שתף קטע נבחר

תלמידים פיתחו אפליקציה שתסייע לבעלי מוגבלויות

מפגש עם תלמיד הלוקה בתסונת דאון, שבו סיפר על הקושי שלו לדעת כיצד להגיע ממקום למקום בעיר, הוביל שלושה תלמידי כיתה ז' מכפר סבא להמציא אפליקציה שמסייעת לבעלי מוגבלויות. "זו הרגשה טובה לעשות משהו בשביל מישהו אחר"

יש כיוון: זהו שמה של אפליקצייה חדשנית, אותה פיתחו תלמידים בכיתה ח' מחטיבת הביניים "בר לב" בכפר סבא, שאמורה להקל על חיי היום יום של בעלי מוגבלויות המתקשים להתמצא בסביבה. באפליקצייה החדשנית כל מה שהם צריכים לעשות הוא ללחוץ על התמונה של האתר המבוקש (בית, מכולת או בית הספר) ובאמצעות חצים הם יודעים בדיוק לאן ללכת.

 

פיתוח האפליקציה החל בעקבות שיחה עם מנהלת בית ספר סאלד בעיר, בית ספר לילדים בעלי צרכים מיוחדים, שהסבירה לתלמידים כי תלמידיה מתקשים להתמצא בסביבה ובהליכה בעיר וכי אחת המטרות שלה היא ללמד אותם עצמאות. במסגרת תהליך העבודה הם נפגשו עם בן גילם, תלמיד מבית הספר הלוקה בתסמונת דאון, והחליטו כי הפתרון לבעייתו יכול להיות אפליקציה להולכי רגל ברחובות העיר, שעוזרת לילד בעל מוגבלות להגיע ממקום למקום.

האפליקציה. פשוט לוחצים ()
האפליקציה. פשוט לוחצים

 

אופן השימוש באפליקציה הינו קל ונוח במיוחד: פותחים את האפליקציה, לוחצים על המקום שאליו רוצים ללכת ופשוט הולכים בדרך המסומנת על ידי חץ ושביל. בנוסף ניתן לראות תמונה של המקום אליו אמורים להגיע, כך שהמשתמש יכול להיות בטוח שהיע למקום הנכון. כמו כן, ניתן לשמור מיקום של אתרים ספציפיים, מספר טלפון של אדם שגר באותו מקום ותמונה שלו ולהתקשר אליו לעזרה במידת הצורך.

 

הפרויקט המיוחד נעשה במסגרת מיזם "גם אני יכול", בהובלת אשכול פיס בכפר סבא, במסגרתו התלמידים פוגשים אנשים בעלי צרכים מיוחדים ובונים מוצר שמטרתו להקל על חיי היומיום שלהם. האפליקציה שהמציאו התלמידים הגיעה לגמר התחרות הארצית תחת אותו שם, בה השתתפו 60 בתי ספר מכל הארץ, ואף קיבלו ציון לשבח על עבודתם.

 

"ההחלטה לתכנן אפליקציה שתסייע לילדים בעלי מוגבלויות להתמצא במרחב ולמצוא את הדרך הביתה הגיעה לאחר שנפגשנו עם ילד בן גילנו שסובל מתסמונת דאון", מספר ל-ynet גל רוזנצוויג. "הוא סיפר לנו על הצרכים שלו ועל מה שיכול להקל על חייו, והחלטנו לתכנן את האפליקציה כדי לסייע לילדים במצבו. החלום שלי הוא שבכל העולם ידעו על האפליקציה שלנו ושבזכות התכנון שלנו ילדים יוכלו לקבל עזרה ולהגיע ממקום למקום באופן עצמאי".

התלמידים עם ראש עיריית כפר סבא, יהודה בן חמו. "רצינו להקל על בעלי מוגבלויות" ()
התלמידים עם ראש עיריית כפר סבא, יהודה בן חמו. "רצינו להקל על בעלי מוגבלויות"
 

 

"הכוונה שלנו הייתה לתכנן אפליקציה במיוחד להולכי רגל וילדים שלא רוצים להיות תלויים, אבל יש להם בעיה כלשהי", מוסיף מיכאל ברנר. "התכנון היה מאתגר וכל הזמן חשבנו על רעיונות חדשים שיסייעו כמה שיותר. אבא שלי, מרק, שהוא מתכנת במקצועו, עזר לנו והדריך אותנו".

 

"את האפליקציה עשינו כדי לעזור לאחרים ולא בשביל כסף", מוסיף אורי הרשקו.

"התגובות מכל מי שראה ושמע על האפליקציה היו מדהימות ומה שהכי מדהים זו ההרגשה שאתה עושה משהו טוב למען מישהו אחר".

 

ראש עיריית כפר סבא יהודה בן חמו הזמין את התלמידים ללשכתו וחלק להם מחמאות רבות. ""אני גאה שאלה הם בני הנוער שגדלים בכפר סבא", אמר. "בני נוער שמשלבים ערכים של יזמות ומצוינות יחד עם ערכי תרומה לקהילה. העובדה שהם בחרו בפרויקט שעתיד לסייע לאוכלוסיות חלשות לתפקד בחברה, מרגשת אותי מאוד ואני בטוח כי הם יצליחו להגיע רחוק עם המיזם שלהם. אני מאחל להם בהצלחה רבה ומבטיח לתמוך בהם בכל דרך".




 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
האפליקציה. בעקבות מפגש עם ילד הלוקה בתסמנות דאון
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים