שתף קטע נבחר

רויטרס, AFP, יואב זיתון

הערב: מחאת אוהלים של תושבי עוטף עזה

חמאס והג'יהאד אמנם נוצרים את נשקם מאז הבוקר, אבל תושבים בעוטף עזה לא מתרצים ומארגנים מחאת אוהלים בגן הוורדים בירושלים. על רקע הרגיעה נפתח הבוקר השוק בשדרות: "מעט קונים, לא כרגיל"

מחאת האוהלים של תושבי עוטף עזה. בהודעה שמופצת בשעות האחרונות בווטסאפ נקראים מיישובים בעוטף עזה להגיע הערב (יום ג') ב-18:00 לגן הוורדים בירושלים כדי למחות על הפסקת האש מול חמאס. "הגיעה העת לפעול", הבהירו המארגנים, ואחת מהתושבים הסבירה: "אם לא נעשה את זה עכשיו, ככה בספונטניות, הצבא ייצא, התקשורת תצא, ואנחנו נישאר לבדנו עם צרות של חבל ארץ מאוד מצומצם".

 

 

"הגיעה העת, אחרי שלוש פעמים שהתפנינו מהבתים, שהטפטופים יפסיקו. גם קסאם אחד בשבוע הוא יותר מדי", הדגישה מירב כהן מקיבוץ עין השלושה לחדשות ynet ברדיו האזורי. "יצאנו מהבית בתקווה שנחזור לבית שקט, שאין בו טפטופי קסאמים, אחרי שהמנהרות נוקו ופוצצו. עוד מעט כל החיילים והפלוגות שסיפקו לנו ייעלמו מהנוף, ואנו נשארים חסרי ביטחון. יש תחושה שהעבודה לא הסתיימה".

 

לטענת יוזמי המחאה, "צה"ל נסוג, הפסקת האש הארוכה נכנסה לתוקף והשאירו אותנו שוב בתחושה של נטישה - בלי הבנות, בלי הסכמים, בלי התחייבות לשקט וביטחון. צריך להתחיל את המחאה כבר היום!". בעמוד שפתחו בפייסבוק כתבו התושבים עוד: "לא ראינו שום הישג צבאי או מדיני נגד חמאס, ובפועל ירי הרקטות אינו פסק לרגע. החשש מהמנהרות שפחדנו ממנו כל כך, הפך להיות מציאותי ומוחשי יותר מתמיד".

 

המוחים הצהירו עוד כי "בפועל אנו עומדים לחזור למציאות מורכבת יותר ומפחידה יותר מזו שעזבנו לפני שהתחיל המבצע. בעקבות כך מתגבשת יוזמה אזורית של כל תושבי עוטף עזה שקוראת לממשלה להשיג פתרון מיידי, צבאי או מדיני".

השוק בשדרות נפתח הבוקר. "מעט קונים, לא כרגיל" (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
השוק בשדרות נפתח הבוקר. "מעט קונים, לא כרגיל"(צילום: עידו ארז)
 (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
(צילום: עידו ארז)

 (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
(צילום: עידו ארז)
 

"אנו רוצים לחזור למציאות שבה אנחנו יוצאים לעבודה ויכולים להשאיר את הילדים בגנים ובבתי הספר בלי חשש שתיפתח לנו מנהרה וישחטו את ילדינו", הם המשיכו. "יש למצוא פתרון גם לטפטופי ירי הרקטות שהממשלה מקבלת כמובן מאליו במהלך השנה, ולהתחיל לקחת את התושבים באזור הדרום כחלק ממדינת ישראל ולא רק כ'אנשי הדרום'".

 

כצעד ראשון, קראו המארגנים לתושבי היישובים הסמוכים לרצועת עזה לעלות לירושלים, "ומי שמעוניין להביא אוהלים ולעשות שם את הלילות הקרובים מבורך. אנחנו לא נלחמים על יוקר המחיה ולא על הבית אלא על החיים שלנו וחיי ילדינו". המוחים הוסיפו כי בכוונתם לארגן בימים הקרובים הסעות מאורגנות באוטובוסים, ובמהלכם ייזמו צעדים נוספים - החל מהפגנת מחאה ברחבת הכנסת או מול בית ראש הממשלה, וכלה בהשבתת מסגרות חינוכיות עם תחילת שנת הלימודים.

 

"אנשים יוצאים מהבית רק כי חייבים"

בינתיים, הבוקר ניצלו תושבי שדרות את הרגיעה ויצאו מבתיהם לערוך קניות כהרגלם. את השוק בשדרות פקדו מאות בני אדם חוששים שסיפרו כי נאלצו להתגבר על הפחד שהפסקת האש לא תחזיק, כדי למלא מחדש את המקררים. "בתוך-תוכי אני לא מאמין שהשקט הזה יחזיק לאורך זמן", סיפר אשר אוחיון, בעל דוכן בשוק. "נכון שהיום יש קצת קונים, אבל זה לא כמו בימים רגילים. עדיין אנשים חוששים לצאת ומי שכן יוצא זה רק בגלל שהוא חייב, כי בכל זאת צריך אוכל בבית".

 

באשקלון גילו תושבים מעט יותר אופטימיות. אלון ריגן יצא הבוקר למדרחוב בעיר כדי לעשות כמה סידורים, אחרי הרבה זמן שלא היה בעיר. "הבנתי שאם אני אחכה עד שיהיה שקט לחלוטין, לעולם לא אוכל לצאת מהבית", הוא הודה. "לכן היום החלטתי לתת צ'אנס להפסקת האש שמדברים עליה כבר מאתמול

 ולצאת לסידורים".

 

"הרבה זמן לא היינו בעיר עם כל המשפחה, וגם כשהיינו בעיר לא ממש יכולנו לצאת החוצה. אין מה לעשות, צריך להמשיך את החיים כרגיל עד כמה שאפשר. זה לא אומר שכבר היום אנחנו ניקח את הילדים לים או לבריכה", הוא הדגיש, "אבל אולי נוכל קצת לצאת מהבית ולהיות יותר רגועים. אבל מובן שנישאר קרובים למרחב המוגן על כל צרה שלא תבוא".

 

חרף הפסקת האש שנכנסה לתקופה ב-8:00, עדיין הפעילויות ביישובים בדרום לא מתקיימות היום, ורוב המקומות הציבוריים שבהם היו אמורות להיערך פעילויות לקיץ נותרו סגורים. בהמשך היום ייערכו ברשויות הערכות מצב שבהן יוחלט אם לחדש את הפעילות בהדרגה או שלא. ברשויות הסבירו כי הכול תלוי בשאלה אם הפסקת האש תוכיח את עצמה, ואם כן - הפעילויות ישובו במקומות מסוימים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים