שתף קטע נבחר

ושוב איתכם: הלגיונרים שחזרו הביתה

אם העונות הקודמות התאפיינו בנדידה של שחקנים ישראלים לאירופה, הקיץ האחרון היה בסימן השיבה הביתה. קיבצנו עבורכם ארבעה אקס-לגיונרים שינסו לספק לליגת העל שלנו ניחוח אירופי

יציאה של שחקנים ישראלים לחו"ל נחשבה לדבר נדיר בעבר. רק יחידי סגולה, העלית של הכדורגל הישראלי, נהנו מהזכות לשחק בליגות אירופיות. מאז הדברים השתנו, ובעידן בו לסוכנים יש משקל רב, נסללה דרכם גם של שחקנים מהדרג השני או השלישי לאירופה.

 

ואכן, בשנים האחרונות חזינו בנדידה גדולה של ישראלים לאירופה. השכר הגבוה שהובטח להם במדינות כמו בלגיה והתקווה להתקדם משם אל עבר הליגות הבכירות של היבשת, שיכנעו שחקנים רבים לעלות על הטיסה הראשונה אל עבר בריסל/לימסול/ורשה, או שאר היעדים המועדפים על הכדורגלנים הישראלים.

 

ויש מי שמתעקש להישאר באירופה. בן שהר (צילום מסך מתוך טוויטר)
ויש מי שמתעקש להישאר באירופה. בן שהר(צילום מסך מתוך טוויטר)

 

ובאופן טבעי, אחרי שנים של נדידה כעת מגיעה השיבה. הקיץ האחרון התאפיין בחזרה של לגיונרים רבים לישראל, אם זה בגלל מיצוי של תקופתם באירופה או בגלל אכזבה מההזדמנויות שניתנו להם מחוץ לארץ. קיבצנו עבורכם ארבעה מהמשמעותיים שבהם.

 

יוסי בניון (קשר, 34) – מק.פ.ר. (אנגליה) למכבי חיפה

אחרי קריירה ארוכה בחו"ל וסירוב עיקש לחזור לשחק בארץ,  שיאן ההופעות בנבחרת ישראל השתכנע לשוב למולדתו בגיל 34 והפך לרכש המשמעותי ביותר שנחת הקיץ בליגת העל. מכבי חיפה רצתה אותו כבר בעונה שעברה, אבל רק הקיץ העסקה הבשילה.

 

מעבר לתוספת האיכותית לסגל, הגעתו של בניון, יחד עם המעבר לאצטדיון סמי עופר המפואר, גרמו להתעוררות אצל האוהדים, אשר צפויים לשבור את שיא רכישת המינויים.

 

בניון עבר קילומטראז' ארוך בקריירה. החל מהילדות בדימונה, האקדמיה של ייאקס בהולנד, השנים הראשונות בבוגרים בהפועל באר שבע, התקופה החלומית במכבי חיפה ולאחריה הקריירה האירופית הארוכה.

 

קשה להתווכח על כך שבניון רשם את הקריירה המוצלחת ביותר של שחקן ישראלי בחו"ל. הוא התחיל את דרכו בחוץ לארץ בראסינג סנטאנדר הספרדית, ומשם המשיך לקריירה מכובדת באנגליה שהחלה בווסטהאם והגיעה לשיאה בליברפול בה הפך לשחקן משמעותי בהרכב לצד כוכבי על כמו סטיבן ג'רארד ופרננדו טורס. מליברפול המשיך בניון לצ'לסי, ארסנל וק.פ.ר, וכעת הוא סוגר מעגל במכבי חיפה.

 

סוגר מעגל. בניון (צילום: ראובן כהן, אתר מכבי חיפה) (צילום: ראובן כהן, אתר מכבי חיפה)
סוגר מעגל. בניון(צילום: ראובן כהן, אתר מכבי חיפה)

 

מבניון מצפים לעשות את ההבדל בין מכבי חיפה המאכזבת של השנתיים האחרונות לקבוצה התוססת והמלהיבה שהייתה בעבר. יכולתו לשחק בכל מיקום בהתקפה תביא יצירתיות וצבע למשחק של הירוקים ולא נופתע אם שמו יופיע גבוה בטבלאות הכובשים והמבשלים.

 

מאור מליקסון (קשר, 29) – מוולנסיין (צרפת) להפועל באר שבע

האירוע הזכור ביותר מתקופתו של מאור מליקסון מחוץ לישראל היה הניסיון לזמנו לנבחרת פולין לקראת היורו האחרון, נוכח יכולתו המרשימה בוויסלה קראקוב. מליקסון התלבט זמן רב. על כף המאזניים הונחו קרש הקפיצה לקריירה האישית לצד הרצון לייצג את מולדתו והביקורת שנשמעה בישראל על המהלך. בסופו של דבר בחר מליקסון לשחק בנבחרת ישראל, אבל עדיין לא הטביע בה חותם (18 הופעות, שלושה שערים).

