שתף קטע נבחר

פריקסה שהוא סלט: ארוחת טונה

מיכל וקסמן מכינה צמד מתכונים לא שגרתיים של סלטי טונה שהם ארוחה שלמה במנה אחת: סלט חסה עם אבוקדו וטונה בשמן זית וסלט פריקסה שכולו טעמי צפון אפריקה

צר לי להיות נושאת הבשורה, אבל למקרה שלא שמתם לב - הקיץ כבר כאן! מדי פעם תזוזת אוויר אחר הצהריים, שרידים של קרירות בוקר או קצהה של צינה ערבית, אבל רוב הזמן חום דביק ומיוזע שגורם אפילו לסלוקית לחשוב פעמיים לפני כל יציאה לטיול.

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

  

 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)
 

 

חופשת שבועות שבטית בצפון עברה עלינו בדגש ים, שמש והמון אוכל משובח, שעוד ייתן פה את אותותיו בבוא העת. חגיגות יומולדת 8 לנסיכה בעיצומן והן מביאות איתן בנוסף לעוגות, בלונים, אריזות חגיגיות והמון ריגושים גם ריצות מיוזעות ו - ניחשתם נכון - ה מ ו ן אוכל משובח.

 

בינתיים מתחיל לו שבוע חדש. המתבגר מתכונן במרץ לסיום שנת הלימודים ממש בעוד כמה ימים, הנסיכה מתמודדת עם העובדה הכאובה ששנה שלמה מפרידה עכשיו בינה לבין עוד סיבוב של חגיגות יומולדת, האיש עולה על מטוס, מצויד בחליפה מעברו ("אבא אתה נראה ממש מכובד ככה") לכמה ימים של פגישות צפופות ומתישות ואני נשארת עם הרבה מטלות, יותר מדי מעלות חום במטבח וקילוגרמים עודפים שבהחלט הגיע הזמן לאפס. מטגנת לילדים שניצלים לצהריים ומחליטה להרכיב לעצמי סלט ארוחה מהיר, פשוט ומשמח. בעצם שניים. בקטנה.

  

סלט חסה ועגבניות עם טונה 

 

המרכיבים:

עלי חסה אמריקאית עגולה, קרועים גס ביד

1/2 קופסה טונה בשמן זית

6-8 עגבניות שרי, חצויות לאורכן

1/2 אבוקדו בשל ומוצק, חתוך לפלחים

4-5 עלי בזיליקום, קרועים גס

1/2 בצל, חתוך לאורכו לפלחים דקים

2 פרוסות לימון כבוש קצוצות

1 כפית שטוחה אריסה

חומץ בלסמי מיושן

שמן זית

מלח

 

 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

 

אופן ההכנה:

  1. מסדרים בקערת סלט קרעי חסה, עגבניות, אבוקדו, בצל ובזיליקום. ממליחים. מזלפים מעט בלסמי ושמן זית בנדיבות.
  2. קוצצים את הלימונים הכבושים ומערבבים עם אריסה. מפזרים את הטונה מעל הסלט. מנקדים באריסה ולימונים.
  3. אוכלים מיד עם או בלי לחם טרי.

 

 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

 

סלט פריקסה

 

המרכיבים:

2 תפוחי אדמה לא גדולים מקולפים

1 ביצה

1/2 קופסה טונה בשמן זית

1/2 בצל קטן, פרוס לאורכו לפלחים גסים

4 פרוסות לימון כבוש

1/2 פלפל ירוק חריף פרוס

4 פלפלונים קלויים - לא חובה

1/2 עגבניה בשלה ומוצקה, חתוכה לאורכה לפלחים צרים

1 בצל ירוק פרוס

1 כפית אריסה

מיץ סחוט טרי מ-1/2 לימון

שמן זית בנדיבות

מלח


 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

  

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים את תפוחי האדמה במים מומלחים, ומבשלים עד שרכים אבל לא מתפרקים כ-20 דקות. מסננים ומניחים להם להתקרר. חותכים כל תפוח אדמה לאורכו ל-6 פלחים.
  2. מבשלים את הביצה במים רותחים (רתיחה + 8 דקות). מקררים, מקלפים וחותכים אותה לאורכה לרבעים.
  3. קולים את הפלפלים על להבת הגז או בתנור. מקררים, מקלפים ומנקים מגרעינים. מסדרים את הירקות בשכבות בקערת סלט רחבה: תפוחי אדמה, עגבניות, בצלים, פלפל חריף, בצל רגיל ובצל ירוק ונתחי טונה. ממליחים. סוחטים מיץ לימון ומזלפים שמן זית בנדיבות.
  4. מסדרים לימונים כבושים, פלפלים קלויים ופלחי ביצה. מנקדים באריסה ואוכלים מיד.

 

 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

 

 

  • לבלוג האוכל של מיכל וקסמן, מחברת רבי המכר "ארוחת ילדים" ו"טעמים ראשונים"

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מיכל וקסמן
סלט פריקסה
צילום: מיכל וקסמן
מומלצים