שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    נסו בפאב: הטריק שעוזר לשתות בלי להשתכר
    בעל מבשלת בירה אמריקנית מגלה כי הוא בולע שמרים יבשים לפני שתיית משקאות משכרים, כדי לשבור את מולקולות האלכוהול לפני שהוא מגיע למוח. כמה בדיוק צריך לקחת - ולמה צריך להיות זהירים עדיין?

    כולנו חווינו רגעים כאלה של השפלה: שתינו משקה אחד יותר מדי - ועשינו צחוק מעצמנו. למרבה המזל, מבשלת בירה חושפת כעת טריק שיעזור לשים קץ למריבות השיכורים, לפדיחות שהם עושים ולצלצולים באמצע הלילה לאקסית.

     

     

    שותים אלכוהול - בבריאות:

     

    ג'ים קוך, מייסד-שותף ב-Boston Beer Company, מגלה שהמפתח לפיכחות בזמן השתייה הוא שמרים. הוא עצמו בולע שמרים יבשים לפני השתייה, וזה לטענתו מונע ממנו להשתכר. 

     

    קוך נוטל כפית אחת של שמרים יבשים לכל משקה, לפני שהוא מתחיל בשתייה. אם קשה לכם לבלוע אותם כפי שהם, ניתן לערבב אותם ביוגורט למשל.

     

    השמרים נגישים לקנייה בכל מרכול, והם מכילים אנזים השובר את מולקולות האלכוהול לפחמן, חמצן ומימן - בדיוק כפי שהכבד מפרק את המשקה.

     

    כתוצאה מכך, בליעת השמרים לפני השתייה גורמת לאלכוהול להישבר לפני שהוא מגיע למוח וגורם לשכרות.

     

    עם זאת, קוך מזהיר שהשמרים אינם מבטלים לחלוטין את השפעת האלכוהול, אלא רק מקטינים אותה. 





     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: shutterstock
    המפתח לפיכחות בזמן השתייה הוא שמרים
    צילום: shutterstock
    מחשבוני בריאות
    פורומים רפואיים
    מומלצים