שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    מפוארת: טחינת בוטנים חלבית

    היא יותר סמיכה וגסה מהטחינה המוכרת, אבל קלה להכנה ומשתדכת לכל מאכל. מיכל וקסמן מכינה 2 מתכוני טחינת בוטנים סורית

    האיש שלי תמיד אומר שאיך שמגיע פסח, נגמרת השנה. ואכן, כל שנה, מיד אחרי ליל הסדר, מתחיל מיקס מבלבל של שבתות, מועדים וחגים, חופשות ונסיעות. מעט מאוד ימי שיגרה והמון שבועות שלא ברור איזה יום פותח אותם ואיזה מסיים.

     

    עוד מתכונים בערוץ האוכל:

     

     (צילום: מיכל וקסמן)
    (צילום: מיכל וקסמן)

     

    אצלנו מתווספים לכל אלה גם אירועי בית מארח כיתתי וימי הולדת של צעירות ובוגרים, כך שמדי בוקר מוצאת את עצמי שוקלת לרגע על איזו מערכת הפעלה ללחוץ היום: שגרה או אירוע?

     

    כל הבלגן הזה נכנס איתי גם למטבח. האביב מפציע מהר ומביא איתו חברים חדשים, צבעוניים ומשמחים שמאוד מתחשק לי לבשל ולתעד בשבילכם. מצד שני הקיץ נושף בעורפו בקצב מסחרר ועד שמצמצתי השום הירוק כבר התייבש, עלי הסלק התחלפו בעלי גפן והפרחים האדומים על עץ הרימון בגינה הפכו לגורי פרי.

     

     (צילום: מיכל וקסמן)

     (צילום: מיכל וקסמן)
    (צילום: מיכל וקסמן)

     

    פסח, יום העצמאות, ל"ג בעומר ושבועות - קוראים כולם לפיסת תשומת לב על משטח העבודה שלי ולפני שהספקתי להתייחס כראוי לזה, הבא אחריו דוחק בו להתפנות ולאפסן את מתנותיו הקולינריות עמוק ברשימות לשנה הבאה.

     

    וכך יצא ששוב לא הספקתי להביא לכם את הקובה-אורז המופתית עם טחינת הבוטנים הממכרת שעדה, אמא של ליזי שכנתי האהובה, מקבבת כל שנה ביד אומן לקראת צום הקמח והגלוטן של ימי הפסח הארוכים.

     

     (צילום: מיכל וקסמן)
    (צילום: מיכל וקסמן)

     

    אוי, כמה טעימות הקובות הפריכות הקטנטנות האלה. לא אשת דחיית סיפוקים אני, בעיקר בעניינים אכילים, ובכל זאת משתדלת לתרגל איפוק ובחיי שמבטיחה-מבטיחה לחלוק אותן פה בשנה הבאה.

     

    אבל הטחינה הסמיכה והמתובלת שעשויה מבוטנים, אלה שעדה טוחנת במטחנת בשר עם הרבה שום ופטרוזיליה לטובת המרקם המושלם, ואחר כך מוסיפה להם ביד בוטחת ונדיבה מיץ לימון טרי ומעט מים - אותה באמת אין צורך לגנוז עד השנה הבאה. להיפך, היא כל כך טעימה, מפתיעה ופשוטה להכנה, שאפשר בקלות להכין אותה בכל הזדמנות כדי לטבול בה מכל הבא ליד: דגים, בשר, קציצות, קבב, ירקות ואפילו אטריות ולחם.

     

    אז הנה היא לפניכם, שלא תגידו שלא משתפת בסודותי הכמוסים:

     

    טחינת בוטנים מקורית של עדה

    הטחינה הזו מקורה בעדה החלבית, שאוצרת את אחד המטבחים המפוארים והמסקרנים באזור. מטבח שקשה מאוד לטעום ממנו, אם אין לכם קשרים ישירים אל מי מבנות העדה. היא יותר סמיכה מהטחינה המוכרת וגם פחות חלקה. אפשר לאלתר בתיבול שלה לפי הדמיון ומה שתרצו לשדך לה, ובעיקר - היא ממש קלה להכנה ומאוד מאוד מפתיעה וטעימה.

