שתף קטע נבחר

Asus Fonepad Note 6 - פאבלט במבחן

ה- Fonepad 6 Note של אסוס מציע מסך ענק בגודל 6", עט חכם לכתיבה חופשית וציור, מעבד אינטל וסוללה גדולה. המחיר זול יותר מהמתחרה והמצלמה בסיסית, בדקנו אותו

המגמה הברורה בעולם הסמארטפונים בשנים האחרונות גורמת להגדלת המסך בכל דור חדש. חברת סמסונג הציגה לראשונה לפני מספר שנים את דגם ה-Note ובכך יצרה קטגוריית ביניים – "פאבלט" המשלבת מאפיינים של סמארטפונים וטאבלטים כאחד. גם הסמארטפון הגדול הנבחן כאן – Fonepad 6 של אסוס משתלב בחבורה עם מסך גדול יחסית לטלפון (6").

 

עוד ב-dtown:

LG G3 – הצצה והתרשמות ראשונה

הטלוויזיות החדשות של סמסונג - קעורות ועם 4K

פנסוניק FZ1000 – מצלמת סופר זום עם וידאו 4K

 

גדול אבל צנוע 

כבר לפי המחיר שעומד בחנויות על סביב 2,200 ₪, אנחנו מבינים כי החברה לא יעדה אותו כמתחרה ישיר מבחינת מפרט לדגמים יותר יקרים כמו נוט 3 ואחרים. כיום נמכרים כמה וכמה דגמי סמארטפונים עם מסך גדול (סביב 5.5"-6") אבל, לעומתם, ה- Fonepad מגיע עם עט מגע, מה שהופך אותו יותר מתאים להגדרת פאבלט ולצרכי עבודה.

 

המכשיר מעוצב באופן מודרני וסולידי למדי, נאה ולא יוצא דופן, בגימור פלסטיק לבן, קשיח ומבריק עם נגיעה של כסף במסגרת החיצונית. זהו מכשיר מעט שמנמן עם שוליים רחבים יחסית של מסגרת המסך (כ-6 מ"מ) ולכן לא יזכה לתואר "הצר ביותר" בקטגוריית המכשירים בעלי מסך בגודל דומה (88.8 מ"מ), גם המשקל אינו הכי קל בחבורה ועומד על 210 גרם.

 

 (צילום: ליאור קורן)
(צילום: ליאור קורן)

 

המכשיר לא כולל לחצנים פיזיים בקדמת המסך, כך שהדלקת המסך נעשית רק דרך הלחצן בצד המסגרת. בצד, אפשר לראות גם את הכיסוי עבור כרטיס סים וגם כרטיס זיכרון חיצוני מסוג מיקרו SD. ואם כבר גדול, אז למה לא לנצל כמה יתרונות? אחד היישומים המוצלחים במכשיר הוא העובדה שמהנדסי אסוס מיקמו את הרמקולים בשני צדדי המסך (לרוחב), מה שמספק אפקט סטריאו מוצלח.

 

מסך ומעבד 

ה-Fonepad 6 כולל מסך IPS מוצלח ברזולוציית Full HD עם זויות צפיה טובות וצבעים מוצלחים (חשוב במיוחד כאשר מדובר במסך גדול שכזה). החברה מספקת גם אפשרות כיול תמונה עם שליטה על טמפרטורת הצבע (גוונים חמים או קרים לעין), מצב Vivid לתמונה עם גווני צבע מודגשים ועוד. גם לרמקולים יש ישום אודיו המאפשר לשנות מספר פרמטרים. המכשיר מבוסס על מעבד מתוצרת אינטל, זהו מעבד כפול ליבה מדגם Atom Z2580 בתדר 2Ghz בתוספת זיכרון RAM 2GB. תוצאות בדיקת הביצועים AnTuTu עם ציון 20817 מציגות את האסוס במקום דומה לזה של סמסונג נוט 2, מעל גלקסי S3 ומתחת ל- HTC One או גלקסי S4. החומרה במכשיר דומה לזו של טאבלט דל 8 שבדקנו לא מזמן, אבל כאן היא צריכה להתמודד עם מסך בגרפיקה גבוהה יותר של 1920x1080 פיקסלים ולכן התוצאות נמוכות יותר – בעיקר בעיבוד גרפי 3D. זה אומר שהביצועים יספיקו לרוב הגדול של השימושים, אבל פחות ירשימו במשחקי תלת מימד בעלי גרפיקה מורכבת. מצד שני, גם לאחר סיבובי משחק ארוכים ב-"אספלט 8", הפדפון לא התחמם בצורה מוגזמת ושמר על קור רוח יחסי.

 

ה-Fonepad מגיע עם אחסון פנימי בנפח 16GB, כאשר לרשות המשתמש עומדים כ- 10GB ובנוסף, אפשר להרחיב את הנפח בעזרת כרטיס זיכרון מיקרו SD.

 (צילום: ליאור קורן)
(צילום: ליאור קורן)

עט מגע לעבודה ויצירה 

בדומה לנוט 3, גם האסוס מכיל בקרוב עט מגע (סטיילוס) הנשלף מתחתית המכשיר. העט מסמן עיגול על המסך גם ברחיפה של כסנטימטר מעליו. לאחר הפעלת העט, תופיע בצד שמאל של המסך לשונית קטנה, משיכה שלה לצד ימין, מעלה רשת על המסך והופכת למעשה מה שנראה באותו רגע על הצג לצילום מסך – Instant Page עליו אפשר לשרבט הערות, להקיף אלמנטים מבוקשים בתמונה, כאשר לרשות המשתמש עומדים כלים גרפיים כמו מברשות, יצירת צורות גרפיות שונות, מחיקה ועוד. כך ניתן להפוך כל תמונה מהמסך עליה נמצאים באותו רגע לפתק צבעוני עם הערה או שרבוט, לשתף אותו, לשלוח במייל או לשמור לפעולה מאוחרת יותר.


 (צילום: ליאור קורן)
(צילום: ליאור קורן)

עט המגע משמש גם לכתיבה חופשית ביד, כאשר ה- Asus Fonepad Note 6 מגיע עם זיהוי שפה עברית. בעזרת לחצן שינוי השפות במקלדת, ניתן לעבור בין מקלדת רגילה של לחצנים בעברית, לאנגלית (או כל שפה אחרת מבוקשת) או לעבור למקלדת כתיבה חופשית (כתב יד) בעט. זיהוי האותיות העבריות פועל באופן לא רע (לפעמים ישנו בלבול בין N האות האנגלית לבין "מ" בעברית בכתב יד והמקלדת מציגה בשורה עליונה מספר אפשרויות סבירות שדומות לאות אותה צייר המשתמש על הצג.


 (צילום: ליאור קורן)
(צילום: ליאור קורן)

מערכת ההפעלה במכשיר היא אנדרואיד בגרסת 4.2.2 והממשק בטלפון אינו שונה מאוד מזה המקורי של גוגל, חברת אסוס הוסיפה מקבץ משלה של ישומים נוספים כמו מנהל קבצים, אבטחת ישומים וגיבוי, מילון, תזכורות, רדיו FM ועוד.


 (צילום: ליאור קורן)
(צילום: ליאור קורן)

מצלמה בסיסית 

המצלמה בסיסית – מאפשרת לצלם תמונות ברזולוציית 8 מגה פיקסל (ביחס תמונה 4:3) או 6 מגה פיקסל ביחס רחב של 16:9. אסוס, משום מה, לא הטמיעה פלאש שיבוא לעזר בעת צילום בתנאי חשיכה. ממשק המצלמה פשוט להבנה ומאפשר שליטה על פרמטרים כמו ISO (עד 800), פיצוי חשיפה, מנגנון זיהוי פרצופים או עיבוד תמונה בעת צילום פורטרט אנושי עם אפקטים של סומק, הצרת לחיים ועוד. המצלמה נמצאת במיטבה כאשר תנאי האור אינם בוהקים מדי או חשוכים מדי. המצלמה הקדמית, מאפשרת צילום סלפי ברזולוציה נמוכה יחסית של 1280x720 פיקסלים. צילום הוידאו מתאפשר ברזולוציית 1080p.


 (צילום: ליאור קורן)
(צילום: ליאור קורן)

 

סיכום – גדול במסך  

ה- Fonepad Note 6 של אסוס מתאים למי שרוצה מכשיר עם מסך גדול וטוב, ביחד עם עט מגע ואפשרות זיהוי כתב יד בעברית. הסוללה גדולה יחסית ומספיקה לעבודה של יום שלם (או יותר, בהתאם לכמות השימוש במכשיר) אך לא ניתנת להחלפה. צמד הרמקולים חזק ומהנה במשחקים ויעיל בשיחות, ביצועי המעבד מספקים לרוב הגדול של היישומים (מלבד משחקים מאתגרים גרפית). לשלילה, נעיר על ביצועי המצלמה שאינם מלהיבים וגם על חסרונה של נורית פלאש. האסוס, כך נראה, מתאים לשימוש כיומן נייד ומחברת לרישום הערות בעזרת עט המגע, זאת במחיר מקביל לסמארטפון עם מסך קטן יותר.

 

מחיר: 2,200 ₪

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ליאור קורן
Asus Fonepad Note 6 - פאבלט במבחן
צילום: ליאור קורן
מומלצים