שתף קטע נבחר

משרד החינוך רוצה להסתיר נתונים על בתי הספר

ביהמ"ש העליון הורה לפרסם את תוצאות המיצ"ב בחתך בית ספרי, אולם במשרד החינוך מתנגדים: "הלחץ בבתי הספר גבר". העותרים: "התמודדות עם קשיים על ידי הסתרה אינה ראויה". בשבוע הבא יפורסמו הנתונים ב-ynet

משרד החינוך ומשרד המשפטים מקיימים דיונים על אופן הצגת פרסום תוצאות המיצ"ב בחלוקה לבתי הספר, כך אמרה אתמול (ב') מנכ"לית הרשות הארצית למדידה והערכה בחינוך, גלית גליקמן, בדיון של ועדת החינוך של הכנסת שעסק בעתידן של בחינות המיצ"ב. באוגוסט 2012 קיבל בית המשפט העליון את עתירת "התנועה לחופש המידע" וקבוצת הורים, שדרשו לחייב את משרד החינוך להעביר להם את תוצאות הבחינה, והורה למשרד החינוך לפרסם לציבור את תוצאות המיצ"ב בחתך בית ספרי. בשבוע הבא תפורסם ב-ynet "מפת החינוך " המעודכנת עם פילוח וניתוח התוצאות מהשנה החולפת, בעזרת אתר מדלן.

 

עוד בחדשות:

פרשת הרפז: מזכיר הממשלה נחקר באזהרה

קרב חייו: הקצין שנלחם בניוון שרירים

 

במהלך הדיון אתמול ציינה נציגת משרד החינוך כי המשרד מעדיף לפרסם את תוצאות המיצ"ב בחלוקה אזורית, אך לא בהשוואה בין בתי ספר. לשיטת משרד החינוך, פרסום טבלאות בחתך בית ספרי, כפי שנהוג היום, לא תמיד מציג נכונה את בתי הספר, שכל אחד מהם מתאפיין באיכויותיו לפי מדד סוציו-אקונומי. באוגוסט 2013 החליט משרד החינוך להקפיא את בחינות המיצ"ב במתכונתן ולדון במתווה חלופי.

 

במצגת שהציגה גליקמן נכתב כי "הלחץ של בתי הספר התגבר עוד יותר בעקבות החלטת העליון לפרסם את הישגי בתי הספר בפומבי. פרסום הנתונים הוביל לדירוג מוטעה ובלתי-אחראי של בתי הספר ב'טבלאות ליגה' על בסיס נתון יחיד". המצגת הציגה דוגמה ל"טבלאות הליגה", שעליה דיברה נציגת משרד החינוך, כפי שהתפרסמו באתר הנדל"ן "מדלן".

 

הדיונים על אופן פרסום התוצאות מתקיימים על רקע סקר מנהלים שבו עלה כי 42% מהם סברו שלפרסום התוצאות לא תהיה השפעה על בית הספר כפי שעלה במצגת. 38% מהמנהלים שהשתתפו בסקר אמרו כי פרסום התוצאות משפיע לחיוב, בעוד 20% סברו שפרסום התוצאות משפיע לרעה.

 

יו"ר ועדת החינוך, ח"כ עמרם מצנע (התנועה), הזכיר לגליקמן כי באוגוסט 2013 הודיע משרד החינוך על כך שוועדה מקצועית תמליץ על מתווה חלופי למבחני המיצ"ב, אולם גליקמן השיבה שלא ידוע לה על דיונים בין שר החינוך, שי פירון, לבין מנכ"לית משרדו בעניין.

 

"לא נמצאה הוכחה לתסריטי האימה" 

עו"ד אלונה וינוגרד, מנכ"לית "התנועה לחופש המידע", שבזכות עתירתה הורה העליון לפני שנתיים על פרסום נתוני המיצ"ב בחתך בית ספרי, אמרה: "מבחינתנו, כל ניסיון להסתיר את דו"חות המיצ"ב המלאים, משמעותו החלטה

שנוגדת את החלטת העליון, שקבע באופן ברור וחד-משמעי שפחד הרשות מביקורת ציבורית איננו סיבה מוצדקת להסתרת מידע מהציבור".

 

עוד אמרה וינוגרד: "הניסיון להתמודד עם קשיי המערכת על ידי הסתרת נתונים מהציבור איננו ראוי. התנועה תעשה כל שביכולתה כדי שהמידע המלא ימשיך להגיע לידיעת הציבור. מאז פרסום הדו"חות בעקבות החלטת העליון, לא נמצאה כל הוכחה לתסריטי האימה שהציג משרד החינוך. להפך - החשיפה הובילה לראשונה לדיון מעמיק בשאלה כיצד בתי הספר מתנהלים עם הדו"חות".

 

אסף רובין, שותף ומייסד של "מדלן" שמרכז ומציג את הנתונים בצורה נגישה, אמר: "יש פה ניסיון של כמה פקידים לסגור את צילום הרנטגן שמשקף להורים את מה שהולך בבתי הספר מבחינת ההישגים, האווירה והאלימות. כל זאת ללא דיון ציבורי. מיליוני הורים כבר נכנסו לדפי המידע המלאים במדלן והעמיקו מעורבותם במערכת החינוך. כנראה בשל כך, מרבית המנהלים כלל אינם מתנגדים לפרסום. לכן, לא ניתן להבין מדוע גורמים במשרד החינוך מנסים לעקוף את פסיקת העליון, ולהשאיר את הנתונים במרתפי המשרד".


פורסם לראשונה 09/06/2014 23:01

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים