שתף קטע נבחר

הגאדג'טים שיעזרו במקלט

שומעים מוזיקה, טוענים את הסמארטפון ורואים סרטים על הקיר: המרחב המוגן הוא לא מקום משעשע בבסיסו, אך זה לא אומר שחייבים לסבול. הטכנולוגיה באה לעזרה ומביאה עמה שלל פתרונות להעברת הזמן

 

אוזניות מבטלות רעש / Beats Solo2

אזעקות, פיצוצים, חדשות ואנשים אחרים. כל הרעש הזה ביחד עם שאר יושבי המקלט יכולים להוביל למתח גבוה למדי. דרך טובה להרגע ולהתנתק קצת מהסביבה, היא עם אוזניות אטומות לרעש.

 

 (צילום: אלון רזניק) (צילום: אלון רזניק)
(צילום: אלון רזניק)
 

 

ישנן אוזניות רבות שמתאימות לכך, אך החלק הכי חשוב בדגם המסוים הזה הוא היכולת שלו להפחית רעשי רקע בצורה משמעותית, מבלי לגרום להרגשה לא נעימה באוזניים.

 

הסולו 2 של ביטס שסקרנו לאחרונה הם דוגמה מצוינת לאיך אפשר להשיג קצת שלווה בתוך ים הרעש הזה, ללא הצורך להשתיק את כל הסובבים אתכם. הסאונד עשיר למדי, הבאסים עמוקים ומאוזנים, ולראשונה בתולדות המותג, הם אינם נוטים עמוק מדי ולא גורמים לכאב ראש האופייני לבאסים חזקים מדי. הצליל חד וברור וניתן לשמוע את רוב טווח התדרים גם בווליום נמוך למדי. האטימה מרעשי רקע מצויינת ומסייעת רבות בהנאה מהאוזניות האלה, שכן בשקט היחסי ניתן להבחין בצלילים העדינים והשקטים מבלי להגביר את הווליום לרמה מוגזמת.

 

הביטס סולו לא זולות במיוחד, ב-999 שקל הן אפילו דיי יקרות, אך האטימה מרעש טובה והאיכות מצוינת. לסקירה המלאה.

 

רמקול נייד / Bose SoundLink Mini

אתם בממ"ד, המצב רוח בינוני ואתם מחפשים משהו שיעביר את הזמן. אם אתם בסיטואציה שמאפשרת לכם לשמוע מוזיקה בלי אוזניות, למה שלא תחלקו אותה עם שאר יושבי החדר? רמקול נייד כמו הסאונד לינק מיני של בוז, מסוגל להפיק צליל בווליום גבוה למדי, כשהוא שומר על איכות גבוהה, ומונע עיוותים בצליל.

 

 

הרמקול מתחבר אל כל מכשיר התומך בבלוטות' או דרך כבל מיני PL 3.5 מילימטר רגיל, כך שניתן להשתמש בו גם כהגברה לסמארטפון בזמן שצופים בסרטים, מכיוון שבבלוטות' יש עיכוב קל בין התמונה לקול.  הבוז סאונד לינק מיני נמכר ב-1,290 שקלים. לסקירה המלאה.

 

מקרן כיס /2480/2055 Philips PicoPix

מקרני הכיס הם מקרנים ניידים המופעלים על סוללה או חשמל ופועלים ממש כמו מקרן וידאו רגיל, אך הם קלי משקל ואינם פולטים חום כמו מקביליהם הגדולים. בדקנו שני מקרנים ניידים של פיליפיס: הפיקו פיקס 2480 המתקדם ה-2055 הפשוט.

 

PicoPix 2480 - במשקל 270 גרם, ניתן לקחת את המקרן הזעיר לכל מקום, כשהוא פועל ישירות מסוללה מובנית. רזולוציית ההקרנה היא 854 על 480, שזה פחות מכל תקן של HD אך התוכנה המובנית מאפשרת לנגן סרטים ב-Full HD ישירות מחיבור ה-HDMI, או מקורא כרטיסי ה-SD המובנה בפנים. בנוסף ניתן לחבר דרך מתאם כבל VGA או RCA שמתאים למכשירים ישנים יותר כמו DVD נייד. הרמקול המובנה מאפשר לשמוע ישירות מהמקרן ללא צורך במכשירים נוספים אבל אל תצפו לסאונד חזק או מרשים.

 

 

 

PicoPix 2055 - זהו מקרן פשוט יותר, המתחבר למחשבים בלבד דרך כבל USB כשהוא מיועד להקרנה של חומרים כמו מצגות וכדומה. אם תנסו להקרין עליו וידאו, תגלו שרוחב הפס שחיבור ה-USB נותן, אינו רחב מספיק כך שהתמונה המוצגת אינה חלקה בכלל. אנחנו נתקלנו בבעיות להתקין אותו על מחשבי PC ו-MAC כאחד. הדרייבר גרם למק לקרוס, כשעל מחשב PC עם Windows XP (כן, יש עדיין כאלה) הוא לא ממש עבד למרות הדרייבר התואם. על Windows 7 הוא כן עבד.

 

התמונה הייתה סבירה בהחלט, הבהירות נמוכה מאוד כשאין רמקול מובנה. הרזולוציה עומדת על 854x480 שהיא סבירה למדי, כשניתן להקרין עד לגודל של 120 אינץ'. עם זאת, ההקרנה צרה למדי ובמרחק מטר וחצי מהקיר קיבלנו תמונה בגודל של כ-26 אינץ' כך שצריך חדר גדול למדי כדי להגיע למקסימום האפשרי.

 

מקרן הפיקופיקס על כל דגמיו יכול להיות שימושי במיוחד כשרוצים להעסיק מספר ילדים שיתקשו להתקבץ סביב טאבלט או כשאין טלוויזיה באזור. ניתן לחבר את המקרנים לחצובה רגילה ולהקרין ישירות על הקיר הלבן כשהמקרן עצמו לא מייצר רעש וחום כמו מקרנים גדולים רגילים, שני המקרנים שוקלים מעט מאוד כשהם מסוגלים לעבוד ללא צורך בחיבור לרשת החשמל כך שהפתרון נייד ביותר. 

 

דגם ה-2480 נמכר ב-2,890 שקל כשהוא המתקדם והמוצלח מבין השניים, אך בזמן הקרוב הדגם הזה יוחלף בדגם משוכלל יותר, כך שאולי תמצאו אותו במכירות חיסול במחיר נמוך יותר. דגם ה-2055 נמכר ב-1,990 שקל ואפשר למצוא אותם ברשתות החשמל.

 

סוללת גיבוי / ARUN Power Bank

כל המכשירים הללו, צורכים סוללה, ואם אתם נמצאים באזור ה-40 קילומטר מעזה, סביר להניח שאתם לא מתרחקים יותר מדי מהממ"ד או מהמקלט. לכן כדאי לקחת אתכם סוללה ניידת שתשאיר אתכם זמינים ומחוברים כל הזמן, למקרה שכל השקעים תפוסים. דגם חביב של סוללה הוא זה של ARUN בשם Power Bank.

 

 

 

לסוללה קיבולת של 5200 מילי אמפר, כשהיא מכילה 2 יציאות USB של אמפר אחד כך שניתן לטעון שני סמארטפונים במקביל, אך לא טאבלטים כמו האייפד שדורשים זרם חזק יותר. קיבולת שכזו מספיקה כדי לטעון מכשיר אייפון 5s יותר משלוש פעמים או גלקסי S5 פעמיים. עם המכשיר תקבלו כבל USB קצר המתפצל לחיבורי מיקרו USB, לייטנינג לאייפון 5 ומעלה, וחיבור 30 פין לאייפון 4 ומטה. כל אלו מאפשרים לטעון כמעט כל מכשיר ישר מהקופסה, כשהסוללה מגיעה כבר מלאה ישר מהמפעל. את הסוללה עצמה טוענים דרך שקע USB במחשב או דרך המטען של הטלפון. את ה-Power Bank אפשר להשיג בקרביץ ומחירו 169 שקל.

 

וגם אם אין קליטה של Wi-Fi בחדר, אל תשכחו שתמיד אפשר להתחבר לאינטרנט בממ"ד דרך מתאם רשת על גבי חשמל.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הגאדג'טים שיעבירו את הזמן במקלט
מומלצים