שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    קר בקיץ: קינוחים טבעוניים עם גלידה

    לאכול סתם סורבה בגביע? הצחקתם את אורי שביט שמכינה צמד קינוחי גלידה טבעוניים במינימום השקעה - עוגת שוקולד צ'יפס עם גלידה ופירות טריים וגם סנדוויץ' עוגיות גרנולה

    בימים עברו, בהם טבעונות היתה נחלת בודדים והיחידים שביקשו קינוח ללא חלב וביצים היו שומרי כשרות או סובלים מאלרגיות, רוב השפים הסתפקו בלהחזיק במקפיא קופסא של סורבה קרחוני, לרוב מתוק יתר על המידה, שהוגש רק כשמישהו ממש התעקש. מאז, תודה לאל, התקדמנו.

     

    עוד מתכונים בערוץ האוכל:

     

    אוכלוסיית הטבעונים בארץ הולכת וגדלה, וגם התפריטים מתפקעים מרוב היצע של מנות טבעוניות. למרבה השמחה, גם בגזרת המתוקים חלה לאחרונה התעוררות מרשימה, החל בקונדיטוריות טבעוניות לגמרי כמו "סידס" ו"קאימאק פטיסרי", דרך כאלה שהוסיפו קולקציה טבעונית מרשימה כמו "פיס אוף קייק" ו"ביסקוטי", ועד לרשתות גלידה שמתהדרות בסדרת גלידות מושקעות וטבעוניות לחלוטין כמו "ג'לה", "וניליה" ובימים אלה ממש גם "אייסברג", שם נאלץ הקונדיטור לעבור מהפכה אישית לא קלה.

     

     (צילום: אייסברג) (צילום: אייסברג)
    (צילום: אייסברג)

     

    "בפעם הראשונה שדיברו איתי על הרעיון לצאת עם סדרה טבעונית, לא ידעתי איך ומה", מספר לי הקונדיטור עמיר האוז. "יצאתי למסע של חיפוש מידע ברשת כדי להבין את הכימיה שמאחורי הדברים. לא הסכמתי להתפשר ורציתי להיות בטוח שגם מי שאינו טבעוני לא ירגיש שחסר לו שום דבר בגלידה מבחינת טעם ומרקם, ובטח שלא מבחינת הקינוחים".

     

    האוז הספיק בינתיים להתאהב במשקאות צמחיים שונים כמו אגוזי לוז, קוקוס ושקדים, ולבסס עליהם טעמי גלידה עשירים ומפנקים שאף אחד לא יעצור אפילו לשאול אם הם טבעוניים - פשוט כי הם באמת טעימים.

     

    המושחתת מכולם היא - איך לא - גלידת שוקולד עשירה ועמוקת טעמים עם משקה אגוזי לוז ושוקולד מריר 70%, שתשמח לכם את הבטן והלב. חובבי הקוקוס כמוני, יעופו גם על גלידת קוקוס קרמית עם צ'אטני מנגו וג'ינג'ר. "מאז המחשבה שלי על הנושא הזה לגמרי השתנתה", מגלה עמיר. "נפתח בפניי עולם חדש, וזה מאד כיף ומעניין".

     

     (צילום: אייסברג) (צילום: אייסברג)
    (צילום: אייסברג)
     

    כחלק מהמהלך הטבעוני בגלידרייה, הוציאו ברשת את המרכיבים החלביים מכל סוגי הסורבה שמוגשים במקום, חדשים וותיקים - כך שמבקרים הנמנעים מחלב או סתם מעדיפים גלידת פרי נטולת תוספות יכולים להתענג על היצע מרשים של כ-12 טעמים שונים ומתחלפים. מהם גם יכינו לכם "מילק-שייק" טבעוני מבוסס על חלב צמחי, סודה או מיץ תפוזים, וגם ישלבו אותם בקינוחים שעברו הסבה מיוחדת כדי להתאים לקהל הטבעוני.

     

    רוצים להתפנק על קינוחים עם גלידה גם בבית? הנה 2 מתכונים כיפיים וקלים להכנה לקטנים וגם לגדולים, רק אל תשכחו להצטייד לפני ההכנה בגלידה טרייה בטעמים שאתם אוהבים.

      

    עוגת שוקולד צ'יפס עם גלידה טבעונית ופירות טריים

    "במקום כדור גלידה שמונח לצד העוגה וניסיונות עיקשים להצליח לקחת ביס משניהם יחד, למה שלא נעשה מהעוגה בסיס לכדורי גלידה צוננים וסלט פירות?", הציע האוז ועשה.

     

    שימו לב: יש להצטייד בכלי אפייה עגולים ורחבים (אפשר חד פעמיים) או בכלים קטנים יותר כמו לקרם ברולה, לעוגות קטנות יותר. העוגה מוגשת בתוך הכלי.

