שתף קטע נבחר

המסחר בוול סטריט ננעל בעליות

דאו ג'ונס עלה ב-1%, נאסד"ק טיפס ב-0.9%. הסנאט בארה"ב אישר ברוב של 68 מול 27, את צירופו של נגיד בנק ישראל לשעבר סטנלי פישר למועצת המושלים של הפדרל ריזרב

המסחר בוול סטריט ננעל הערב (ד') בעליות שערים. מדד דאו ג'ונס הוסיף 1% לערכו - העלייה הגבוהה ביותר זה חמישה שבועות.

 

מדדי המניות

מדד דאו ג'ונס עלה ב-0.97% ל-16,533.06 נקודות - העלייה הגבוהה ביותר זה חמישה שבועות. מדד S&P 500 עלה ב-0.81% ל-1,888.03 נקודות. מדד נאסד"ק עלה ב-0.85% ל-4,131.54 נקודות.

 

בבורסת הסחורות של ניו יורק עלה מחיר הנפט ב-1.7% ונקבע על 104.07 דולר לחבית. מחיר הזהב ירד ב-0.5% ונקבע על 1,288.1 דולר לאונקיה.

 

ברקע המסחר

פורסמו הפרוטוקולים של ישיבת הפדרל ריזרב מאפריל, שלפיהם בכירי הבנק המרכזי בחנו כמה גישות להידוק המדיניות המוניטרית - אך לא הגיעו להחלטה סופית בעניין. הפרוטוקול מרמז כי העלאת הריבית מתקרבת - אך אין עדיין מועד לכך. עוד עולה כי הבכירים לא ייחסו משמעות גדולה לנתוני הצמיחה החלשים לרבעון הראשון - וסבורים כי בכלכלה האמריקאית נמצאת בקו עלייה. בסופה של הישיבה הצביעו הבכירים פה אחד בעד הפחתה נוספת, של 10 מיליארד דולר, בקצב רכישות האג"ח החודשי.

 

הסנאט האמריקאי אישר ברוב של 68 מול 27, את צירופו של נגיד בנק ישראל לשעבר סטנלי פישר למועצת המושלים של הפדרל ריזרב. עם זאת בעקבות בקשת הרפובליקאים, הסנאט יקיים הצבעה נוספת על מינויו של פישר לתפקיד סגן יו"ר הפדרל ריזרב; על אף שלא נקבע מועד להצבעה זו, לפי ההערכות היא תתקיים בשבוע הראשון של יוני - ופישר צפוי לזכות בה לרוב.

 

ג'נט ילן דיברה בפני סטודנטים ושיבחה את יו"ר הפד הקודם: "קודמי בתפקיד בבנק הפדרלי, בן ברננקי, הפגין אומץ לב במיוחד בתגובתו לאיום של המשבר הפיננסי. כדי לייצב את המערכת הפיננסית ולהחזיר את הצמיחה כלכלית, הוא לקח את הפעולות אמיצות שהיו חסרות תקדים בשאפתנות. ברננקיעמד מול ביקורת בלתי פוסקת, איומים אישיים, והתחושה שההיסטוריה תשפוט אותו בחומרה, אם הוא טועה.

 

"למרות זאת הוא עשה את מה שהיה נכון והכרחי. האינטליגנציה והידע של ברננקי שירתו אותו היטב כיו"ר. אני מקווה שאתם לא תצטרכו אף פעם להתמודד בפני אתגרים גדולים כמו זה".

 

נשיא הבנק הפדרלי של ניו יורק, ויליאם דאדלי, פירט 3 סיבות עיקריות בגללן הפד ככל הנראה יחליט לשמור על הריבית נמוכה:

 

1. הכלכלה נותרה חלשה: על אף ההתאוששות הכלכלה האמריקאית ממשיכה לקרטע במספר חזיתות, וככל הנראה תמשיך ככה עוד זמן מה. "המכשולים שעומדים בפני הכלכלה ככל הנראה יישארו שם עוד כמה שנים", טען דאדלי. לדבריו, המיתון הגדול שליווה את המשבר הפיננסי "צילק את משקי הבית ואת העסקים", וקרוב לוודאי שימשיך להשפיע לשלילה על הצריכה וההשקעות גם בטווח הארוך.  

 

2. הפוטנציאל העתידי בירידה: הפוטנציאל העתידי של ארה"ב נמוך מכפי שהיה בשנות ה-90 ובעשור הראשון של שנות האלפיים, אז נרשמו נתוני צמיחה חזקים. הסיבה העיקרית לכך היא שאחוז לא קטן מהאוכלוסייה יגיע בשנים הקרובות לגיל פרישה. לטענתו של דאדלי, פוטנציאל צמיחה נמוך יותר פירושו ששיעורי הריבית יצטרכו להישאר נמוכים יותר גם לאחר שהכלכלה תתאושש. 

 

3. הרגולציה על הבנקים: בעקבות הקריסה הגדולה של 2008, הבנקים כיום מחויבים להחזיק בשיעור גבוה יותר של הון לצרכי חירום. בעוד שהדרישות הללו "נחוצות על מנת להפוך את המערכת הפיננסית ליציבה יותר", כדבריו של דאדלי, הן ככל הנראה יגרמו לפד לשמור על ריבית נמוכה לעוד זמן מה. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים