שתף קטע נבחר

צילום: רויטרס

לבני: מספיק לדרוש שיהיה פה שווייץ

שרת המשפטים באולפן ynet: "כשהצבא יבוא לקבינט ויאמר שהכול בסדר, אני אוכל להסתכל לאנשי הדרום ולומר הכול בסדר. המבצע לא יתנהל לפי האס-אם-אסים ששולחים לי. זו לא תוכנית ריאליטי"

בבוקר שאחרי תחילת הנסיגה החד-צדדית של כוחות צה"ל מרצועת עזה, חברת הקבינט השרה ציפי לבני הגיבה באולפן ynet לביקורת החריפה על קבלת ההחלטות ומה שנראה כהתקפלות. "אני מקבלת הרבה אס-אם-אסים, אבל המבצע לא ייקבע לפי כמות האס-אם-אסים. מבצע צבאי זה לא תוכנית ריאליטי. מה שיקבע זה ההחלטות שאנחנו מקבלים בצורה מושכלת". היא קראה לעבור ל"הרתעה ולהסדרה עם העולם", אבל הזכירה ש"פה זה לא שווייץ".

 

"מספיק עם הצורך הזה - 'תבטיחו לנו עכשיו שכאן שווייץ'. כאן לא שוויץ. זאת המדינה שבה אנחנו חיים", היא אמרה ברקע הפחד הגדול של תושבי עוטף עזה לחזור לבתיהם. "כשהצבא יבוא לקבינט ויאמר שהכול בסדר, אני אוכל להסתכל לאנשי הדרום ולומר הכול בסדר. אנחנו חיים בשכונה קשה, אנחנו בסכסוך נמשך, עוד אין פתרון לסכסוך.

 

"חיילים נהרגו בדרך למיגון המנהרות האלה כדי שהילדה בת החמש תוכל לחזור הביתה. אם טיפלנו במה שאנחנו לא יודעים? אני לא יכולה להגיד את זה. אני לא יכולה להבטיח שמחר לא יהיה טיל מהצפון, זו מציאות חיינו כאן".

יוצאים מעזה, הבוקר (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
יוצאים מעזה, הבוקר(צילום: גיל יוחנן)

ההרס בבית להייא שבצפון הרצועה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
ההרס בבית להייא שבצפון הרצועה(צילום: EPA)

לבני מציעה שינוי בעזה, "שיכול לבוא דרך הסכמות בינלאומיות שמדברות על פירוז, הכנסת אבו מאזן לרצועה. יש לנו הזדמנות לשינוי מדיני, לא עם החמאס אלא נגד חמאס". לדבריה, "מטריות בינלאומיות הן מלאות חורים והגשם נכנס. אני לא בונה על זה את ביטחון ישראל".

 

שרת המשפטים הדגישה שאין טעם בעוד מהלך קרקעי "כשאפשר בדרכים מדיניות ומהאוויר. המבצע יימשך ככל שיידרש. אם יהיו מטרות נוספות צריך להכניס כוחות קרקעיים, זה מה שיהיה. אנחנו לא מורידים מהשולחן שום כלי כדי להשיג את המטרות".

 

הנסיגה מעזה

אמש החל צה"ל לפנות כוחות מהרצועה ונערך מחדש במעין "רצועת ביטחון זמנית". בצבא צפויים להשלים במהלך היום את הריסת המנהרה האחרונה שקיומה היה ידוע, ובכך להשלים את משימת איתור והשמדת מנהרות הטרור. "מה שאנו עושים בשטח כעת מבוסס על זה שאין הבנה וייתכן שלא תהיה הבנה", אמר גורם צבאי בכיר. "יש עוד פעולות על השולחן". במקביל, תכניס ישראל לרצועה כמות גדולה של סחורות, ציוד הומניטרי, תרופות וציוד רפואי.

 

"המבצע נמשך", הבהיר אמש ראש הממשלה בנימין נתניהו, "וצה"ל פועל בכל העוצמה כדי להשלים את יעדיו - השבת השקט והביטחון תוך פגיעה משמעותית ביעדי הטרור. כוחותינו משלימים את הפגיעה במנהרות, הם נטרלו עשרות מנהרות עד כה. זה פוגע במערך אסטרטגי שהחמאס השקיע בו מאמצים במשך שנים. היכולת הזו הייתה מאפשרת לו לחטוף ולרצוח חיילים ואזרחים רבים על ידי תקיפה בו זמנית דרך המנהרות".

 

אחד מפירי המנהרות שאותרו ברצועה (צילום: דובר צה"ל) (צילום: דובר צה
אחד מפירי המנהרות שאותרו ברצועה(צילום: דובר צה"ל)

חיילים בהפוגה בגבול הרצועה (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
חיילים בהפוגה בגבול הרצועה(צילום: גיל יוחנן)

הריסות רפיח, היום (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
הריסות רפיח, היום(צילום: רויטרס)
 

במהלך סוף השבוע התייחס גורם מדיני בכיר, חלק מהקבינט המדיני-ביטחוני שדן ארוכות בהשלכות תקיפת המחבל המתאבד ברפיח, לדיאלוג

הפומבי בין חמאס לישראל והבהיר כי "אין הסדרה. יש הרתעה". בצל קריסת הפסקת האש המתוכננת בסוף השבוע, הסביר גורם מדיני נוסף כי "חמאס משחקים משחק כפול לגבי החטיפה. נשלים את משימת המנהרות ונחליט מתי להסיג את הכוחות. שחמאס ירדפו אחרינו".

 

מאז פתיחת מבצע "צוק איתן" לפני 26 ימים, נהרגו 64 חיילים וקצינים ישראלים, וכן שני אזרחים ועובד זר מתאילנד. מניין ההרוגים הפלסטינים עומד לעת עתה, על פי גורמי רפואה מקומיים, על יותר מ-1,600, רובם אזרחים. 296 ילדים נהרגו ברצועה במהלך הלחימה, ובהם 203 מתחת לגיל 12. הנתונים מצביעים על מחיקת משפחות שלמות, על פציעת כ-9,000 בני אדם ועל הרס של מאות בתים. ההרס הפך גם מאות אלפי אזרחים פליטים בכרך שידוע גם כך כאחד הצפופים בעולם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים