שתף קטע נבחר

צילום: AFP, רויטרס

נשק מתחת לרעלה: סג'עייה, שכונת הטרור

100 אלף איש גרים באזור שנחשב למעוז חמאס והג'יהאד האיסלאמי. פעילי הטרור ניצלו זאת עד תום ולחמו בצה"ל מתוך ריכוזי אוכלוסייה צפופים - לאחר שאיימו על התושבים לא לברוח. הצצה לסג'עייה, מוקד הלחימה ברצועה

ההתנהגות של הנהגת חמאס, המדינית והצבאית, מתחילת מבצע צוק איתן הוכיחה כי הם מעוניינים ששני דברים יתרחשו במהלכו: הראשון - שייהרגו כמה שיותר ישראלים. השני - שישראל תבצע טעות או מהלך שיוביל להרג של חפים מפשע. אתמול (יום א') הם קיבלו את שניהם.

 

צה"ל בעזה, כותרות נוספות

צפריר היה "קצין אגדי", גלעד ביקש "לא לדאוג". סיפורי ההרוגים

מפנים להם עורף. אלפי בדואים לא ממוגנים

משפחות גילו שבניהן נהרגו - בווטסאפ

שעון עזה, שעון קהיר / רון בן ישי, פרשנות

 

בחילופי האש הקשים בשכונת סג'עייה בעזה נהרגו יותר מ-120 פלסטינים, חלקם נשים וילדים. הקרבות שידעה השכונה ביממה האחרונה היו הקשים ביותר במבצע בפרט ובעשורים האחרונים בכלל. סג'עייה נחשבת למעוז של חמאס והג'יהאד האיסלאמי. מיקומה, מזרחית לעיר עזה במרחק קטן מאוד מהגבול עם ישראל, גרם במשך שנים רבות לחוליות מחבלים לשגר מלב השכונה רקטות לעבר ישראל. סג'עייה היא אחת השכונות הגדולות בעזה ומתגוררים בה כ-100 אלף איש.

 

במזרח העיר עזה, קרוב לגבול ישראל. סג'עייה (צילום: google maps) (צילום: google maps)
במזרח העיר עזה, קרוב לגבול ישראל. סג'עייה(צילום: google maps)

המספר הגבוה של הנפגעים נעוץ בכמה סיבות. כבר בשבוע שעבר דרש צה"ל מתושבי סג'עייה להתפנות מבתיהם, אולם רבים מהם לא שעו לדרישה בשל לחץ שהפעילו אנשי חמאס על האוכלוסייה, תוך כדי שהם מאיימים כי יבואו חשבון עם כל מי שיעשה זאת. סיבה נוספת היא שהמחנות הזמניים שהקימה אונר"א ברצועה התמלאו עד אפס מקום, ולכן להרבה לא נותרה ברירה אלא להישאר בבתיהם.

 

החמושים בחמאס ניצלו היטב את העובדה שהתושבים נותרו בבתים - הלחימה שלהם בצה"ל נעשתה מתוך ריכוזי אוכלוסייה צפופים. עיתונאים זרים שהיו במקום העידו כי חלק מהפעילים לבשו גלימות של נשים עם רעלות, והנשק שלהם הוסתר מתחתן. חילופי האש הקשים הבריחו אלפים רבים מבתיהם מערבה למתחם בית החולים שיפא בעזה. "ההפגזות נמשכו כל הזמן, כל דקה, בסוף הבנו שאין לנו מה לעשות חוץ מלעזוב", אמר אחד התושבים.  

 

הפלסטינים ניצלו את התמונות הקשות והפיצו אותן לכל דורש בכלי התקשורת וברשתות החברתיות. המטרה שלהם הייתה לנסות ולעורר את הציבור המנומנם במדינות ערב ובמדינות העולם כדי שאלה ייצאו להפגנות ויעוררו לחץ על המנהיגים להביא להפסקת הלחימה. בכלי התקשורת מיהרו לכנות זאת ''טבח''.

ההרס בסג'עייה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
ההרס בסג'עייה(צילום: AFP)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

התושבים שהספיקו לברוח - למרות איומי חמאס (צילום: AFP) (צילום: AFP)
התושבים שהספיקו לברוח - למרות איומי חמאס(צילום: AFP)

באותה מילה השתמש גם הרופא הנורבגי מאדס גילברט, פעיל שמאל ששוהה בעזה. בראיון לאתר המצרי "אל-אהראם" אמר גילברט כי אתמול אחרי חצות החלו האמבולנסים לקבל קריאות "נואשות" מלכודים. "הם היו עם פצועים, בעיקר ילדים, ולא יכלו ללכת לשום מקום. בסופו של דבר האמבולנסים החליטו באומץ לנסוע בשיירות ב-2 לפנות בוקר. הם הגיעו בזה אחרי זה, מביאים איתם גופות". לדבריו, היה זה "הלילה הקשה בחיי".

 

אותו רופא פעיל שמאל העדיף לא להתייחס לעובדה שמתחת לסג'עייה בנו אנשי חמאס עיר תחתית שלמה, עמוסה במנהרות התקפיות, מאגרי טילים נגד טנקים ורקטות. "המחבלים הפעילו שם עוצמה", אמר על כך אמש בכיר צבאי. "הערכנו שתהיה התנגדות חזקה שם". גם בעופרת יצוקה הייתה סג'עייה אחד היעדים המרכזיים של פעולת צה"ל.


פורסם לראשונה 21/07/2014 04:37

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
אחרי הקרב על סג'עייה
צילום: EPA
מומלצים