שתף קטע נבחר

כך דיאטה עלולה לגרום לכם להשמין. 5 סיבות

הרזיה מחייבת אכילת מזון שאתם לא אוהבים, מילוי המקרר במוצרי דיאט וגישת "הכל או כלום"? סביר להניח שבדרך הזאת תחזרו במהרה להרגלי האכילה הקלוקלים שלכם. קבלו את האמת שמאחורי תפיסות דיאטה שגויות

כמה פעמים ניסיתם לרזות - ובסופו של דבר עליתם במשקל? על פי סקר חדש שנערך בבריטניה, כמעט שליש מהנשים שקלו דווקא יותר לאחר ניסיונות הדיאטה מאשר לפני כן. כדאי להכיר את חמש הסיבות המובילות שגורמות לכך שתהליך ההרזיה מוביל לתוצאות הפוכות:

 

 

התחלתם דיאטה ? קראו עוד:

 

1. דיאטה מוציאה את הגוף מאיזון

על פי אותו סקר שנערך בבריטניה, כשליש מהנשים התחילו לעשות דיאטה כבר בגילאים 20-15, ורובן עשו שלושה ניסיונות כאלה בכל שנה. הבעיה היא שרוב תוכניות הדיאטה סגפניות מדי, מה שעלול להוביל להאטה במטבוליזם ולהוציא את הגוף מאיזון.

 

למשל, קיצוץ משמעותי מדי ברמות השומן בתפריט יוביל לכך שהגוף לא יוכל לשרוף פחמימות, ובמקום זאת יאגור אותן בתאי השומן. ובמקרה ההפוך, דיאטה שמאפשרת לאכול כמות בלתי מוגבלת ממזונות מסוימים "מותרים" עלולה להוביל לאכילת יתר, להכנסה קלורית מוגברת - ולהשמנה.

 

2. דיאטה אינה מאפשרת מעידות

הגורם המשמעותי הראשון שמביא לתהליך הרזיה לא יציב הוא ראייה דיכוטומית מדי של הדברים. כשאנשים "בדיאטה" אבל פתאום מועדים בה, הם מרגישים שהרסו הכל ומיד הם חוזרים להרגלי האכילה הקודמים ולהיות "לא בדיאטה". בתחומים רבים אחרים בחיינו אנחנו מוכנים לקבל חוסר שלמות, ואפילו משתמשים במקרים כאלה כדי ללמוד ולהתפתח - וכך צריך להיות גם בתהליך ההרזיה.

 

אם צללתם לבולמוס אכילה כי הייתם רעבים במיוחד, תוכנית הדיאטה מכשילה אתכם - ולא להפך. הרזיה ושמירה על ההישגים מחייבים עקביות, כך שהתפריט שלכם צריך להיות משהו שניתן לעמוד בו לאורך זמן.

 

האם אתם פונים לאוכל כפרס, כנחמה או כהרגעה ללחץ נפשי ובגלל זה נכשלים שוב ושוב? אם כך הדבר, חפשו דרכים אחרות כדי לענות על הצרכים האלו. אם אכילה רגשית מפריעה לכם להגיע לתוצאות, טפלו בה.

 

תוכנית הדיאטה מכשילה אתכם - ולא להפך (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
תוכנית הדיאטה מכשילה אתכם - ולא להפך(צילום: shutterstock)

 

3. בדיאטה חייבים לאכול מזון שלא רוצים

אין דבר גרוע יותר ממזון שאתם מתקשים לבלוע באי-חשק, רק משום שהדיאטה שלכם מחייבת שתאכלו אותו. אכילה מתוך הכרח תגרום לכם להרגיש חסך ורתיעה מהתהליך כולו, מה שיגרום לכם למוח שלכם להפריש יותר הורמוני דחק - ויובילה לתשוקה לאוכל.

 

הדבר אינו הכרחי. אפשר לאכול אוכל שגורם לכם הנאה וציפייה לקראת הארוחה הבאה, ועדיין לרזות.

 

4. דיאטה מלאה במזונות מזויפים

מוצרי "דיאט" עתירים תוספים מלאכותיים, הגורמים נזק לגוף. הם בדרך כלל אינם טעימים או מספקים כמו המקור, כך שאנחנו נותרים עם תחושת רעב ופנטזיות על אוכל שאינו בר-השגה כביכול.

 

ארוחות מוכנות עשויות להיות נוחות מבחינת התארגנות מראש לדיאטה, אבל אם הן מובילות לנשנוש מיותר - בסופו של דבר הן פועלות נגדכם.

 

נוסף על כך, מזונות מעובדים מזינים פחות, וכאשר מוותרים עליהם אפשר למעשה לאכול יותר מזון באותו ערך קלורי!  

 

5. אסור לאכול בדיאטה מזונות אהובים

לכולנו יש מאכלים מסוימים שאנחנו פשוט לא מסוגלים בלעדיהם, ואצל רבים מאיתנו מדובר בשוקולד, לחם וגבינה. אם ננסה להתנזר מהמאכלים האהובים עלינו ביותר, סביר להניח שניכשל במהרה. אפשר ליהנות מהם מבלי לחשוש לגורל הדיאטה, כל עוד אנחנו שומרים על איזון.

 

אם אתם הולכים למסעדה, למשל, וחושקים בקינוח עתיר פחמימות ושומן, בחרו במנות ראשונות ועיקריות דלות בפחמימות ועתירות בירקות ובשומן רזה, ותוכלו ליהנות מסיום מתוק לארוחה. "בזבוז" קלוריות מדי פעם באירוע חגיגי עדיפה על פני חזרה להרגלי אכילה קלוקלים בשגרה.




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
האם אתם פונים לאוכל כפרס, כנחמה או כהרגעה ללחץ נפשי?
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מומלצים