שתף קטע נבחר

אוכלים בממ"ד: 3 מתכונים בריאים

השף ניקי גרנר מציע 3 מתכונים בריאים שיעזרו לכם ולילדים להעביר את הימים הלחוצים, וגם להתגבר על הרעב המתעורר מהשעות הארוכות מול החדשות

האזעקות והסכנה הבטחונית גורמת לכך שמשפחות רבות סגורות בבית במשך ימים רבים. מעבר לעובדה שמפלס החרדה והלחץ עולים, כך גם הרעב וחוסר המעש. שף ניקי גרנר, מציע כמה מתכונים שינעימו ולו במעט את הימים הקשים.

 

עוד סיפורים חמים – בפייסבוק שלנו

   

עלי פילו עם בטטה תרד מנגולד ופילה סלמון מעושן

כ- 10 יחידות

 

המרכיבים:

2 יחידות טונה בשמן זית כתית מסוננת (שומרים את שמן הזית)

6 יחידות עלי פילו

2 יחידות בטטות בינוניות

1/4 ק"ג עלי תרד

1/4 ק"ג קרישה

שמן זית

גרם מלח, פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

1. אופים את הבטטות כ 40 עד 50 דקות בחם גבוהה עד לריכוך ומקררים.

2. פורסים את הקרישה לפרוסות דקות.

3. שוטפים ומסירים גבעולים מעלי התרד.

4. מחממים 3 כפות שמן זית בסיר מוסיפים את הקרישה ומאדים כ 5 דקות מוסיפים את התרד מתבלים במלח ופלפל ומאדים עוד 15 דקות מסננים ומקררים.

5. מחממים תנור ל 180 מעלות, ומצפים תבנית אפייה בנייר אפייה.

6. מסדרים 3 דפי פילו בין שכבה לשכבה מורחים שמן זית, חוזרים על הפעולה פעם נוספת, מניחים את דפי הפילו על גבי מגבת מטבח נקייה לצורך גילגול נח.

7. חוצים את הבטטות ומרוקנים בעזרת כף מניחים את התוכן על גבי עלי הפילו בחלק הקרוב, מתבלים במלח ופלפל, חוזרים על פעולה זאת שוב בריבוע הפילו השני.

8. מפזרים טונה על הבטטה, קופסאת שימורים לכל ריבוע פילו.

9. מפזרים מעל לטונה את עלי התרד והקרישה המאודים.

10. מגלגלים את עלי הפילו בעזרת המגבת, ומחלקים כל גליל ל 5 יחידות, מורחים כל יחידה בשמן זית, מסדרים בתבנית ואופים כ 15 דקות להשחמה.

 

עוד כתבות במדור משפחה בריאה 

כספית מסוכנת בדגים? הכירו את הפתרון הטבעי

לא לאכול מהסיר! 10 עצות הרזיה ללא דיאטה

ילדים לא אוהבים דגים: 5 מיתוסים בריאים

 

סלט טונה תפוז חמוציות רוקט ומקדמיה

כ- 10 מנות כ 150 גרם למנה

  

המרכיבים:

4 יחידות טונה בשמן זית 340 גרם מסוננת

10 יחידות תפוזים 500 גרם

500 גרם רוקט 500 גרם

100 גרם חמוציות 100 גרם

100 גרם אגוזי מקדמיה קלופים 100 גרם

120 גרם שמן זית 120 גרם

50 גרם מלח, פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

1. מסירים את שתי קצבות התפוז ומגלים את בשר הפרי.

2. מעמידים את התפוזים על קרש חיתוך, חותכים לאורך קימור התפוז, במקום שבו מסתיים בשר הפרי ומתחיל החלק הלבן ( הציפה ) כדי לחשוף לחלוטין את הבשר.

3. מניחים מסננת דקה על גבי קערה, בעזרת סכין קטנה חותכים ומוציאים את פלחי התפוז, סוחטים את משאריות התפוז את כל המיץ שנותר.

4. להכנת הרוטב מוזגים את שמן הזית, המלח והפלפל לקערת מיץ התפוזים באיטיות תוך כדי ערבוב בעזרת מטרפה חשמלית או ידנית.

5. מפוררים את הטונה לקערת רוטב התפוזים, מוסיפים את עלי הרוקט, אגוזי המקדמיה והחמוציות ומערבבים בעדינות .

  

ראפ דף אורז טונה עם יוגורט וואסבי

כ -10 מנות

  

מנה קלילה כמעט שקופה עם ניחוח מזרח רחוק

 

המרכיבים:

2 יחידות נתחי טונה בהירה במים מסוננת

20 גבעולי עירית

20 עלי בזיליקום / כוסברה

10 יחידות דפי אורז

ג'ינג'ר כבוש

2 יחידות גזר פרוס למקלונים דקים

1 סלסלה נבטי ברוקולי

סויה איכותית

1 כף שמן שומשום

1 מיכל יוגורט איכותי לרוטב

1 כף וואסבי לרוטב

 

אופן ההכנה:

1. מסננים את הטונה .

2. משרים את דף האורז במים לריכוך .

3. מניחים טונה על דף אורז ומוסיפים ירקות ונבטים מגלגלים ומסדרים בכלי הגשה .

4. מערבבים את אבקת הוואסבי עם היוגורט בקערה ומניחים ליד .

5. מוזגים את הסויה לקערית מוסיפים את שמן השומשום ומניחים ליד

6. כדאי להגיש עם צ'ויה שכר שזיפים יפני קר מאד.

 



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דודו אזולאי
לבשל בין האזעקות
צילום: דודו אזולאי
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים