שתף קטע נבחר

נהרס המבנה הלא חוקי האחרון בגבעת אסף

המנהל האזרחי ניהל משא ומתן עם ארבעה מתיישבים במאחז, ושלושה פינו והרסו את בתיהם אתמול. היום נהרס ביתו של אלישיב אביונה. "ניסע לעשות את השבת אצל ההורים כי הבית הרוס"

יומיים לאחר הרס שמונה מבנים בלתי חוקיים במאחז מעלה רחבעם הסמוך לנוקדים, הגיעו היום (ו') כוחות יס"מ מלווים בדחפור להרוס מבנה במאחז גבעת אסף הסמוך לבית אל.

 

 

 

 (צילום: סוכנות תצפית) (צילום: סוכנות תצפית)
(צילום: סוכנות תצפית)

טרקטור הורס את המבנה בגבעת אסף, היום (צילום: סוכנות תצפית) (צילום: סוכנות תצפית)
טרקטור הורס את המבנה בגבעת אסף, היום(צילום: סוכנות תצפית)

 

בימים האחרונים התנהל משא ומתן קדחתני בין ארבעה תושבים במאחז לבין המנהל האזרחי, שדרש מהם לפנות את בתיהם מרצון עד יום ראשון הקרוב, המועד שבו התחייבה המדינה בפני בג"צ לפנות מבנים הנמצאים על קרקע פרטית פלסטינית מוסדרת. מלבד תושב אחד, המתיישבים פינו והרסו את בתיהם כבר אתמול, והמבנה שנהרס הבוקר הינו האחרון בגל הריסת המבנים הבלתי חוקיים.

 

בעליו של המבנה שנהרס הבוקר, אלישיב אביונה, הסביר בשיחה עם ynet מדוע לא הסכים לפנות את ביתו מרצון, כמו יתר המתיישבים במאחז. "אני באופן אישי לא יכול למכור את האמת וגם לא יכול לעמוד מול המשטרה. אם הם רוצים להרוס - שיהרסו, אבל לא אוכל לעזור להם בזה".

 

על גל הפינויים הנוכחי במאחזים הוסיף אביונה: "אין להם משהו אישי נגדי - זו חולשה של המדינה. אני מאמין שעם ישראל שיהיה מספיק חזק כדי ליישב את הארץ. עכשיו נאסוף את שלושת הילדים, את אשתי, וניסע לעשות את השבת אצל ההורים כי הבית הרוס".

 

גבעת אסף. המתיישבים החלו קמפיין שמופנה לשר הביטחון (צילום: סוכנות תצפית) (צילום: סוכנות תצפית)
גבעת אסף. המתיישבים החלו קמפיין שמופנה לשר הביטחון(צילום: סוכנות תצפית)

 

בסוף שנת 2011, התחייבה המדינה לפנות את המאחז גבעת אסף, שאחרי בדיקה התברר שהוא נבנה על קרקע פרטית פלסטינית מוסדרת. במהלך השבועות שחלפו, אישרה המדינה מספר היתר עסקה של מתיישבים יהודים בחלקות שונות במאחז, והמדינה ביקשה מבג"צ זמן נוסף כדי לבחון האם ניתן להסדיר חלק מהבנייה במקום. בגבעת אסף יש עוד מבנים שנמצאים במחלוקת, אבל עד לדיון בבג"צ בחודש יוני הם לא יהרסו.

 

בשבוע האחרון פתחו מתיישבי השומרון וגוש עציון, בקמפיין "לא לחורבן - כן לבניין" המופנה נגד שר הביטחון, משה יעלון, בקריאה שיפסיק להרוס מבנים במאחזים. "משרד הביטחון פתח בימים אלה במבצע הרס עצום ביותר מעשרה ישובים ומאחזים, מדובר בעשרות של בתי קבע", נכתב במודעות שנתלו ברחבי יהודה ושומרון. "אנו קוראים לשר הביטחון לעצור את מסע ההרס ולחזור למסלול ציוני של בניית ישובים חדשים והסדרת היישובים הקיימים. לא עת שתיקה - עת למעש. לא עת לקיפאון - עת לשרוד. לא עת לפרוץ - עת לחיות. גרעיני ההתיישבות מוכנים לעלות לשטח".

 

במשטרת מחוז ש"י טענו כי בניגוד לגורמי ביטחון שהיו מעורבים בפינוי, המשפחה לא התבצרה במבנה והסכימה להתפנות, כאשר שוטרי היס"מ סייעו לה לעלות את ארגזיה למשאיות. באירוע לא היו נפגעים או עצורים.

 

מוועד הפינוי האחרון של המאחזים הוא ביום ראשון הקרוב, אולם בשל העובדה שצה"ל

לא מפנה בשבת צפוי הפינוי להסתיים עד היום (שישי). בחצי השנה האחרונה מתנהלים מגעים בין תושבי המאחזים לבין המדינה בדבר פינוי או הסדרת ההתיישבויות.

 

גבעת אסף נכלל בששת המאחזים שהמדינה התחייבה להרוס, בהם מעלה רחבעם. לפני יומיים הגיעו טרקטורים, כלים הנדסיים ועשרות חיילי מג"ב למעלה רחבעם, כדי לפנות שמונה מבנים. מתנחלים ניסו לחסום את ציר הגישה בעזרת צמיגים, גדרות תיל ואבנים, ומחו בצעקות כשפונו מגגות אחד הבתים. מתוך שמונה המבנים, ארבעה היו מאוכלסים.

 

תושבי מעלה רחבעם הציגו לבית המשפט תיעוד שלפיו רכשו לכאורה את הקרקעות, אבל ראש המועצה דוידי פרל מסר כי בג"צ דחה את הבקשה להוצאת צו מניעה. "כל הריסת בתים היא ביטוי לחולשה ולרפיון באחיזתנו בארץ ישראל. אך אנו לא נירתע ולא נשקוט, ונמשיך לבנות להתרחב ולהכות שורשים בגוש עציון ובכל מקום", אמר ראש המועצה.

 

חיילים מגדוד 50 של הנח"ל היו אמורים להשתתף במעגל האבטחה לפינוי המבנים הלא חוקיים בגבעת אסף, שסמוך למוצב שבו הם משרתים. שניים מחיילי הגדוד הודחו אחרי שפרסמו תמונה בפייסבוק עם שלט שעליו נכתב "חיילי גדוד 50 וחטיבת הנח"ל לא מפנים יהודים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סוכנות תצפית
הריסת מבנה בגבעת אסף
צילום: סוכנות תצפית
מומלצים