שתף קטע נבחר

מתן תורה: טיפים ללילה לבן, ושיעורים להדפסה

קיימו את השיעורים הראשונים בשעה נוחה, שתפו את חברי הקהילה בהכנתם, השאירו את אמירת ה"תיקון" לסוף הלילה, נסו להיות עדכניים בבחירת נושאי הלימוד, קיימו סדנאות, פאנלים ושיעורי TED. המון טיפים לליל שבועות מוצלח - והמון שיעורים להדפסה

בליל שבועות נוהגים להישאר ערים וללמוד תורה במה שקרוי "תיקון ליל שבועות". על פי המסורת, בני ישראל האריכו בשינה ולא התעוררו בזמן למתן תורה. משה, שירד מהר סיני עם לוחות הברית, היה צריך לעבור ולעוררם - וכתיקון התקבל המנהג ללמוד כל הלילה, ולהיות ערים בבוקר - מוכנים למתן התורה. על פי החסידות והקבלה, יש ערך מיוחד ללימוד התורה בליל זה, ובכוחו להשפיע על איכות הלימוד במהלך כל השנה שלאחריה.

 

<< הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו  >>

 

 

לקראת חג השבועות קיבצו רבני "עשה לך רב", ארגון הכשרה והשמה של רבני קהילות, מספר טיפים שיעזרו להפוך את ליל שבועות לאטרקטיבי ומעניין, ואולי אפילו לצלוח את הלילה כולו בלימוד תורה.

 

דפי עיון ומקורות להדפסה:

 

1.

על השיעור הראשון להתקיים בשעה נוחה. לא בשעת השכבת הילדים לישון, ולא מוקדם באופן שיזרז את ארוחת השבועות, על מנת שכל הנוכחים בשיעורים יגיעו לאחר הארוחה רגועים ונינוחים.

 

2.

בקהילות צעירות מומלץ להחליט על שיעורים ייעודיים לנשים ולגברים בנפרד, על מנת שאחד מבני הזוג יוכל להישאר עם הילדים בבית.

 

3.

כדאי לשתף את חברי הקהילה בהכנת השיעורים. הגיוון והרענון של הדוברים והמרצים ישאירו את הקהל ערני, וגם מתוך כבוד לחברים.

 

4.

את אמירת "תיקון ליל שבועות" ניתן להשאיר לשעות הקטנות של הלילה, כיוון שרוב הציבור מעוניין להגיד את התיקון -ולכן ירצה להישאר ער לאמירתו.

 

5.

רצוי שנושאי השיעורים יהיו עדכניים, עכשוויים, ומושכי קהל. הכנו לכם כאן דפי שיעורים.

 

6.

רצוי להתחיל את הערב בשיעורי הורים וילדים, על מנת שהילדים יהיו ערניים ויזכרו באופן חיובי את הלימוד המשותף.

 

7.

דיון בפאנל הינו בדרך כלל מעורר עניין. לכן בשעות הקשות, כשהקהל מתחיל להתעייף - ניתן לערוך פאנל בנושאים אקטואליים כגון חינוך, סוגיית האייפון, סיגריות לבני הנוער וצפייה בסרטים.

 

8.

רצוי וכדאי לקיים שעה שלמה המוקדשת לשיעורי TED (בדומה להרצאות האינטרנטיות שאורכן לא עולה על 10 דקות). גיוון הדוברים והנושאים משאירים את הקהל עירני.

 

9.

לקראת שבועות, קבעו עם חברי הקהילה ללמוד סוגיה מסויימת, וכאשר יתקיים שיעור בנושא הנבחר - יוכלו משתתפיו לקחת חלק אקטיבי ולחלוק את מה שלמדו.

 

10.

כיבוד ושתייה לאורך כל הלילה: ניתן לשנות את הכיבוד, להתחיל עם עוגות, לעבור לפירות, גבינות שונות, מגשי ירקות וכו'. אפשר להכין גם פינת כיבוד ייעודית לילדים עם חטיפים ושוקו.

 

11.

ניתן לעשות במהלך הערב לפחות סדנא אחת שתעורר את הקהל באופן אקטיבי.

 

12.

כדאי לחלק את דפי מקורות לפני החג, על מנת שהקהל יכיר את השיעורים ויוכל להשתתף בהם.

 

13.

כדאי ורצוי לישון שנת צהריים.

 

14.

לפני החג ניתן להתייעץ עם בני הקהילה על הנושאים ותוכן השיעורים שיילמדו בערב שבועות. כך התעניינות הקהל מובטחת, כיוון שיש לו חלק בבחירת תוכן השיעור ואופן לימודו.

 

חג שמח!

פורסם לראשונה 03/06/2014 14:21

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יואב פרידמן
תתכוננו מראש
צילום: יואב פרידמן
מומלצים