     

    המרכיבים ל-7 עוגות אישיות בקוטר של 15 ס"מ:

    190 גרם מרגרינה או 230 גרם שמן קוקוס

    480 גרם (1/3 2 כוסות) סוכר חום

    1/2 כוס משקה אגוזי לוז

    1 כפית תמצית וניל

    4 כוסות קמח (560 גרם)

    2 כפיות אבקת אפיה

    2 כפיות אבקת סודה לשתייה

    1 כפית מלח

    340 גרם שוקולד צ'יפס - אפשר להמיר או לשלב עם אגוזים קצוצים

     

    להגשה:

    גלידה טבעונית

    פירות טריים חתוכים

     

    אופן ההכנה: 

    1. מניחים את המרגרינה או השמן בקערת המיקסר יחד עם הסוכר, ומערבלים בעזרת וו גיטרה עד שהמרגרינה רכה מאוד.
    2. מוסיפים חלב אגוזי לוז ותמצית וניל וממשיכים לערבל, עד שמתקבלת תערובת אחידה וקרמית.
    3. מנפים לקערה נפרדת קמח, סודה לשתייה ואבקת אפייה. מוסיפים מלח ומערבבים.
    4. מוסיפים לסירוגין 1/3 מתערובת הקמח ו-1/3 מכמות השוקולד לקרם שבקערת המיקסר ומערבלים. ממשיכים כך עוד פעמיים ומערבלים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה (לא לעבד יתר על המידה).
    5. מחלקים את התערובת לכלי הגשה שמתאימים לאפייה, בגובה של כ-2 ס"מ ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 8-10 דקות עד שהעוגות אפויות. מגישים עם כדורי גלידה טבעונית וסלט פירות העונה.

     

     (צילום: אייסברג) (צילום: אייסברג)
    (צילום: אייסברג)
     

     

    קוקי-גלידה: סנדוויץ' עוגיות גרנולה וגלידה טבעונית

    את העוגיות הרכות המאפיינות את הקינוח הזה, מחליפות כאן עוגיות גרנולה ואגוזים קראנצ'יות וממכרות. מומלץ להכין ביום ההגשה כדי לשמור על מקסימום פריכות, או להקפיא ולהוציא לקראת ההגשה.

     

    שימו לב: אם אין לכם קורצן, מומלץ להכין עוגיות מעט יותר עבות שיהיה קל יותר לקרוץ באמצעות כוס.  

     

    המרכיבים לכ-20 עוגיות (10 מנות):

    250 גרם שיבולת שועל

    75 גרם אגוזי מלך, קצוצים גס

    100 גרם פיסטוק קלוי, קצוץ גס

    50 גרם פקאן קלוי, קצוץ גס

    35 גרם שבבי קוקוס יבש 

    1/4 כוס סוכר לבן (50 גרם)

    1/2 כוס סוכר חום (100 גרם)

    100 גרם מרגרינה או שמן קוקוס

    1/3 כוס סילאן (100 גרם)

    1/2 כפית קינמון

    מעט מלח

     

    להגשה:

    גלידה טבעונית

     

    אופן ההכנה:

    1. מערבבים בקערה גדולה את שיבולת השועל, האגוזים והקוקוס. מניחים בסיר את 2 סוגי הסוכר, המרגרינה או השמן, סילאן, קינמון ומלח, מערבבים ומביאים לרתיחה. ממשיכים לצמצם למשך דקה נוספת ומסירים מהאש.
    2. יוצקים את תערובת הסוכר לקערה עם שיבולת השועל ומערבבים היטב (זהירות, חם מאד!). משטחים את הכמות על גבי 2 תבניות תנור שטוחות מרופדות בנייר אפייה, ומניחים נייר אפייה נוסף על גבי התערובת השטוחה.
    3. מהדקים ומיישרים באמצעות מערוך, ומניחים להצטנן בטמפרטורת החדר למשך כחצי שעה, עד שהתערובת מתקשה לחלוטין. קורצים מהמשטח הפריך עוגיות עגולות באמצעות קורצן או כוס דקה.
    4. הגשה: מניחים על עוגיה אחת כדור גלידה טבעונית וסוגרים לכריך עם עוגיה נוספת. מגישים מיד.

     

     

     (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
    (צילום: shutterstock)

    מתכונים וסיפורים טבעוניים נוספים ניתן למצוא בבלוג טבעוניות נהנות יותר מאת אורי שביט

     

    לכל כתבות שני צמחוני

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: אייסברג
    עוגת שוקולד צ'יפס עם גלידה טבעונית ופירות טריים
    צילום: אייסברג
    מומלצים