שתף קטע נבחר

השרים אישרו את ההצעה שתקשה לשחרר מחבלים

שרי הליכוד, ישראל ביתנו והבית היהודי תמכו בהצעה - שיזמה ח"כ איילת שקד - שתקשה לשחרר מחבלים בעסקאות בעתיד. שרי יש עתיד והתנועה התנגדו. השר בנט: "מדינת ישראל פתחה היום דף חדש ביחס למלחמה בטרור"

ועדת השרים לענייני חקיקה אישרה בצהריים (יום א') את הצעת החוק שלפיה לא יהיה ניתן לשחרר מחבלים שנידונו למאסר עולם, חוק שיקשה על שחרור מחבלים במסגרת מו"מ עתידי עם הפלסטינים. השרים שהתנגדו להצעה היו שרי יש עתיד יעל גרמן ויעקב פרי והשרה ציפי לבני מהתנועה. שבעה שרים מהליכוד, ישראל ביתנו והבית היהודי תמכו בהצעה. עתה תעבור הצעת החוק, שתובא בתמיכת הממשלה, לקריאה ראשונה בכנסת.

 

חוק שחרור מחבלים: "מקל בגלגלים למדינה"

 

על פי ההצעה, שהובילו חברי הכנסת איילת שקד (הבית היהודי) ודוד צור (התנועה), בהכרעת דינו של מי שנידון למאסר עולם רשאי בית המשפט לקבוע כי מטעמים מיוחדים שיירשמו לא יוכל נשיא המדינה לחון או להקל בעונשו של הרוצח. בחודשים האחרונים מקבלת הצעת החוק רוח גבית חזקה ממשפחות שכולות שפעלו בחודשים האחרונים נגד שחרור מחבלים, אך יש גם בקרב המשפחות כאלה שמתנגדים לה. השרים שתמכו בהצעה הם גדעון סער, גלעד ארדן, לימור לבנת, אורי אריאל, אורי אורבך, יאיר שמיר וסופה לנדבר. 

 

השרים בנט ואריאל יחד עם ח"כ שקד (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
השרים בנט ואריאל יחד עם ח"כ שקד(צילום: מוטי קמחי)

 

השר גדעון סער אמר לאחר אישור ההצעה: "ועדת שמגר כבר המליצה בעניין בעבר. הצעת החוק איננה חלה רק על מחבלים, אלא על כל הרוצחים בכוונה תחילה. לדעתי גם רוצחי ילדים לא צריכים להשתחרר. במשטר המשפטי בישראל אין עונש מוות וגם לא מאסר עולם מלא. וזה לא תקין. הצעת החוק הזו מחזקת את שלטון החוק. לדעתי, משרד המשפטים צריך לתמוך בחוק זה כיוון שמדובר בהתערבות הרשות המבצעת בהחלטות הרשות השופטת. אנו ראינו כבר מקרים שבהם רוצחי ילדים לאחר פרק זמן כזה או אחר מסתובבים חופשי. במדינה שבה אין עונש מוות, החשיבות שבמאסר עולם מלא היא חשיבות עליונה ודבר זה גם יקל על מקבלי ההחלטות בעתיד".

 

השר נפתלי בנט אמר לאחר אישור ההצעה: "מדינת ישראל פתחה היום דף חדש ביחס למלחמה

 בטרור ובמחוייבותה המוסרית למשפחות השכולות. שנים של סחיטה ושל שחרורי מחבלים סיטונאיים יעצרו עם העברתו של החוק הזה בכנסת. אני מברך את השרים על תמיכתם בחוק, הבית היהודי יפעל במושב הקרוב להעביר את החוק ללא עיכובים ובמהירות".

 

בנט אמר כי שוחח עם יעקב דדון, אביה של שלי דדון ז"ל, אחרי שהשרים אישרו את ההצעה: "הבטחתי לו שנפעל להאיץ השלמת החוק מהר ככול האפשר על מנת שיחול גם במקרה שלהם".

 

חברו למפלגה, השר אורי אריאל, אמר בדיון: "הרוצחים והמחבלים צריכים לדעת שהם לא ישוחררו וזאת הרתעה משמעותית מול הטרור. ברוב מדינות העולם לא מנהלים משא-ומתן עם רוצחים וחוטפים וזה הרבה יותר טוב ממה שקורה במדינת ישראל בשנים האחרונות". 

 

השר גלעד ארדן אמר ל-ynet אחרי אישור ההצעה: "אני חושב שהחוק אפילו לא מספיק מרחיק לכת כי אני חושש שהשופטים לא יעשו שימוש בסמכות הזו. לדעתי צריך לקבוע נסיבות שבהן תהיה חובה לקבוע שאין חנינה רוצחי ילדים וכדומה. תמכתי בכל הכוח ואבקש שבכנסת יוסיפו לו נסיבות שבהן השופט יהיה חייב לקבוע, אם הרשיע, שלא תתאפשר חנינה".

 

יוזמת ההצעה, ח"כ שקד, אמרה: "הממשלה צריכה להדיר רגליה מלהתעסק בגזרי דין בעבירות אלו. זה מחויב במדינה שאין בה עונש מוות וקיים במדינות רבות בעולם". יו״ר הקואליציה, ח״כ יריב לוין, שהיה שותף ליוזמת הצעת החוק, הוסיף: "אישור החוק בוועדת השרים קובע רף מוסרי חדש וראוי בהתנהלותה של ישראל מול ארגוני הטרור. החוק ימנע שחרור סיטונאי של הגרועים שברוצחים ויתרום רבות גם ליצירת הרתעה מול מתכנני הפיגועים ומבצעיהם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
הפגנה נגד שחרור מחבלים
צילום: מוטי קמחי
מומלצים