שתף קטע נבחר

אפשר להמנע מהשתלת קרנית

באמצעות איתור וטיפול מונע מוקדם, ניתן להימנע מאחוז גדול יחסית של הניתוחים להשתלת קרנית. ד"ר עאדל ברברה מסביר

קרנית עכורה פוגעת באורח אנוש בראייה, ובמקרים רבים הפתרון הוא להשתיל קרנית מתרומה. אך מדובר בתהליך בעייתי למדי ולמרבית הפלא, באמצעות איתור וטיפול מונע מוקדם, ניתן להימנע מאחוז גדול יחסית של הניתוחים.

 

 

 

ד"ר עאדל ברברה טוען שיותר משליש מניתוחי ההשתלה הם כתוצאה מצורך שנוצר בעקבות מחלת הקרטוקונוס הגורמת לעיוות הקרנית. טיפול מונע במחלה הזו, יכול לחסוך הרבה מאוד ניתוחים בשנה.

 

אלא שהבעיה בניתוח שכזה, מוסיף ד"ר ברברה, היא שכדי להשתיל אצל חולה קרנית, יש צורך בקרנית שנתרמה מאדם שנפטר, וצריך את הסכמתו או את הסכמת משפחתו לתרום את הקרנית שלו. כולנו מכירים היום את התור הארוך בהמתנה להשתלות, תור שיכול להימשך גם מספר שנים, שלא לדבר על זה שלא כל ניתוח מצליח ולא כל קרנית מתקבלת בהצלחה אצל המנותח.

 

היום ניתן, באמצעות זיהוי וטיפול מקדים, להילחם ולמנוע את התופעה עוד לפני שהיא מצריכה ניתוח להשתלה, אם באמצעות ניתוח להשתלת טבעות ואם באמצעות טיפול חדשני הנקרא cross linking. טיפול זה מבוצע בעולם יותר מ-10 שנים ובארץ מזה כ-5 שנים במטרה לייצב את הקרניות הסובלת מקראטוקונוס ולמנוע התדרדרות נוספת של המחלה.

 

הטיפול נעשה באמצעות אור אולטרא סגול וחומר בשם ריבופלבין. הוא עוצר את התקדמות המחלה וברוב המקרים מפחית את הצילינדר ומשפר את חדות הראיה, אך לא זו היא מטרת הטיפול - המטרה היא לעצור את התקדמות המחלה ומבחינה זו הטיפול הוא מהפכני. השיפור הוא בונוס שיכול לקרות או לא לקרות.

 

*התכנים במדור זה מוגשים בשיתוף עם המומחים המוצגים במסגרתם


פורסם לראשונה 03/07/2014 22:41

 

מומלצים