 

קריירה מרשימה באירופה. מליקסון (צילום: ישראל יוסף) (צילום: ישראל יוסף)
קריירה מרשימה באירופה. מליקסון(צילום: ישראל יוסף)

 

מליקסון הותיר רושם טוב בתקופתו בחו"ל הודות ליכולת הטכנית הגבוהה שלו. עם זאת, הצרות הכלכליות אליהן נקלעה קבוצתו הצרפתית, ולנסיין, וירידת הליגה שלה, שיכנעו אותו לחזור לסיבוב נוסף בבאר שבע.

 

עם מאור בוזגלו, הוא אמור להפוך את הקבוצה של אלישע לוי לאחת מהיצירתיות ביותר בליגה, אך גם עם מטען אגו לא קל. אם השניים יידעו לחפש את טובת הקבוצה, באר שבע תוכל להרוויח המון מהשילוב.

 

חנן ממן (קשר, 24) – מבוורן (בלגיה) לבית"ר ירושלים

דווקא אחרי תקופה יפה בליגת העל, בה כבש שבעה שערים ובישל שבעה נוספים בהפועל תל אביב, הקריירה האירופית של חנן ממן לא נסקה. ממן חוזר לארץ אחרי עונה מאכזבת מאוד בבוורן הבלגית, בה רשם 12 הופעות בלבד, ומצטרף לבית"ר ירושלים שעברה מתיחת פנים רצינית בקיץ האחרון.

 

שדרוג לבית"ר, גם לשחקן עצמו? חנן ממן (צילום: ראובן שוורץ) (צילום: ראובן שוורץ)
שדרוג לבית"ר, גם לשחקן עצמו? חנן ממן(צילום: ראובן שוורץ)

 

חנן, בנו של כוכב העבר של מכבי חיפה ברוך ממן, הוא קשר שעושה הכל: מבשל, כובש, משבש את התקפות היריב ומתקל. עם זאת, את האופי המיוחד הדרוש כדי לשרוד תקופה ממושכת

בחו"ל, אופי ממנו נהנה שחקן כמו אליניב ברדה למשל, כנראה שלממן לא היה.

 

קורצקי מייעד לממן תפקיד מרכזי במרכז המגרש. הוא אמנם חתם לעונה אחת, אבל נוכח יכולתו הגבוהה באימונים ובמשחקי ההכנה והחיבור לאופיר קריאף שכבר מראה ניצוצות, אפשר לשער שהרומן בין הצדדים יהיה ארוך הרבה יותר.

 

עדן בן בסט (חלוץ, 27) - מטולוז (צרפת) למכבי תל אביב

לעדן בן בסט היו עוד שלוש שנים בחוזה עם טולוז, אבל הכסף הגדול של מיץ' גולדהאר, המושך כמעט כל שחקן בכיר בכדורגל הישראלי, שיכנע גם את החלוץ להחליף את ה"בונז'ור" ו"מרסי" ב"בוקר טוב" ו"תודה".

 

הכסף של גולדהאר פיתה את בן בסט (צילום: האתר הרשמי של מכבי תל אביב) (צילום: האתר הרשמי של מכבי תל אביב)
הכסף של גולדהאר פיתה את בן בסט(צילום: האתר הרשמי של מכבי תל אביב)

 

בקמפיין מוקדמות המונדיאל האחרון גוטמן העניק לו הזדמנות, והוא החזיר עם שישה שערים (הכי הרבה בצוותא עם חמד), וזאת למרות שהחמיץ חלק מהמשחקים בגלל פציעה. בן בסט עשה את הפריצה בבוגרים של הפועל חיפה בעונת 2010/11 בה כבש 18 שערים. משם הוא המשיך לברסט הצרפתית. תשעה שערים בחצי העונה השנייה שלו במועדון סידרו לו חוזה לארבע עונות וחצי בטולוז ושדרוג בשכר.

 

אחרי עונה וחצי בטולוז, במהלכן הספיק לכבוש שבעה שערים, הגיע הטלפון מהצהובים שהסכימו להיפרד מ-750 אלף אירו עבור רכישתו ולהעניק לבן בסט חוזה משודרג וארוך טווח. בקבוצה ההתקפית של אוסקר גרסיה בן בסט צפוי להוות חלק מרכזי.

 

בן בסט עם גרסיה. ישמש כחלק מרכזי בהתקפה (צילום: האתר הרשמי של מכבי תל אביב) (צילום: האתר הרשמי של מכבי תל אביב)
בן בסט עם גרסיה. ישמש כחלק מרכזי בהתקפה(צילום: האתר הרשמי של מכבי תל אביב)

 

עוד ב- ynet ספורט:

היה או לא היה פנדל? שפטו בעצמכם

הכירו את השחקן בן ה-15 הכי גבוה בעולם

החגיגות שעלו לקבוצה הסלובקית ביוקר. צפו


פורסם לראשונה 30/07/2014 14:01

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ראובן כהן
יוסי בניון
צילום: ראובן כהן
מומלצים