שתף קטע נבחר

עגונה, את לא צריכה להיכנע

עו"ד זיו בייטל מדבר על אחת התופעות הכואבות והמעציבות בתהליך הגירושין - העגינות. מסתבר שיש מה לעשות

במדינת ישראל חיות אלפי נשים עגונות, נשים מסורבות גט, שביקשו לסיים בדרך חוקית את חיי הנישואין שלהן ונתקלו בסירוב של הבעל. עו"ד זיו בייטל, מומחה בדיני משפחה וגירושין, מסביר שבהלכה היהודית, סרבנות גט הוא מצב שבו אדם נשוי מסרב לסיים את נישואיו באופן רשמי על פי ההלכה, למרות שהנישואים אינם מתממשים בפועל, ובכך הבעל מונע מאשתו להינשא לאחר.

 

 

 

על פי החוק היבש - ואנחנו מדברים על החוק של בית הדין הרבני - אי אפשר להכריח בעל לתת גט. הוא חייב להסכים. כשהוא לא מסכים, ולא מוכן לתת את הגט, זה בעצם מה שנקרא אישה עגונה, אישה שלא מקבלת גט ולא יכולה בעצם להמשיך בחייה הפרטיים.

 

עו"ד בייטל מוסיף ואומר כי קיימים מקרים רבים מאוד של "סחטנות גט", אשר בהם הגבר לא ממש מסרב לתת את הגט אלא מסרב לתת אותו אלא אם ימולאו תנאים מקדימים שהוא מגדיר, כמו ויתור על זכות הכתובה למשל, או על מזונות, מתוך רצון לשפר את מעמדם במאבק הרכושי בסכסוכי גירושין, או את מצבם בסכסוכים על ענייני משמורת וילדים.

 

מסורבי הגט נחשבים לנשואים, מסביר עו"ד זיו בייטל, הן על פי ההלכה והן על פי חוקי מדינת ישראל, ועל כן אינם יכולים להתחתן בשנית. אישה נשואה, ובכלל זה מסורבת גט, המקיימת יחסי אישות עם בן זוג אחר, מוקעת יחד עם בן זוגה כנואפים, ולפי ההלכה הם יאסרו להינשא זו לזה אף לאחר סיום הנישואים הנוכחיים. בנוסף, צאצאים הנולדים כתוצאה מיחסים אלו יחשבו לממזרים ואפשרות הנישואים שלהם תוגבל.

 

אז מה בכל זאת אפשר לעשות? איך ניתן להיחלץ ממצבים מעין אלו? אילו סנקציות ניתן להטיל על הבעל? צפו בעו"ד זיו בייטל מסביר על הסיטואציה המורכבת ואף נותן כמה פתרונות פוטנציאליים.

 

*התכנים במדור זה מוגשים בשיתוף עם המומחים המוצגים במסגרתם

 

מומלצים