שתף קטע נבחר

"איך המשטרה ידעה מפרשות פואד ושטרית ולא עשתה דבר?"

הפרשות נחשפו סביב הבחירות לנשיאות, אבל למשטרה היה מידע במשך שנה או שנתיים והיא לא עשתה איתו כמעט דבר. "למה טאטאו מתחת לשטיח?", תוהה גורם במערכת הפוליטית. "מעניין ממה עוד הם מעלימים עין. ישלפו את זה רגע לפני בחירות?". המשטרה: אנחנו האחרונים שאפשר להגיד שטייחו

המרוץ המכוער לנשיאות נגמר, אבל הדיו ממשיכים להשפיע על המערכת הפוליטית - ומעלים שאלות קשות גם על מערכת אכיפת החוק. תפקוד המשטרה עולה לסדר היום, ויש מי שטוענים שהרפיון בטיפול בשני הסיפורים שצפו לאחרונה - בעניין בנימין (פואד) בן אליעזר ובעניין מאיר שטרית - מטריד ביותר.

 

"איך יכול להיות שהמשטרה ידעה שנתיים מהסיפור של שטרית ולא עשתה כלום?", תהה גורם במערכת הפוליטית בעקבות הפרסומים לפיהם המשטרה ידעה על פרשת בן אליעזר שנה לפני שהתפוצצה, ועל פרשת שטרית שנתיים קודם לחשיפתה אמש בערוץ 10. "מדוע לא דרשו לראות את ההסכם בין שטרית לעוזרת? מדוע לא תפסו את חליפת המכתבים של חבר הכנסת? הוא ח"כ מרכזי, שר לשעבר, מבכירי המערכת הפוליטית. מדוע המשטרה טאטאה את הסיפור מתחת לשטיח?".

 

הגורם הוסיף: "גם בפרשת בן אליעזר החומר היה בידי המשטרה שנה והיא לא עשתה איתו דבר עד הבחירות לנשיאות. מעניין כמה עוד מידעים על פוליטיקאים שוכבים במשטרה והיא מעלימה מהם עין? מתי ישלפו אותם, רגע לפני הבחירות?". 

דנינו. מדוע המשטרה לא עשתה דבר עם המידע שהיה ברשותה? (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
דנינו. מדוע המשטרה לא עשתה דבר עם המידע שהיה ברשותה?(צילום: מוטי קמחי)

אמש נחשף בערוץ 10 כי עוזרת הבית של מאיר שטרית איימה לפני כשנתיים לתבוע אותו ואת אשתו בין היתר בגין הטרדה מינית לכאורה. כמה ימים לאחר מכן פנה שטרית לעו"ד מוכר לדיני עבודה, שהגיע להסכם מהיר עם העוזרת ולפיו ישולמו לה 270 אלף שקל בתמורה לוויתור על כל טענה מצדה.

 

המשטרה ערכה בדיקה בנושא כבר לפני שנתיים, אולם לא נמצאה אז היתכנות לחקירה, הסבירו שם, לנוכח העובדה שעוזרת הבית לא רצתה לשתף פעולה. כעת, עם הפרסום על אודות פרטי ההסכם המדובר, ישנה הערכה כי המשטרה תבקש לראות את ההסכם בין שטרית לעוזרת הבית לשעבר - מה שלא נעשה בשלב הראשון.

 

במהלך הבדיקה הראשונה הצליחו חוקרי המשטרה להגיע אל העוזרת, אולם היא סירבה אז בכל תוקף לדבר איתם,

 ואף לא הזכירה כלל את עניין ההטרדה המינית או אקט פלילי אחר. לעת עתה, היועץ המשפטי לממשלה לא הורה למשטרה לפתוח בחקירה.

 

בענייניו של בן אליעזר, שחשוד בשוחד ובעבירות נוספות בשל כספים שקיבל בין היתר מהמיליארדר אברהם נניקשווילי, גם כן נשמר מידע במשך תקופה ארוכה - והוביל לחקירתו רק כמה ימים לפני הבחירות לנשיאות, שמהן פרש. סיפור ההלוואה בסך כ-1.2 מיליון שקל היה ידוע לחוקרים במשך שנה.

 

"נדהמתי לדעת שהמידע המדובר ישב שנה שלמה אצל המשטרה והיא לא עשתה איתו דבר", אמר בן אליעזר ל-ynet בשבוע שעבר. "למה לא קראו לי שנה שלמה לברר את העובדות? מי גרם להם לקרוא לי דווקא עכשיו, שלושה ימים לפני הבחירות כשאני המועמד המוביל?"

 

מהמשטרה נמסר בתגובה כי "מדובר בטענות שאין בינן לבין הבנת עולם אכיפת החוק דבר וחצי דבר. שני המקרים המתוארים בכתבה טופלו במשטרה באופן מקצועי וללא דופי, נבדקו לעומק והתקבלו החלטות מקצועיות בהתאם לאופי המידע ולנסיבות העניין. במקרה הנוגע לחקירתו של בן אליעזר אף הועבר המידע לגורמים הרלוונטיים להמשך טיפול ולאחרונה בהינתן חומרים חדשים ומידע נוסף השתנו הנסיבות ופעלנו בהתאם.

 

"ככלל, למשטרת ישראל מגיעים מאות ואלפי מידעים הנבחנים ביסודיות ובמקצועיות ומטופלים בהתאם. מטבע הדברים לא כל מידע מוביל לפתיחה בחקירה פלילית. ברצוננו להדגיש כי בכל הצמתים בעבר וכך גם ננהג בעתיד, בהן למשטרת ישראל קיים מידע שמצריך לפעול בציר המודיעיני או החקירתי, תמיד יגבר השיקול הענייני והמקצועי ומעולם לא הפוליטי.

 

"משטרת ישראל היא גורם האכיפה האחרון שניתן לומר עליה שידעה וטייחה. הראייה לכך היא העשורים האחרונים והפרשיות האחרונות שהזיכרון האנושי והעיתונאי יכול לזכור", נמסר.

 

בהכנת הידיעה השתתף עומרי אפרים
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
מאיר שטרית
צילום: רויטרס
צילום: גיל יוחנן
בנימין בן אליעזר
צילום: גיל יוחנן
מומלצים