שתף קטע נבחר

עונת המלפפונים המעופפים: לחם צזיקי של ארז

ארז חשב שזה יהיה עוד קיץ משעמם. אז הוא חשב. הגיגים על מלפפונים וגם מתכונים של לחם צזיקי וסלט מלפפונים עם אנשובי ולימון

עונת המלפפונים אמרו לנו? אמרו לנו שבעונת המלפפונים כל כך משעמם ושאין שום חדשות, שמדברים רק על מלפפונים. אז הנה לכם - יורדים לנו מלפפוני נפץ מהשמיים, ומחרבים את שלוות נפשנו השברירית ועל הדרך גם את הקיץ.

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

אתמול מצאתי את עצמי נוהג בתוך תל אביב בדיוק כשהחלה אזעקת צבע אדום. אנשים יצאו מהמכוניות לידי, נשכבו על המדרכה בבגדים הדורים וידיהם על ראשם. אם הייתי רואה אותם בבית משוגעים, הייתי חושב שמדובר במחלקה שהרופאים מזניחים.

 

אבל זה לא היה בבית חולים. זה היה על המדרכה בתל אביב. באותו רגע, כל מה שרציתי זה רק לחזור לערוגות המלפפונים שלי בגליל, בה הירקות נמים בנחת מתחת לעלעלים ותופחים בשקט. אז הנה לכם נגיעה קטנה של עונת מלפפונים רגועה ומשעממת.

 

 (צילום: ארז קומרובסקי) (צילום: ארז קומרובסקי)
 

 (צילום: ארז קומרובסקי) (צילום: ארז קומרובסקי)
(צילום: ארז קומרובסקי)

 

סלט מלפפונים

 

המרכיבים:

500 גרם מלפפונים קטנים-קטנים

מיץ משני לימונים בשלים (או לפי הטעם)

2-3 נתחי פילה אנשובי איכותי (רצוי ספרדי או פורטוגלי) קצוץ דק

מלח ים - לפי הטעם

פלפל לבן גרוס טרי לפי הטעם

1/4 כוס שמן זית

1/2 כוס עלי נענע קצוצים

1/2 כוס שמיר קצוץ גס

 

אופן ההכנה:
  1. חוצים את המלפפונים לאורכם ופורסים כל מחצית לאורך לפרוסות דקות מאוד.
  2. מערבבים בקערית מיץ לימון, אנשובי, מלח, פלפל ושמן זית. מערבבים את המלפפונים החתוכים עם העלים הקצוצים, מוסיפים את הרוטב ומגישים מיד.

 

 (צילום: ארז קומרובסקי) (צילום: ארז קומרובסקי)
(צילום: ארז קומרובסקי)

 

לחם צזיקי

כאן הפכתי צזיקי - בימים כהרגלם מרק או לכל הפחות רוטב - ללחם. גם אם זה נשמע לכם מוזר, כשהמלפפונים טובים אני ממליץ שתנסו. זהו לחם שיעלה חיוך על פני האורחים שלכם, כשיבינו במה אתם מאכילים אותם. זמן התפחה כולל: כשעה וחצי

 

המרכיבים לכיכר אחת:

300-250 גרם קמח לחם

300-250 גרם קמח מלא

15 גרם שמרים טריים

3 שיני שום קצוצות

200 גרם יוגורט עזים

1/2 כף זרעי שומר כתושים

2 כפות שמיר טרי קצוץ

175 מ"ל מים קרים

200 גרם מלפפונים (3-2 מלפפונים בינוניים), מגוררים על קליפתם

3/4 כף מחוקה מלח

 

אופן ההכנה:
  1. מכינים את הבצק: מנפים לתוך קערה 250 גרם מכל אחד מהקמחים. מפוררים לתוכם את השמרים ומערבבים. מוסיפים את שאר החומרים מלבד המלפפונים והמלח ולשים מספר דקות.
  2. מוסיפים את המלפפונים והמלח ולשים יחד עד שהחומרים מתאחדים לכדי בצק רך אבל לא נוזלי (אם הבצק דליל מאוד, אפשר להוסיף עוד 50 גרם מכל אחד מהקמחים). מעבירים את הבצק לקערה נקייה ומשומנת מעט, מכסים את הקערה ומתפיחים כשעה וחצי בטמפרטורת החדר.
  3. האפייה: בזמן הזה מחממים את התנור ל-230 מעלות ובתוכו סיר ברזל בעל מכסה בקוטר 26-24 ס"מ. מחממים את הסיר כחצי שעה. משמנים את הסיר החם בשמן זית בעזרת מברשת ומוזגים לתוכו את הבצק. מכסים את הסיר ואופים 40 דקות.
  4. מסירים את המכסה ואופים 10 דקות נוספות. הופכים את הסיר על רשת צינון ומשחררים את הלחם. אם תחתיתו עדיין רכה וחיוורת, אפשר להניח את הלחם ההפוך על תבנית אפייה חמה ולאפות עוד כ-10 דקות, או עד שהיא זהובה ומוצקה. מצננים על רשת צינון.

 

לכל הטורים של ארז קומרובסקי

 

ארז קומרובסקי מנהל את בית הספר לבישול גלילי בביתו שבמתת. לאתר בית הספר לבישול גלילי

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ארז קומרובסקי
סלט מלפפונים
צילום: ארז קומרובסקי
צילום: דודו אזולאי
ארז קומרובסקי
צילום: דודו אזולאי
מומלצים