שתף קטע נבחר

החדשים של אינטל: קפיצה בביצועים

המעבד החדש של אינטל מסדרת Devil’s Canyon בנוי על טהרת הביצועים. האם הוא עומד בהבטחות? בדקנו

לפני קצת יותר משנה הושקה סדרה חדשה של מעבדים מאינטל – סדרת האסוול עם Core i7 4770K בראשה. סדרת המעבדים הזאת הציגה מבנה מתקדם במעט מזה שראינו בדור שלפניה, דור ה-Ivy-Bridge אם כי לא ראינו שינוי שקוסם לאלו שמחפשים יותר ביצועים. מה שאינטל הוסיפה בדור ההאסוול הוא צריכת החשמל נמוכה וליבה גרפית מובנית חזקה יותר.

 

לפני כמה חודשים הכריזה אינטל על רענון למעבדי ההאסוול. הרענון הגיע אלינו עם מעבד Core i5 4590 ו-Core i3 4150, שמהווים קפיצת ביצועים קטנה על פני קודמיהם, תחת אותו המחיר ואף פחות. בעוד שלקהל הרחב מדובר בבשורות טובות, הביצועיסטים חיכו לסדרת מעבדים נוספת – סדרת Devil’s Canyon. סדרה זו מיועדת לאנשים שאוהבים מהירות, ואותה בדקנו.

 

 

 

עוד ב-HWZone

 

בתוך הסדרה החדשה ישנם סך הכל שני מעבדים, ה-Core i7 4790K וה-Core i5 4690K. מעבד הראשון מגיע בתדר של 4 גיגה-הרץ, והשני עם תדר פעולה של 3.5 גיגה-הרץ.

 

השינוי הגדול לא מגיע רק בתדר אלא גם בהולכת החום מהליבות החוצה. במעבדי Devil’s Canyon החדשים ישמה אינטל חומר בעל יכולת הולכה טובה יותר מזאת שראינו במעבדי האסוול הראשונים, כך שאנחנו צופים טמפרטורות פעולה נמוכות יותר תחת מאמץ.

 

האסוול – מה יש בפנים?

ארכיטקטורת האסוול (באנגלית Haswell) היא ארכיטקטורת מעבדים של אינטל אשר נמצאת בפיתוח כבר מתחילת העשור הנוכחי. שמענו עליה עוד כשמעבדי Core i7 נמכרו בחנויות בשנת 2010 והיא נראתה כמו כוכב לכת רחוק ומסקרן.

 

סדרת מעבדי האסוול עם Core i7 4790K בראשם, מיוצרים בתהליך 22 ננו-מטרים של אינטל. את תהליך היצור הזה השיגה אינטל לאחר שנים ארוכות של פיתוח וכיום יש לה ארבעה מפעלים בעלי פס יצור שכזה. אחד מהם הוא זה שממוקם בקרית גת. ייצור ב-22 ננו-מטרים משמעו הרבה מיקרו-טרנזיסטורים על פני שטח מאוד קטן. על שטח של 177 מילימטרים רבועים, הצליחה אינטל למקם לא פחות מ-1.4 מיליארד טרנזיסטורים כדי להשיג את כח העיבוד הקיים במעבד הזה.

 

 

מעבד לכל דבר

המעבד עצמו מחולק לאזורים, ולכל אזור יש את הייעוד שלו. 30 אחוזים מהמעבד מוקדשים לליבה הגרפית המובנית, 35 אחוזים לארבע ליבות העיבוד, עשרה אחוזים לבקר הזיכרון המובנה ושאר מיקרו-בקרים, עשרה אחוזים לזיכרון מטמון מדרגה שלישית (L3 Cache) וחמישה אחוזים לאיזור בקר כניסות ויציאות להמעבד. כל איזור שכזה מחולק לתת איזורים משלו שתפקידם הוא עיבוד נפרד של הקלט.

 

השימוש בכ-30 אחוזים משטח המעבד לליבה גרפית מובנית רק מראה כמה אינטל נותנת דגש על עיבוד גרפי, דבר שהיה ייחודי רק לכרטיסי מסך עד לא מכבר. המהפך הוא כל כך גדול, שכמעט כל מעבדיה השולחניים והניידים של אינטל מכילים כיום ליבות גרפיות מובנות.

 

קהל היעד של מעבדי Core i7 הם גרפיקאים, אנשי מוזיקה, ארכיטקטים ואנשי מקצוע שעושים שימוש בתוכנות המבצעות חישובים מקביליים רבים, וכמובן שגם גיימרים וביצועיסטים.

 

הבדיקות

בחינות המשחקים כוללות את המשחק Watch Dogs ואת המשחק Metro: Last Light. בחרתי בשתי דוגמאות קיצוניות לשימוש במעבדים היות והמשחקים האלו מושפעים יותר מעוצמת העיבוד הקיימת במחשב.

 

המבחנים הסינטטיים כוללים את 3Dmark (גרסת 2013), את Cinebench ואת Winrar - שלושת המבחנים האלו בודקים את השיפור הגרפי יחד עם היכולת לעבד פיזיקה, בנוסף למבחן רינדור כללי ומבחן שבוחן את היכולת של כלל מערכת המחשב להתמודד עם פעולות כיווץ וחליצה של קבצים.

 

בנוסף למבחנים אלו ערכנו גם מבחני חישוב כבדים להצגת הבדל של צריכת חשמל וטמפרטורות פעולה. כך, יהיה ניתן להשוות פליטת חום לטמפרטורה בפועל ולראות כמה המעבדים שונים כתוצאה מפתרון ההולכה הטרמית החדש אותו ישמה אינטל.

 

תוצאות המבחנים

במשחק Watch Dogs לא היה הבדל גדול. במשחק Metro הופתענו. נראה שתוספת המהירות של המעבד החדש ניכרת בתצוגה חלקה ומהירה יותר. מהמבחנים ניכר שהפרש הביצועים בין שני המעבדים הוא לא כזה שאפשר לקרוא לו שדרוג משמעותי.

 

 

למרות צריכת החשמל הגבוהה במעט, המעבד מציג טמפרטורה נמוכה משמעותית. פתרון ההולכה החדש של אינטל עובד כמצופה ממנו.

 

שורה תחתונה

לא נותר אלא לציין את המובן מאליו, למשתמשים שכבר מכירים את מעבדי ההאסוול החדשים. מעבד ה-Core i7 4790K הוא חזק, מאוד חזק. אם Core i7 4770K הרגיל אותנו לרינדורים מהירים וביצועים גבוהים במשחקים, המעבד החדש נותן את כל זה ומוסיף עוד קצת.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים