שתף קטע נבחר

פוטין עם יהודי קרים: חיבוק נגד אנטישמיות

נשיא רוסיה פגש את הרבנים הראשיים באירופה לקראת טקס לזכר יהודי חצי האי שנספו בשואה. "הוא אמר שיש לנאצים שם חדש - אנטישמים, ושיילחם בזה בכל הכוח". איך כל זה קשור למשבר עם אוקראינה?

"אם גם בימים אלה ישראל לא יכולה להרגיש בטוחה - סימן שלקחי השואה לא הופקו", כך הצהיר בשבוע שעבר הרב הראשי של רוסיה ברל לזר, בטקס הזיכרון ליהודי חצי האי קרים שנספו בשואה.

 

לראשונה מאז סופח חצי האי קרים לרוסיה - אחרי עשרות שנים בריבונותה של אוקראינה - נערך שם טקס הזיכרון ל-4,200 היהודים שנרצחו בקרים בשואה. בטקס נכחו הרבנים הראשיים מרחבי אירופה ומושל סבסטופול סרגיי איבנוביץ' מיניילו.

 

"זה לא נתפס שהאנשים האלה נרצחו רק בגלל היותם יהודים", אמר איבנוביץ' מיניילו ל-ynet. "זו טרגדיה איומה שאנחנו נחושים להנציחה כדי שהיא לא תשוב".

הרב הראשי של רוסיה, ברל לזר, בטקס בקרים (צילום: רן בוקר) (צילום: רן בוקר)
הרב הראשי של רוסיה, ברל לזר, בטקס בקרים(צילום: רן בוקר)

מושל סבסטופול (במרכז) לצד הרבנים בטקס (צילום: רן בוקר) (צילום: רן בוקר)
מושל סבסטופול (במרכז) לצד הרבנים בטקס(צילום: רן בוקר)

 (צילום: רן בוקר) (צילום: רן בוקר)
(צילום: רן בוקר)

 (צילום: רן בוקר) (צילום: רן בוקר)
(צילום: רן בוקר)

לטקס, שנערך בסוף השבוע בחצי האי - תחת אבטחה כבדה של עשרות שוטרים וחיילים רוסים - קדמה פגישה של הרבנים הראשיים באירופה עם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין. "הוא הבטיח לנו שהשואה לא תחזור לעולם באדמת רוסיה", סיפר הרב לזר על פגישתם, "פוטין אמר שלנאצים ולפשיסטים יש שם חדש - אנטישמים, והוא יילחם בזה בכל הכוח".

 

טקס הזיכרון ליהודי קרים שנרצחו בשואה נערך באופן מסורתי מדי שנה באנדרטת ההנצחה,

 אולם הפעם זכה לסיקור תקשורתי מורחב ברוסיה ולתשומת לב מיוחדת מהממשלה המקומית. תושבי המקום הרימו גבה. "אני לא מבין למה דווקא השנה הטקס הזה הפך להיות בקדמת הבמה", תהה אחד מהם.

 

"פוטין רוצה להראות את הקשר שלו לקהילה היהודית", סיפר גורם המעורה בפרטים, "מבחינתו חשוב להעלות את זה לשיח הציבורי ברוסיה ובעולם, כדי שחצי האי קרים יוזכר לא רק בגלל העימות עם אוקראינה. מבחינת פוטין יש לזה משמעות חשובה".

 

הכתב היה אורח פדרציית הקהילות היהודיות ברוסיה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים