא לא יקבר.

 

זו שעת הכושר?

ה-Gear Fit עולה כ-1,100 שקלים. כשעון כושר, יש בו מידע רב ושימושי מאוד - ובעיקר נוח שאפשר לקחת אותו בלי להיסחב עם הסמארטפון בכיס ולקבוע תוכניות כושר שונות. כשעון חכם שמרחיב את הסמארטפון עדיין יש בו בעיות, בעיקר בעיצוב.

 

נראה שה-Gear Fit מנסה להיות שני דברים בו זמנית, אבל לא כל כך מצליח. למי שרוצה צמיד כושר עם מסך - זו בחירה טובה, אבל לא זולה. למי שמחפש שעון חכם שיציג את כל המידע מהסמארטפון שקבור בתיק או בכיס - כדאי לחכות עוד קצת ולראות מה שתציע סמסונג ומה יהיה בשעונים שיתבססו על אנדרואיד. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אהוד קינן
מנסה להיות גם וגם
צילום: אהוד קינן
מומלצים