שתף קטע נבחר

טבעוני במינימום מאמץ: 5 מתכונים

חומוס בפחות מחצי שעה עם בטטה ועדשים, ניוקי טבעוני, פטריות ממולאות בתרד, סלט כרוב עם אטריות אורז שחורות ועוד: חמישיית מתכונים טבעוניים מנצחים שמכינים בכיף בבית

1. חומוס עדשים כתומות ובטטה

ממרח טרי וחמים שמורכב מעדשים כתומות ובטטה. זמן ההכנה קצר באופן מפתיע - מכינים הכל-הכל תוך 20 דקות בלי להשרות ומבלי להתמהמה יותר מדי.

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

  • חביתת ירק: הדור בא

     

    המרכיבים:

    1/2 כוס עדשים כתומים

    1 בטטה קטנה

    1.5 כוסות מים

    1/3 כוס טחינה

    מיץ מלימון אחד טרי

    כוסברה או פטרוזיליה

    כמון, כורכום - לפי הטעם

    מלח ופלפל

     

    לקישוט:

    עלי פטרוזיליה

     

    אופן ההכנה:

    1. ממלאים סיר במים, מוסיפים כמון וכורכום ומבשלים את הבטטה והעדשים הכתומות עד לאידוי המים ולריכוך הירקות.
    2. טוחנים את כל המרכיבים יחד בבלנדר עד לקבלת עיסה אחידה.
    3. הגשה: מניחים את החומוס על צלחת בתנועת מריחה, מזלפים מעל מעט שמן זית ומפזרים פטרוזיליה מסביב. אוכלים מיד.

     

     (צילום: נועה ברות) (צילום: נועה ברות)
    (צילום: נועה ברות)

     

    2. ניוקי טופו ברוטב פטריות

    מנה עשירה בחלבון מהצומח, היכולה לשמש תחליף נפלא לבשר. מומלץ להגיש אותה לצד פחמימה וסלט גדול, או כארוחה בפני עצמה.

     

    המרכיבים:

    2 חבילות טופו

     

    לרוטב:

    1/4 כוס סויה

    1/2 כוס אגוזי קשיו, מושרים במים כ-4 שעות

    1/2 שקית לקט פטריות מיובשות

    שמן קוקוס

    1 בצל

    2 סלסילות של פטריות יער

    2 שיני שום

    אגוז מוסקט, אורגנו

    מלח ופלפל

     

    אופן הכנה:

    1. שעה לפני ההכנה: משרים את הפטריות המיובשות במים חמים כחצי שעה. מוציאים את הפטריות מהמים, מסננים את הנוזלים ושומרים בצד. חותכים את הפטריות לחתיכות קטנות. 
    2. מכינים את הניוקי: 1/2 שעה לפני ההכנה חותכים את הטופו לחתיכות קטנות (כמו ניוקי), ומשרים עם הסויה ונוזלי הפטריות.
    3. מכינים את הרוטב: מחממים שמן קוקוס במחבת גדולה ומטגנים את הבצל קלות. מסננים את הטופו מנוזלים. מוסיפים את הטופו למחבת ואת הנוזלים שומרים בצד. מוסיפים לתערובת את הפטריות המיובשות וממשיכים לטגן כ-5 דקות. חותכים את שאר הפטריות ומוסיפים למחבת.
    4. מרסקים היטב בבלנדר את אגוזי הקשיו עם נוזלי הפטריות המיובשות עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. מוסיפים את הרוטב למחבת, מפזרים מעל אגוז מוסקט, אורגנו, מלח ופלפל וממשיכים לערבב במשך מספר דקות.

     

     (צילום: נועה ברות) (צילום: נועה ברות)
    (צילום: נועה ברות)

     

    3. פטריות ממולאות בתרד על קרפצ'יו סלק

    מנה טעימה ומרשימה במיוחד. מתאימה לאירוח למנת פתיחה, או כתוספת לארוחה חגיגית.

     

    המרכיבים:

    250 גרם פטריות שמפיניון

     

    לקרפצ'יו סלק:

    2 סלקים

    מלח גס

    1 כוס חומץ בלסמי

    2 כפיות סוכר קנים

     

    למילוי תרד:

    1/4 כוס שמן זית

    300 גרם עלי תרד טריים

    1 שן שום כתושה

    מלח

    אגוז מוסקט

     

    לקישוט:

    מעט נבטוטים

     

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את הקרפצ'יו סלק: פורסים את הסלקים לפרוסות דקות מאוד בעזרת מנדולינה, ומפזרים מעל מלח גס. מבשלים בסיר קטן את החומץ הבלסמי עם הסוכר עד שהוא מצטמצם לכחצי מהכמות ההתחלתית.
    2. מכינים את המילוי: מפרידים את רגלי הפטריות מהראש וחותכים לחתיכות קטנות. חולטים את התרד במים חמים במשך 2 דקות, סוחטים אותו היטב וחותכים גס. מקפיצים את רגלי הפטריות והשום בסיר קטן עם שמן זית במשך מספר דקות, מוסיפים את התרד ומערבבים. מוסיפים מלח ואגוז מוסקט, וממשיכים לערבב מספר דקות נוספות.
    3. ממלאים ואופים: מניחים בתוך כל פטריה כף מתערובת המילוי, ומסדרים בתבנית משומנת. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות.
    4. הגשה:  מסדרים על צלחת 3 פרוסות סלק, מזלפים מעט חומץ בלסמי מצומצם ומניחים מעל פטריה ממולאת. מפזרים מעל מעט נבטוטים ומגישים.

     

     (צילום: נועה ברות) (צילום: נועה ברות)
    (צילום: נועה ברות)

     

    4. סלט מוקפץ של מלפפונים, אצות ופיסטוק

     

    המרכיבים:

    1 כף שמן קוקוס

    1 שן שום כתושה

    5 מלפפונים, חתוכים לקוביות

    1/2 כוס פיסטוקים קלופים, לא קלויים

    אצות ווקאמה, מושרות במים במשך כ-20 דקות

    1 חבילת שמיר קצוצה

    1/2 חבילה נבטים

    4 כפות חומץ אורז

    2 כפות סויה

    מלח גס

    קצת שמן שומשום להזלפה

     

    אופן ההכנה:

    1. מקפיצים מלפפונים ושום עם שמן קוקוס במחבת רחבה, עד שהמלפפונים מתחילים לשנות את צבעם.
    2. מוסיפים שמיר הקצוץ, פיסטוקים ונבטים וממשיכים לערבב במשך 2 דקות נוספות.
    3. מוסיפים לתערובת את שאר המרכיבים ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.

     

    5. סלט כרוב עם אטריות אורז שחורות

    סלט פשוט להכנה, צבעוני וטעים שמתאים כתוספת לכל ארוחה ובמיוחד כשמגיעים אורחים.

    ביום קיצי וחם הוא אף יכול לשמש כארוחה קלילה לצד לחם שיפון איכותי.

     

    המרכיבים:

    1/2 כרוב ירוק קטן, פרוס דק

    1/2 כרוב סגול קטן

    1 חבילת אטריות אורז שחור מבושלות

    1 בצל ירוק

     

    לרוטב:

    6 כפות שמן זית

    4 כפות חומץ אורז

    2 כפות שמן שומשום

    1 כף מייפל

     

    לקישוט:

    חמוציות מיובשות

    שקדים שבורים

     

    אופן ההכנה:

    1. מערבבים את האטריות עם כרוב ובצל ירוק.
    2. מערבבים בכלי קטן את כל מרכיבי הרוטב ושופכים מעל הסלט.
    3. הגשה: מפזרים מעל הסלט בנדיבות חמוציות ושברי שקדים.  

     

     (צילום: נועה ברות) (צילום: נועה ברות)
    (צילום: נועה ברות)
      

     

    המתכונים באדיבות נועה פרומן, שפית ומנחת סדנאות בישול בריא בחוות השף האורגני. לפרטים נוספים: www.cheforgani.co.il


  •  

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: נועה ברות
    פטריות ממולאות בתרד על קרפצ'יו סלק
    צילום: נועה ברות
    מומלצים