שתף קטע נבחר

פלסטינים ששבתו רעב: "תודה לצוות איכילוב"

עצירים מנהליים שמצבם הידרדר ואושפזו בתל אביב פנו במכתב נרגש לרופאים ולצוות, בעברית ובערבית: "הרגשנו בהתעניינות רבה ודאגה למצבנו, ובתמיכה בחופש הביטוי"

בבתי חולים רגילים לקבל מכתבי תודה ממטופלים ששוחררו מאשפוז, אבל בבית החולים איכילוב בתל אביב הופתעו בסוף השבוע מהוקרת תודה נדירה במיוחד. היא נכתבה בעברית ובערבית. על החתום: "העצורים המנהליים שובתי רעב לתקופת 63 ימים". "אנו העצורים המנהליים... מודים וגאים בסגל הרפואי העובד בבית החולים וכוח האדם התומך בו", נכתב במכתב שהגיע היום (א') לידי ynet.

בשבועות האחרונים שבתו עשרות עצירים מנהליים במחאה על תנאי מעצרם ועל כך שהם לא מובאים בפני שופט, ואליהם הצטרפו אסירים פלסטינים אחרים לשם הזדהות. מצבם של רבים מהם הידרדר עד כדי צורך באשפוז בבתי החולים.

 

עוד בחדשות:

עוד סיפורים חמים – בפייסבוק שלנו

 

בתחילה היו מאושפזים באיכילוב שישה עצירים, ולפני כשבועיים מספרם עלה לתשעה. כולם אושפזו במחלקת פנימית י' בהנהלת פרופ' ראובן פורת. סגנו, ד"ר מוטי פריד, אומר כי "זה לא היה פשוט לנטרל את רעשי הרקע, לכל רופא ואחות יש דעה פוליטית, אבל אני כן חושב שהצלחנו לנטרל את הנושא הפוליטי ולהתייחס אליהם במקצועיות".

 

בעקבות שביתת הרעב, החליטו בממשלה לקדם בזריזות חוק שיאפשר הזנה בכפייה, מחשש שמצבו של אחד מהעצירים יידרדר לכדי מוות - דבר שעלול לעורר מהומות קשות בקרב הפלסטינים ואף יותר מכך. החוק בנוסח מרוכך אמור לעבור מחר בקריאה שנייה ושלישית במליאת הכנסת.

 

בבית החולים, אומר סגן מנהל המחלקה, "נושא ההזנה בכפייה כלל לא עלה, מכיוון שכל מי שהיה מאושפז אצלנו רצה לחיות ולא למות. הם לא רצו להינזק מהשביתה אלא הם רצו להביע מחאה. הם כן הסכימו לשתות תמיסה שמכילה גלוקוז, לקחת ויטמינים ומינרלים, וכך הם הצליחו למשוך את השביתה הזו במשך כשישים יום. אמנם כל אחד מהם ירד כ-20 קילו במהלך השביתה וראו שהם שובתי רעב, בדיקות המעבדה שלהם לא היו תקינות כתוצאה מכך שהם לא אכלו שומנים וחלבונים, אבל לא הגענו למצב שהייתה סכנת חיים או סכנה לבריאות. הנושא הזה עלה רק כאשר שאלנו אותם מה לעשות אם הם יאבדו הכרה, והתשובה שלהם הייתה שהם רוצים לחיות".

 

בתחילת האשפוז, העצירים נאזקו למיטותיהם במשך 24 שעות והורשו לרדת מהמיטה רק לשירותים. הדבר עלול לגרום לפצעים שיזדהמו כתוצאה מהאזיקים, או לפקקת ורידים כתוצאה מהשכיבה הממושכת. באיכילוב התערבו לטובת המטופלים, ובסופו של דבר סוכם עם שירות בתי הסוהר שהם יוכלו לקום פעמיים להליכה.

 "אני חושב שהם קלטו שאנחנו עובדים בשבילם, וחוץ מזה, נתנו להם יחס טוב כמו לכל חולה אחר שמאושפז במחלקה", אומר ד"ר פריד.

 

"במשך האשפוז ולאורך יותר מחודש הרגשנו בהתעניינות רבה ודאגה למצבנו ולבריאות השובתים, שלא יתדרדר מצבם", צוין במכתב התודה. "התנהגות סגל המרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי מקצועית, עצמאית ושייכת לרגש ההומניטרי האוניברסלי הכלל עולמי, שתומך בכבוד זכות בני האדם, ובכללי הכבוד ההדדי וזכות הפרט לחופש הביטוי ולהצגת עמדות באופן לגיטימי", כתבו הפלסטינים.

 

כל העצירים אמורים להשתחרר היום מבית החולים שבתל אביב, מלבד אחד שהחליט שלא לסיים את השביתה. בסך הכול מאושפזים עדיין 20 מהעצירים ששבתו, גם בבתי החולים שיבא והעמק, אך הם צפויים לחזור לבתי הכלא בימים הקרובים.

 

בהכנת הידיעה השתתפו אליאור לוי ורענן בן צור
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים