שתף קטע נבחר

ההכרה האמריקנית בממשלת האחדות: נתניהו נאבק באובמה מתוך הבית שלו

ארגונים יהודיים בארה"ב פתחו בקמפיין בבית המחוקקים נגד המשך הסיוע לרשות הפלסטינית. איפא"ק וועידת הנשיאים של הארגונים היהודיים: אסור להעניק מימון לממשלה עם חמאס. מנהיג הרוב הרפובליקני: לבחון אם הסיוע תואם את האינטרסים שלנו. שגריר ישראל בארה"ב: מאוכזבים עמוקות

ישראל מעבירה את העימות עם הממשל האמריקני בנושא ממשלת האחדות הפלסטינית לדעת הקהל האמריקנית ולקונגרס, ורותמת לשם כך את הארגונים היהודיים הפרו ישראליים במדינה.

 

אחדות פלסטינית - כותרות נוספות

ישראל הופתעה: "התמיכה האמריקנית - מכה"

הקבינט: הרשות אחראית גם על טרור מעזה

ממשלת אחדות עם חמאס: "מחויבים להסכם"

בנט: ממשלת טרוריסטים בחליפות ברמאללה

 

בתגובה להודעת וושינגטון כי בכוונתה לעבוד עם הממשלה הפלסטינית החדשה, מסרה איפא"ק, השדולה למען ישראל בוושינגטון, כי "החוק האמריקני ברור: אסור להעניק מימון לממשלה פלסטינית שבה משתתף חמאס או שיש לו השפעה עליה". בהודעה שפרסמה הלילה השדולה נכתב כי היא "קוראת לקונגרס לבצע בדיקה מקיפה על המשך הסיוע לרשות הפלסטינית להבטיח שהחוק מבוצע בשלמות ומיושם".

 

גם "ועידת הנשיאים של הארגונים היהודים", ארגון הגג של עשרות הארגונים היהודים הגדולים בארה"ב, פרסמה הצהרה שבה נכתב כי "החוק האמריקני אוסר לממן ממשלה פלסטינית שהחמאס משתתף בה. לכן אנחנו תומכים בקריאה של חברי קונגרס משתי המפלגות לבחון את הסיוע האמריקני לרשות הפלסטינית".

 

בתוך כך, בכירים בבית הנבחרים משתי המפלגות פרסמו הצהרות הקובעות כי הממשלה הפלסטינית בתמיכת חמאס עלולה לסכן את הסיוע האמריקני לרשות הפלסטינים הנע מדי שנה בין 400 ל-500 מיליון דולר.

 

מנהיג הרוב הרפובליקני בבית הנבחרים, אריק קנטור, קרא לקיים בחינה מיידית של הממשל עם הקונגרס, "אם הסיוע למה שנקרא ממשלת טכנוקרטים תואם את האינטרסים שלנו, העקרונות שלנו והחוקים המחייבים את הממשל להשעות את הסיוע האמריקני".

 

ניטה לואי, הדמוקרטית הבכירה בוועדת ההקצבות של בית הנבחרים, פרסמה הודעה ובה כתבה: "כל עוד חמאס דוחה את עקרונות הקוורטט ואת קיומה של ישראל, המימון האמריקני לממשלת האחדות הזו עומד בסכנה".

השבעת הממשלה ברמאללה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
השבעת הממשלה ברמאללה(צילום: רויטרס)
 

השגריר בארה"ב רון דרמר שיתראיין במהלך היום לתחנת הרדיו הציבורית NPR ולערוץ החדשות בכבלים של NBC, כתב בדף הפייסבוק: "ישראל מאוכזבת עמוקות תגובת מחלקת המדינה על ממשלת האחדות הפלסטינית עם ארגון הטרור חמאס".

 

בין ארה"ב וישראל שוררת מחלוקת על מה בדיוק הבטיחה מזכירת המדינה הקודמת הילרי קלינטון ובעקבותיה ג'ון קרי לראש הממשלה נתניהו בנושא ממשלה פלסטינית בתמיכת חמאס.

 

האמריקנים טוענים שההסכמה הייתה שהם לא יכירו בממשלת אחדות פלסטינית שתכלול חברי חמאס בתפקידי שרים ובעמדות בכירות. ישראל טוענת שארה"ב הבטיחה לא לקיים קשר עם ממשלה פלסטינית הנתמכת על ידי חמאס.

 

גורם מדיני בכיר הודה אתמול כי שרי הקבינט לא דנו באפשרות כי ארה"ב תפעל כה מהר. "הייתה אפשרות כי יימשך דיאלוג נפרד בין וושינגטון לאבו מאזן, ובנושא המשא ומתן תעשה הפרדה בין החמאס לפתח", אמר. "העובדה שארה"ב הכירה כה מהר בממשלה החדשה היא הפתעה. זו מכה לישראל וזה מזיק לעמדה הישראלית".

 

גורם ישראלי אחר, שהיה שותף לדיונים רגישים בימים האחרונים, ציין גם כי לא מן הנמנע שההחלטה האמריקנית נועדה להעניש את ישראל על עמדותיה במשא ומתן עם הפלסטינים - עמדות שלדעת הממשל האמריקני הביאו למשבר העמוק בשיחות. בוושינגטון, מצדם, דחו סברה זו מכל וכול: "לא מדובר בהענשת ישראל, זו הנחה טיפשית", מתעקשים מנגד גורמים אמריקנים. "שקלנו את עמדתנו, ועד להצגת הממשלה לא ידענו בוודאות כיצד נפעל".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: קובי גדעון, לע"מ
נתניהו ואובמה, ארכיון
צילום: קובי גדעון, לע"מ
מומלצים