שתף קטע נבחר

יום הנכבה באוני' ת"א: 'אסון פלסטיני מתמשך'

כמה מאות סטודנטים הפגינו לציון הגירוש ועקירת הכפרים במלחמת העצמאות. אחת המשתתפות: "כדי לחיות יחד, צריך להכיר גם באסון שלנו"

כ-300 סטודנטים ערבים ויהודים הפגינו הבוקר (א') מחוץ לאוניברסיטת תל אביב לציון יום הנכבה. הם נשאו תמונות של קרובי משפחה והקריאו עדויות של פלסטינים שגורשו מבתיהם או נעקרו מכפריהם במהלך מלחמת העצמאות. "האסון של העם הפלסטיני החל ב-48' ונמשך עד היום", הדגישו.

 

 

אחת המפגינות, סטודנטית לתקשורת ומשפטים באוניברסיטה, אמרה: "על מנת שערבים ויהודים נוכל לחיות חיים משותפים צריך להכיר באסון של העם שלנו, בדיכוי, בנישול. אי אפשר להתכחש לזה. ליום הזה ישנה חשיבות גדולה עוד יותר נוכח פשעי השנאה שאנחנו עדים להם".

 

"חשיבות גדולה נוכח פשעי השנאה שאנחנו עדים להם" (צילום : שחר חי ) (צילום : שחר חי )
"חשיבות גדולה נוכח פשעי השנאה שאנחנו עדים להם"(צילום : שחר חי )

לואי ותד, אחד ממארגני ההפגנה, הוסיף: "אנחנו מנסים להעלות את המודעות לטקס יום הנכבה בדיון הציבורי בארץ. אנחנו מהווים אחוז לא מבוטל מאוכלוסיית המדינה ואין שום סיבה שיתעלמו מכך. הנכבה עדיין נמשכת".

 

מולם הפגינו כמה סטודנטים יהודים כנגד ציון יום הנכבה. הם הניפו דגלי ישראל וצעקו "נכבה - חרטא" ו"ביזיון". אלון שוורצר, ראש אגף מדיניות ב"אם תרצו", אמר: "הם מתאבלים על הקמת מדינת ישראל. בואו נזכיר את העובדות: הערבים הם אלה שדחו את תוכנית החלוקה, הם אלה שהתחילו את המלחמה, והם עדיין מחפשים איך להשמיד אותנו. אנחנו כאן כדי להילחם על האמת".

 

מפגינה אחרת, ליזי המאירי, אמרה: "אנחנו כאן כדי לעמוד מול החתירה תחת הלגיטימציה לקיומה של מדינת ישראל. יש את האמת ההיסטורית: שבעה צבאות ערב נלחמו נגד מדינת ישראל ב-48'. בכ-800 אלף מיהודי ערב בוצעו פוגרומים. אם המצב היה הפוך והם היו מנצחים חס וחלילה, האם אנחנו היינו יכולים לעמוד ולהגיד שעשו לנו נכבה? הם היו שוחטים אותנו".

 

ותד הגיב להפגנת הנגד: "זכותם להפגין. אין ספק שיש כמה נרטיבים למה שקרה ב-48'. זה בסדר וזה לגיטימי. להם יש זכות לדבר וגם לנו יש את הזכות הזו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום : שחר חי
ציון יום הנכבה, היום באוניברסיטת תל אביב
צילום : שחר חי
מומלצים