שתף קטע נבחר

דחתה את הארוס, נישאה לאָהוּב ונסקלה למוות

פקיסטנית בת 25 נסקלה למוות מחוץ לבית משפט בעיר לאהור משום ש"חיללה את כבוד המשפחה". בין תוקפיה: אביה, שני אחיה וארוסהּ לשעבר

מעשי זוועה שעדיין מתרחשים אפילו במאה ה-21: משטרת פקיסטן מסרה היום (יום ג') כי אישה בת 25 נסקלה למוות על ידי משפחתה מחוץ לאולם בית משפט. על פי המשטרה, הצעירה נרצחה משום שפגעה בכבוד המשפחה כשנישאה לגבר שאהבה ולא לגבר שבחרו עבורה.

 

עוד חדשות בעולם :

6 פקחי או"ם נחטפו: "טרור של המורדים"

טקס אשכבה של בת 80 - בכיסא האהוב שלה

14.3 נרצחים ביום: זו המדינה האלימה בעולם?

הנתונים שמוכיחים: המטוס המלזי צלל לים

 

פארזאנה איקבאל המתינה לפתיחת אולם בית המשפט העליון בעיר לאהור כשקבוצה של עשרות גברים הגיעה אליה והחלה לתקוף אותה בלבנים. אביה, שני אחיה וארוסה לשעבר של איקבאל היו בין תוקפיה. כך על פי קצין המשטרה עומר צ'ימה.

 

משטרת פקיסטן מסרה שהצעירה סבלה מפציעות ראש קשות ושמותה נקבע בבית החולים. כל החשודים ברצח, למעט אביה של איקבאל, נמלטו. האב הודה שרצח את בתו ואמר כי מדובר בעניין של כבוד המשפחה. במשפחות רבות בפקיסטן מאמינים כי אישה שנישאת לבחיר לבה מביאה קלון על משפחתה.

 

איקבאל התארסה לבן דוד, אולם בסוף נישאה לאדם אחר. משפחתה התלוננה במשטרה שהיא נחטפה על ידי אהובה, אולם האישה הצעירה הגיעה לבית המשפט ואמרה שהיא התחתנה עמו מרצונה החופשי.

 

כאלף נשים נרצחות בפקיסטן מדי שנה על ידי משפחותיהן בגלל "חילול כבוד המשפחה". כך עולה מנתוני ארגון זכויות האדם הפקיסטני "קרן אוראט". הנתון האמיתי ככל הנראה גבוה פי כמה וכמה משום שארגון זכויות האדם מבסס את נתוניו רק על הדיווחים שמתפרסמים בתקשורת הפקיסטנית. הממשלה עצמה לא מפרסמת נתונים על רצח נשים על חילול כבוד המשפחה.

 

פעילי זכויות אדם בפקיסטן טוענים כי מקרים בודדים מגיעים לבתי המשפט, ושעוברות שנים רבות עד שהמשפטים נפתחים. במדינה המוסלמית אין כל תיעוד של מספר תיקי הרצח שהגיעו לבתי המשפט. ואם בזה לא די, גם מקרי רצח של נשים שמסתיימים בהרשעת הרוצחים מסתיימים במקרים רבים ביציאתם לחופשי. החוק הפקיסטני מתיר למשפחת קורבן רצח לסלוח לרוצח.

 

במקרים של רצח על חילול כבוד המשפחה, ברוב המקרים רוצחי האישה הם בני משפחתה. כך מספר וואסים וואגה מארגון זכויות האדם "אוראט". לדבריו, החוק מאפשר להם להזמין אדם שיבצע עבורם רצח ואז מוחל לו. "מדובר בפגם גדול בחוק. אנחנו באמת נאבקים בסוגיה הזו", אמר וואגה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים