שתף קטע נבחר

מסר לסורים מידע על כיפת ברזל ונשלח לכלא

תושב מג'דל שמס בן 26 חצה את הגבול כדי להצטרף לכוחות אסד הנלחמים במורדים. כשחזר לארץ התגלה שהוא נחקר שם על ידי המודיעין הסורי

דרוזי תושב רמת הגולן הסתנן לסוריה במטרה להצטרף לכוחות משטרו של בשאר אסד במלחמתם במורדים. כשחזר לארץ ונחקר התברר שמסר לגורמים סוריים מידע שכלל בין היתר מידע על מיקומה של סוללת כיפת ברזל. בית המשפט המחוזי בנצרת הרשיע אותו לאחרונה בעבירות של מגע עם סוכן חוץ ומסירת ידיעות לאויב, וגזר עליו שנתיים מאסר.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

מדובר בראפת אל-חלבי, תושב מג'דל שמס כבן 26. בספטמבר 2013 הוא חתך קטע מגדר הגבול ועבר לסוריה. בשובו לאחר כחודשיים הוא נעצר על ידי כוחות הביטחון בישראל.

 

הוא סיפר שעם חצייתו את הגבול הוא נלקח לחקירה בתחנת מודיעין סורית, ושם התבקש למסור מידע בנושאים שונים הקשורים לישראל. בין היתר הוא הודה שנשאל על מיקומה של סוללת כיפת ברזל בצפון, על סיורי חיילים בקרבת הגבול, על עמדות צבאיות ועוד. בהמשך הוא נעצר עד שהשתחרר בערבות בחלוף כחודש. לאחר כמה שבועות החליט לחזור לישראל.

 

נגד אל-חלבי הוגש כתב אישום בגין עבירות של מגע עם סוכן חוץ, מסירת ידיעות לאויב, יציאה שלא כדין והיזקים מיוחדים. המדינה טענה שהוא פגע בערכים מוגנים כגון הגנה על ביטחון המדינה וחיי אזרחיה ושמירה על הסדר הציבורי. לדבריה, העובדה שהמידע שמסר הנאשם לא משמעותי ולא נגרם נזק חמור, אינה מפחיתה מחומרת מעשיו ומתרומתו למודיעין של האויב.

מורדים בסוריה. "הם עוינים גם את ישראל" (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מורדים בסוריה. "הם עוינים גם את ישראל"(צילום: רויטרס)

מנגד טען אל-חלבי שבחר לצאת לסוריה כדי להתעמת עם המורדים, העוינים את ישראל לא פחות מאשר את סוריה. לדבריו, הוא יצא לסייע לממסד הסורי בתמימות אך שם מצא עצמו נחקר ומוסר מידע בכפייה. הוא הוסיף שמסר לסורים מידע זניח, לקוי ומוטעה.

 

בנוסף התלונן הנאשם על תנאי מעצרו הנוכחיים בישראל והביע חשש ממאסר בכלא. לדבריו, הוא ממוקם באגף העצירים הביטחוניים, אך מכיוון שאינו מזוהה עמם הוא סובל מיחס חשדני ופוגעני והפעלת לחץ.

 

מה הוא מסתיר?

סגן נשיא בית המשפט, השופט תאופיק כתילי, ואיתו השופטים אשר קולה ודני צרפתי, קבעו שלא ניתן להשלים עם העבירות שביצע הנאשם על רקע אידיאולוגי. מה גם שלדבריהם הונחה בפניהם חוות דעת של שב"כ שלפיה ייתכן שהנאשם מסתיר מידע נוסף.

 

השופטים הוסיפו שעדיין לא ניתן לאמוד בוודאות את היקף הנזק שנגרם למדינה בשל מעשיו של אל-חלבי, ולא ניתן לקבל את טענתו שהמידע שמסר לא הביא תועלת רבה לאויב.

 

השופטים קבעו שהנאשם פעל תוך תכנון מוקדם ומתוך אידיאולוגיה והזדהות עם הצבא הסורי, אף שידע כי המידע שמסר יפגע בביטחון מדינת ישראל ואזרחיה. הם הדגישו שאין מנוס מלראות בחומרה את התנהגותו, אולם הוסיפו שהחרטה שהביע נראית כנה וכי סביר להניח שלמד את הלקח.

 

בסופו של דבר החליטו השופטים לגזור על אל-חלבי שנתיים מאסר בפועל, מאסר על תנאי וקנס של 8,000 שקל.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ המאשימה: עו"ד בדריה חסן
  • ב"כ הנאשם: עו"ד עלאא סלימאן מטעם הסנגוריה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים