שתף קטע נבחר

מר ג'לאטו: מבדק הגלידה הגדול

כבר חודש ימים שרפי אהרונוביץ' וצוות הטועמים שלו מלקקים ונוגסים ללא הפסקה, מיישרים את השוליים בקופסאות קלקר כאילו אין מחר, כדי לבחור עבורכם את טעמי הגלידה המצטיינים של הקיץ. חמישיית המנצחים וצמד סורבטים מצטיינים - לפניכם

חם בימים האחרונים, ואפילו חם מאד ובעיני, בימים כאלו של קיץ, אין דבר שהנפש חפצה בו יותר מאשר גלידה - המאכל שמתקשר לי יותר מכל עם העונה החמה. 

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

בנעוריי היה ניתן להשיג רק 4 סוגי גלידות - וניל, שוקולד, שוקו-וניל והלהיט הייחודי: פונץ' בננה - שהגיעו בחבילות קרטון דקיקות ומאורכות, כולם כמובן מבוססים על שומן צמחי ולא חלילה על שמנת או חלב. מי שהיה משקיען, היה משדרג את הגלידה בעת ההגשה עם גרידת שוקולד פרה על כל העסק או יוצק רוטב בטעם שוקולד מעל. בימי הולדת ומועדים מיוחדים אחרים, היינו חוגגים עם גלידות אמריקאיות בסגנון "גלידה מונטנה" שהגיעו עם הר קצפת, אננס מקופסא ודובדבן מסוכר. בקיצור: על ג'לטריות כמו באיטליה היה אפשר אז רק לחלום.

 

מאז עברו בגלידריות ישראל ליטרים רבים של חלב, שמנת, שוקולד ופירות וב-15 השנים האחרונות הפכנו למעצמת גלידות של ממש. טעמתי גלידות באיטליה ובדרום אמריקה, בארצות הברית ואפילו בטורקיה ואני יכול לומר בגאווה שלפחות בתחום הזה אין לנו במה להתבייש. לא במרקמים, לא בטעמים, לא באיכות ובטח שלא ביצירתיות. מפעלים קטנים יוצרים גלידות בוטיק גלידות, שפים רוקחים טעמים יחודיים ואפילו סצנת הסורבטים פורחת לטובת הטבעונים ושומרי המשקל.

 

לרגל פתיחת עונת הגלידה, יצאנו להכתיר את הגלידריות הטובות בישראל. נבדקו מרקם, טעם, יחודיות ברקיחת הטעם וכמובן יצירתיות בהגשה. הבודקים נמנו על חתך גילאים רחב, שמכסה כמעט את כל טווח אוכלי הגלידה. כדי להתרכז בטעמים, לגמנו מים קפואים בין טעימה לטעימה כשבצוק העיתים ולקראת הסוף עברנו לשוטים של סודה. הנה התוצאות:

 

1. פבלובה ומוקה ברזילאי | רשת ד"ר לק

הגלידרייה הוותיקה הפתיעה עם מספר טעמים וזכתה בסופו של דבר למירב התשבוחות בסיכום הכללי. טעם הפבלובה היה לא פחות ממושלם, עם איזון יוצא דופן בין מתוק לחמצמץ וטעם שמתבסס על וניל עם שברי מרנג ("נשיקות") וריבת פירות יער חמצמצה. גלידה מעולה ולא כבדה מדי.

 

עוד במצטיינים של הדוקטור: מוקה ברזילאי - טעם עשיר ומודגש של קפה שמתאזן וזוכה למתיקות הודות לחתיכות קרמל קטנות, שהזכירו לי סוכריות באטרסקוטש. אלו עידנו את טעם הקפה המריר והוסיפו מרקם קראנצ'י. אפילו מי שלא אוהב טעם של קפה (הצעירים, אלא מה!) התלהב מהגלידה הזו, בעלת המרקם אוורירי.

 

  • ד"ר לק. להשיג בסניפי רשת הגלידריות

 

 (צילום: אייל קרן) (צילום: אייל קרן)
(צילום: אייל קרן)

 

2. קפה ופיסטוק, שכבות טארט אגוזים ושוקולד אקסטרה דארק | ג'לה , רחובות ורמת גן

ג'לה, גלידריה פחות מוכרת ברמה הארצית (עם סניפים ברחובות וברמת גן), הפתיעה לטובה בטעימה שלנו. אהבנו כאן שלושה טעמים: קפה ופיסטוק, שילוב של שני טעמים אהובים שיוצרים יחד גלידה אוורירית, שבה הפיסטוקים הוסיפו פריכות וקראנצ'יות לכל העסק. טעמו המודגש של הקפה ואיכות החומרים ראוייה בהחלט לשבח.

 

הטעם השני היה בעצם גלידה שמורכבת שכבות-שכבות, חלקן חלקות וחלקם פריכות. התוצאה: שפע מרקמים וטעמים שמתקבלים תוך שחוצבים בגלידה. קריאות ההתלבות נקראו על ידי הבוחנים בצדק. קינחו עם גלידת שוקולד שהייתה מצדה אחת הטובות שטעמנו. שווה קפיצה אם אתם בסביבה.

 

  • ג'לה. בן גוריון 108, רמת-גן ומרכז אזורים, רחובות

 

 (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)

 

3. שוקולד מריר, טירמיסו | פריזר, גבעתיים

עוד גלידריית שף, הפעם מגבעתיים. התלהבנו כאן מגלידת השוקולד מריר והטירמיסו. המרקם של הגלידה הזו היה מעולה אוורירי ונמס בפה בשניות ממש, תוך השארת שפע של טעמי שוקולד מעולים אחריו. השוקולד עצמו ניחן בטעם מריר ומודגש, אך לא יותר מדי. מעולה. .

 

אגב - לטבעונים יש שני טעמים מיוחדים ששווים אזכור ומתעלים מעל קטגוריית הסורבטים הרגילה (שכוללת סורבה גויאבה, רק לאמיצים וחובבי הז'אנר): אמרטו שקדים וכן קרמל מלוח.

 

  • פריזר. ויצמן 33, גבעתיים

 

 (צילום: אבישי פינקלשטיין)
(צילום: אבישי פינקלשטיין)

 

4. פאי לימון, שוקולד בלגי | דלי קרים

רשת גלידריות ותיקה נוספת שכיכבה במבדק. באופן כללי, כל הגלידות שטעמנו כאן היו טובות וניחנו בטעם עז. התבלט מעל כולם טעם פאי הלימון - שוב גלידה בטעם קינוח מרענן ולא כבד מדי. השילוב של קרם הלימון עם שברי בצק הפאי המתקתק והפריך הקנתה תחושה של הדבר האמיתי מהפטיסרייה, רק - הפתעה! - קפוא ורענן במיוחד.

 

זו בטעם השוקולד הבלגי גם היא שווה ציון, הודות לטעם העז של השוקולד, המרקם הטוב והעשיר והסיומת הכיפית. דוז פואה.

 

  • דלי קרים. להשיג בסניפי רשת הגלידריות

 

5. קוקימן | אניטה, תל אביב

את הטופ 5 סגרה הגלידרייה מנווה צדק בזכות גלידת הקוקימן - שברי עוגיות שוקולד בתוך גלידת וניל אמיתית ואיכותית. המרקם והשילוב עבדו יפה למרות שחלק מהטוענים ציינו שהיא הייתה מעט מתוקה מדי. מה שכן, כולם ציינו אותה לטובה וחלקנו אף אמרו שהייתה הגלידה הטעימה ביותר במבדק, לא פחות.

 

  • אניטה. פלורנטין 3, שבזי 42 ושבזי 23, תל אביב

 

 (צילום: אנטולי מיכאל)
(צילום: אנטולי מיכאל)

 

 

סורבה

 

1. סורבה אגסים ביין אדום וקינמון | וניליה

וניליה היא אחת מרשתות הגלידריות האהובות בישראל, שמתחזקת קהל גדול של מעריצים. מבין המבחר הצטיינו דווקא גלידות הסורבה, שמרגישיות אמיתיות ונאמנות לקונספט המקורי שכולו פירות, מים וסוכר. מרקמן היה קליל ואוורירי למרות הטעמים המודגשים. 

 

מה הכי אהבנו? פירות יער, אשכולית אדומה וקמפרי והכי הכי - סורבה אגסים ביין אדום, שילוב קלאסי ומוצלח בין אגסים מתקתקים לחמצמצות של היין האדום וכמובן הקינמון. תתפלאו לגלות שאהבנו מאד גם את גלידת הסויה הטבעונית שכללה קוקוס ובוטנים וניחנה במתיקות מעודנת. גם המרקם כאן היה אוורירי הרבה יותר מאשר בשאר המקומות שהציעו גליות סויה.

 

ואי אפשר בלי גלידה אחת ושמנתית מצטיינת: ג'אנדויה עם שוקולד לבן, פסים של שוקולד חלב מעורב עם טעם אגוזים. תענוג צרוף.

 

  • וניליה. להשיג בסניפי רשת הגלידריות


 (צילום: בועז לביא) (צילום: בועז לביא)
(צילום: בועז לביא)

 

2. סורבה שוקולד | בראון, תל אביב

מבין כל הסורבטים המוצלחים כאן, בטעמים המוכרים והאהובים, סורבה השוקולד של בראון נצנץ באור יקרות והיווה הפתעה נעימה לכל מי שרגיל לראות סורבה רק על בסיס פרי. המרקם היה מרענן וייחודי וטעם השוקולד לא נחלש אלא הודגש. מעולה לחובבי הז'אנר.

 

  • בראון. ניסים אלוני 10 (מרכז G), תל אביב. ניתן להשיג גם בחוות צוק, זריצקי 4 (רמת אביב החדשה), תל אביב

 

 (צילום: שי בן אפריים) (צילום: שי בן אפריים)
(צילום: שי בן אפריים)

 

לאתר של רפי אהרונוביץ' , מייסטר בשר ובעל הטור מר בשר  

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: בועז לביא
סורבה מנצח. וניליה
צילום: בועז לביא
מומלצים