     

    שימו לב: אם רוצים לשמור לאורך זמן עדיף לטחון בוטנים, פטרוזיליה, שום ומלח, לשמור את התערובת הראשונית בקופסה במקרר ולטחון שוב עם מים ולימון ממש לפני שאוכלים.

     

    ועוד משהו: התערובת הראשונית יכולה להישמר במקרר גם כמה שבועות בלי שתתקלקל.

     

     (צילום: מיכל וקסמן)
    (צילום: מיכל וקסמן)

     

    המרכיבים: 

    150 גרם בוטנים קלויים, ללא קליפות

    חופן עלי פטרוזיליה טריים

    1 שן שום

    קורט מלח ים

    מיץ מ-1/2 לימון גדול ועסיסי - אפשר יותר, לפי הטעם

     

    אופן ההכנה: 

    1. טוחנים בוטנים, שום, פטרוזיליה ומלח במעבד מזון עד לקבלת תערובת גסה וגרגירית.
       (צילום: מיכל וקסמן)
       
       (צילום: מיכל וקסמן)
      (צילום: מיכל וקסמן)
    2. מוסיפים מיץ לימון ו-1/4 כוס מים, וטוחנים שוב עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים עוד 1/4 כוס מים וטוחנים שוב.
       (צילום: מיכל וקסמן)
      (צילום: מיכל וקסמן)
    3. התוצאה הסופית צריכה להיות כמו טחינה סמיכה או חומוס דליל, אבל לא חלקה לגמרי. גרגיריותם של הבוטנים הטחונים עדין מורגשת. טועמים. מוסיפים לימון ו/או מים לפי הטעם והצורך.
    4. טובלים פיתה קלויה או חלה, מורחים כבסיס לסנדוויץ', מגישים עם דגים, קבב, קציצות או מה שאוהבים.

     

    טחינת בוטנים - כוסברה חריפה (או לא)

    זה אלתור שלי על המקור שקיבל אישור מהמאסטרית. המחשבה על בוטנים לקחה אותי למטבחים אסייתיים אהובים, ומשם השידוך לכוסברה ופלפל חריף היה כמעט מתבקש.

     

    המרכיבים:

    150 גרם בוטנים קלויים, ללא קליפות

    חופן עלי כוסברה טריים

    1 שן שום

    1 פלפל ירוק חריף ללא הגרעינים, חתוך גס - לא חובה

    קורט מלח ים

    מיץ מ-1/2 לימון גדול ועסיסי - אפשר יותר, לפי הטעם

     

    אופן ההכנה:

    1. טוחנים בוטנים, שום, כוסברה, פלפל חריף ומלח במעבד מזון  עד לקבלת תערובת גסה וגושית.
    2. מוסיפים מיץ לימון ו-1/4 כוס מים וטוחנים שוב עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים עוד 1/4 כוס מים וטוחנים שוב.
    3. התוצאה הסופית צריכה להיות כמו טחינה סמיכה או חומוס דליל, אבל לא חלקה לגמרי, גרגיריותם של הבוטנים הטחונים עדין מורגשת.
    4. טועמים. מוסיפים לימון ו/או מים לפי הטעם והצורך.

      

     (צילום: מיכל וקסמן)
    (צילום: מיכל וקסמן)

     

     

    לבלוג האוכל של מיכל וקסמן, מחברת רבי המכר "ארוחת ילדים" ו"טעמים ראשונים"

     

    לכל הטורים של מיכל וקסמן

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: מיכל וקסמן
    מוסיפה המון. דגים עם טחינת בוטנים-כוסברה חריפה
    צילום: מיכל וקסמן
    מומלצים